Sirkkabrunssi Klaus K:ssa 21.4.2019 & brunssilahjakortin arvonta

Kuukausi sitten saimme lukea Hesarista, että Finnjävel sulkee ovensa huhtikuun alussa ja paikalla aloittaa toukokuussa Henri Alénin luotsaama sirkkaravintola. Sirkat tuntuvat olevan juuri nyt kaikkien huulilla (ja rohkeimpien suussa siinä samalla). On Fazerin sirkkaleipää, jonka avulla sirkkoja ei tarvitse hakea enää eläinkaupasta, vaan niitä voi napata mukaansa lähikaupasta. Sitten on näitä ravintoloita ja ravintoloiden ”takapihoilla” kasvattamia sirkkafarmeja – todellista lähiruokaa.

klaus K sirkkabrunssi

Me emme ole sirkkaleipää maistaneet, ensimmäinen ja viime lauantaihin mennessä viimeinen sirkkakokemus on vuodelta 2012, jolloin Tasty Travelissimo -blogin Martina raahasi niitä jouluna appiukon luokse kaikkien maistettavaksi. Taisivat Martina ja Henkka olla aikaansa edellä, vuodesta 2012 on jo ihan mainittavan pitkä aika.

klaus K sirkkabrunssi

Vuonna 2018 sirkkoja ei tosiaan tarvitse enää eläinkaupoista kotikeittiöihin ostaa. Nyt niiden mukaan on jo nimetty meidän lemppariravintolan brunssikin. Kyllä, Klaus K -ravintola tarjoaa huhtikuun kahden viimeisen viikonlopun aikana lauantaisin sekä sunnuntaisin sirkkabrunssia. Mehän änkesimme sinne totta kai heti sirkkabrunssin ensimmäisenä päivänä! Toimme väkisin mukanamme myös pienen ihmeen kummit. Niin ja oli mukana tietenkin reipas taaperommekin.

klaus K sirkkabrunssi

Sirkkabrunssin menua (kurkkaa menu täältä) kävimme etukäteen tarkasti läpi. Tiedossa oli, ettei sirkkoja ole tungettu ihan jokaiseen ruokaan, vaan muutamiin valikoituihin annoksiin.

Hetken listaa selattuamme olimme löytäneet menusta seuraavat sirkka-annokset:

 • heinäsirkkaskagen mallasleivällä
 • Samu Sirkka -parmesaanimunakasta
 • chilillä maustettua kotisirkka-karpalo rocky road

Toivoimme kovasti, että sirkat olisivat annoksissa selkeästi näkyvissä – eivätkä täysin jauhettuna mössönä. Herra Longfield totesi jo ennen brunssia, että varmasti ovat kokonaisina tarjolla/esillä, eihän brunssia muuten olisi mitään järkeä mainostaa sirkkabrunssina.

Ja miten oikeassa herra olikaan! Siellähän ne sirkat olivat aivan selkeästi erotettavissa. Lisäksi pöydissä odotti keittiön tervehdys, joka piti sisällään mausteseoksessa paistettuja sirkkoja (niitä oli PALJON) vihreän dippisoosin kanssa. Nam!

klaus K sirkkabrunssi

Tilasimme alkuun koko porukan kanssa Aperol Spritzit kevään kunniaksi. Eipä ole ennen tullut nautittua tätä kesän ykkösdrinkkiä paistettujen sirkkojen kera!

Pöydässä olevat sirkat maistuivat enimmäkseen mausteille, dippikastike oli herkullista, mutta söimme sirkkoja enemmän ilman dippiä, jotta niiden mausta ja rakenteesta sai enemmän irti. Varmaan jokainen arvaakin, etteivät sirkat sellaisenaan juuri miltään maistu – niihin saadaan makua ihan samoin kuin muihinkin hieman perinteisiin ruoka-aineksiin: mausteiden, lisukkeiden sekä dippien/kastikkeiden avulla.

Muutamien sirkkamaistiaisten jälkeen päätimme rynnätä brunssipöydän herkkujen pariin. Tarjolla oli jälleen tuttuun tapaan taattua Klaus K:n laatua. Leikkeleet, kalat, leivät, hedelmät, myslit, nakit, munakokkelit sekä salaatit olivat juuri niin hyviä kuin jokaisella edelliselläkin kerralla kun olemme ravintolan tuoleihin istahtaneet. Ei tarvinnut pettyä, tälläkään kertaa.

klaus K sirkkabrunssiklaus K sirkkabrunssiklaus K sirkkabrunssi

Alkupalapöydistä löytyi kahta sirkkaruokaa. Heinäsirkkaskagen mallasleivällä maistui varsin hyvältä. Skagen-mössö oli niin tuhtia, ettei siellä viliseviä kokonaisia sirkkoja juuri suussa edes huomannut. Samu Sirkka -parmesaanimunakas maistui parhaiten pienelle ihmeelle. Hän veteli sitä varmaan kolme tai neljä palaa! Munakkaassa maistui eniten parmesaani, mutta siinä kyllä pääsi jo totisesti sirkkojen makuun. Sirkat oli aseteltu munakkaan päälle, ja pakko se on sanoa, etteivät munakaspalat näyttäneet ensikertalaisen silmiin kovin houkuttelevilta. Ehkä se on sirkkojen väri, sellainen aneeminen maantienharmaa ei herätä suuremmin mielenkiintoa. Pienen ihmeen kummitäti tunnusti pöydässä, että valitsi munakkaasta sellaisia paloja, joissa oli vähiten sirkkoja. Itseltäni jäi yksi kulmapala syömättä, siinä oli tosi iso sirkka ihan siipineen ja jalkoineen päivineen. Se oli liian rohkea pala omaan suuhuni. Seurueemme miespuoliset yksilöt pistelivät sirkkaskagenit ja -munakkaat reippaasti parempiin suihin.

klaus K sirkkabrunssiklaus K sirkkabrunssiklaus K sirkkabrunssi

Pääruoaksi valitsimme nieriää sekä tuoremakkaraaa. Annokset olivat sopivan kokoiset, yhtään enempää ei olisi mahtunut herkullisten alkuruokien jälkeen mahaan. Tässä on pienen ihmeen syntymän jälkeen käyty selkeästi liian vähän brunsseilla, koska meinasi lapanen lähteä käsistä alkuruokien kanssa! Mutta minkäs teet, ne ovat tällä brunssilla vain niin törkeän hyviä ja laadukkaita.

klaus K sirkkabrunssiklaus K sirkkabrunssi

Jälkiruokapöytä oli aivan pöytämme vieressä, ja siellä ne kakut, keksit, sirkkasuklaat sekä pannacotta huuteli nimiämme koko brunssin ajan. Chilillä maustettu kotisirkka-karpalo rocky road maistui oikein pätevältä. Suklaafani tykkäsi isosti! Rocky roadista sirkkoja piti hieman silmäillä, ennen kuin niiden päät, jalat sekä siivet osuivat silmiin. Sirkkasuklaan lisäksi omia suosikkejani olivat ehdottomasti hieman tahmeat croissantit sekä piimäpannacotta, voi nam miten herkullista se oli.

klaus K sirkkabrunssiklaus K sirkkabrunssi

Jälkiruokiin mennessä pieni ihme alkoi olla jo sitä mieltä, että pitäisi päästä jaloittelemaan, joten söimme jälkkärit kahdessa osassa. Toinen köpötteli ympäri ravintolaa taaperon kanssa, samalla kun toinen hörppi kahvin ja kiskoi makeat herkut suuhunsa. Sitten läpsystä vaihto. Todella hienosti pieni ihme kyllä jaksoi pitkän brunssin ajan syöttötuolissa istua! Mutta mikäs siinä oli istuessa kun eteen kannettiin jatkuvasti hyvää ruokaa (erityisesti se sirkkamunakas). Pieni ihme on selvästi tullut vanhempiinsa koska veteli niin tyytyväisenä Klaus K:n tarjottavia naamariinsa.

Sirkkabrunssi oli tosi kiva ja uusi kokemus. Ja uusia ruokakokemuksia on aina mukava nauttia! Pienen ihmeen kummit laskeskelivat pöydässä, että ovat tainneet meidän kanssa istua Klaus K:n brunssilla jo viitisen kertaa tässä vuosien saatossa. Aika hyvin! Mehän ollaan oltu täällä toistakymmentä kertaa, ja varmasti menemme taas uudestaan.

klaus K sirkkabrunssi

Alkoiko sirkkabrunssi kiinnostaa? Nyt olisi ihan tuhannen taalan mahdollisuus päästä testaamaan Klaus K:n sirkkabrunssi! Sitä tarjoillaan vielä ensi viikon lauantaina sekä sunnuntaina (28.- 29.4.2018) kello 12-15. Ostin teille (omilla rahoillani) lahjakortin Klaus K:n brunssille, ja se arvotaan tämän postauksen kommentoijien kesken. Haluisin kuulla, onko teillä sirkkaruokakokemuksia, ja jos on niin minkälaisia. Jos ei ole, niin kerro ihmeessä aikoisitko rohkeasti niitä Klaus K:n brunssilla viikonloppuna maistaa. Kommentointiaikaa on vain tiistaihin 24.4.2018 asti! Lahjakortti ehtii näin vielä viikonlopuksi voittajalle perille. Eikä hätää, jos sirkkabrunssi ei kiinnosta, voi brunssilahjakortin käyttää Klaus K:ssa 30.10.2018 asti.

Kurkkaa vielä meidän kaikki brunssiarvostelut alla olevan linkin takaa, niitä on siellä varmaan sata, ehkä vähän ylikin.

Brunssiarvostelut

klaus k

Yhteistyössä Klaus K

69 Replies to “Sirkkabrunssi Klaus K:ssa 21.4.2019 & brunssilahjakortin arvonta”

 1. Oho, sirkkabrunssi on kyllä melkoinen villi kortti! Ehdottomasti kiinnostaisi kokeilla!

  1. Mahtavaa kun Klaus K järjestää näitä teemabrunsseja! Onnea arvontaan.

 2. Sirkat kuulostaa pelottavilta, mutta kokeilun arvoisilta. Brunsseilla pitäisi kyllä käydä useamminkin.

  1. Onneksi brunssi piti sisällään tosi paljon myös sirkattomia herkkuja – eli sirkkoja saatoi maistaa, mutta jos ne eivät napanneet niin mahansa sai varmasti muutenkin täyteen. 😛

 3. Olisi mukava kokeilla! Sirkoista ei ole aiempaa kokemusta.

  1. Mahtava asenne! Onnea arvontaan. 🙂

 4. Sirkkaleipä on maistettu mutta tämä kuullostais testaamisen arvoiselta ?

  1. Meidän pitää maistaa myös sitä leipää. Olen tosin kuullut, ettei siinä sirkat näy eikä maistu. Mutta silti, testiin pitää saada. 🙂

 5. Arvontaan kiitos kyllä mutta sirkat kyllä jää syömättä .

  1. Onneksi tarjolla on paljon muutakin! Onnea arvontaan. 🙂

 6. Olen kokeillut muutamia sirkkatuotteita, mm. leipää, granolaa, jauhoa ja välipalapatukoita. Tein viime vuonna valmistuneen graduni hyönteisten syöntiin liittyen ja aihe kiinnostaa siksi edelleen paljon. Olisi mahtava päästä sirkkabrunssille maistelemaan, miten sirkat sulautuvat osaksi brunssimenua!

  1. Wau, sullahan on jo vankka sirkkatausta! Toi on totta mitä sanoit, oli tosiaan mukava nähdä miten sirkat saatiin osaksi brunssia ja istutettua ruoka-annoksiin mukaan. Omat ideat eivät varmasti riittäisi uuden ainesosan kanssa läheskään näin pitkälle.

 7. Muakin vähän pelottaa noi sirkat. 😀 Varmasti maistelisin, mutta epäilen, ettei niistä suurta herkkua tulisi.

  1. Eihän ne suuremmin miltään maistu, mutta oli silti hauska päästä niitä testaamaan useammassa ruokalajissa. Ja just nähdä miten niitä voi ruoassa käyttää. Onnea siis arvontaan, katsotaan jos satut istumaan jo tällä viikolla sirkkapöytään. 😀

 8. Ehdottomasti pitäisi sirkkoja kokeilla, mutta mielellään silleen kokonaisena ja tunnistettavassa muodossa (ja hyvin maustettuna). Ei vaan ole vielä saanut aikaiseksi….

  1. Nyt sitten vaan onnea arvontaan!

 9. Viime perjantaina maistelin sirkkasuklaata ja sirkka-pähkinäsekoitusta. Sirkkabrunssi kuulostaa siis erittäin jännittävältä!

  1. Enpäs tiennytkään, että tommoisiakin sirkkatuotteita on jo myytävänä. Pitääpä tutkia enemmän. Kiitos vinkistä!

 10. Kiinnostaisi kyllä heittäytyä rohkeaksi ja testata! 😮

  1. Hyvä! 🙂 Ja onhan brunssilla toki paljon sirkattomiakin ruokia tarjolla. 😛

 11. Sirkkaleipää olen syönyt, mutta sirkkagranola (jossa nuo pienet yatävät olivat kokonaisia) tuntui vielä liian rohkealta ajatukselta. Pitää hiljalleen totutella tähän, tykkään kyllä ajatuksesta! 🙂

  1. Mahtia! Onnea arvontaan! Toi leipä meidän pitää kyllä testata mitä pikimmin. 😛

 12. Seijahannele says: Vastaa

  Tunnistettavassa muodossa voisin sirkkoja kokeilla.

  1. Mukava kuulla! Itse jotenkin ajattelin, että ihmiset tykkäisivät syödä niitä mahdollisimman ei-tunnistettavassa muodossa. Mutta olen silti kanssasi samaa mieltä. Tietääpähän sitten ainakin mitä suuhunsa on laittamassa.

 13. Sirkkaleipää olen maistanut, ehdottomasti maistelisin mielelläni muitakin hyvin valmistettuja sirkka-ruokia, esim. nuo dippailtavat sirkat kuulostaa hyvältä tavalta tutustua sirkkoihin. Arvonnassa mukana siis!

  1. Dippisirkat olivat kyllä hyviä. Vähän hauraita ja kevyitä dipattavia, mutta hauska uusi kokemus sekin. 🙂

 14. En ole vielä sirkkoja maistanut. Täytyy sanoa, että paremmin menisi ruoka alas jos sirkat olisivat tunnistamattomassa muodossa. Saattaisin silti uskaltautua kokeilemaan.

  1. Varmasti uskaltaisit! Onnea arvontaan!

 15. No huhhuh mikä brunssi! 😀 Mielenkiintoiselta vaikuttaa, en ole aiemmin sirkkoja maistellut, mutta jos tuollainen onni kävisi niin ehkäpä ehkäpä 😉

  1. Oli kyllä aika hurja brunssi! Teemabrunssit on ihan mahtavia. 😛

 16. Ei ole yhtään vielä, mutta kiinnostaa ehdottoman kovasti!

  1. Kiva kuulla! Toivotaan, että vastaavia sirkkabrunsseja aletaan tarjota muuallakin. Näiden ekojen jälkeen juorut saattavat lähteä liikkeelle. 😛

 17. Tsirppis says: Vastaa

  Mä oon nähny sirkkaproteiinipatukoita prisman kassan luona. Mutta siihen on se kokemus jäänykki, paikoilleen vaan enkä ostanut. Sisko on kyllä sirkka-ihmisiä, pitääpä vinkata tästä hänellekin 🙂

  1. Ehkä lähdette siskon kanssa viikonloppuna brunssille! 🙂

 18. Mukana, olisi kiva päästä kokeilemaan…

  1. Onnea arvontaan!

 19. Empäs ole sirkkoja kokeillut ja taitaisi tavallinen brunssi enemmän kiinnostaa.

  1. No onneksi sirkkabrunssilla oli tosi paljon ihan tavallisia juttuja saatavilla. 😛

 20. Sirkkojen maistaminen kiinnostaa todella paljon! 🙂 Brunssivaraus tulisi tehtyä heti ensi viikolla, kuulostaa niin mielenkiintoiselle ja sopivan jännittävälle. Hyvä aina välillä mennä omien ruokamukavuusalueiden ulkopuolle.

  1. Mahtavaa kuulla! Mä tykkään kanssa maistella ja kokeilla uusia juttua myös ruokarintamalla. Onnea arvontaan!

 21. Ehdottomasti haluaisin kokeilla sirkkoja, mutta myös muut herkut maistuisivat ilman muuta!

  1. Ja herkkuja Klaus K:ssa kyllä riittää. 😛

  2. ONNEA SONJA! Sinä voitit lahjakortin! Laitan sulle heti viestiä tulemaan.

 22. Oon maistanut sirkkaleipää, sirkkasuklaata, sirkkapatukkaa ja ihan pelkkää sirkkaa suklaafonduella 😀 ja hyvää on!

  1. Wau! Suklaafonduesirkat – mahtava idea!

 23. Ei ole kokemusta ja taitaisin pysyttäytyä perinteisessä brunssissa 😀

  1. Hahha, sekin on tosi hyvä vaihtoehto. 🙂

 24. Maisteltiin sirkkoja 2011 Thaimaan reissulla, jokainen suupala oli tosi jännittävä. Hassua miten monta kertaa asiaa ehti ajatella ennen kuin sai sirkan suuhunsa laitettua. Valitsin tuolloin pienimpiä sirkkoja, kun näyttivät niin hurjille suuremmat 😀

  1. Komppaan sua! En mäkään varmasti ihan niitä isoimpia maistelisi, ovat ne kuitenkin sen verran hurjan näköisiä. Eivät sillä tavalla houkuttele, ainakaan vielä. 😛

 25. Ensimmäisen kerran maistoin sirkkoja maustettuina dipin kera joitakin vuosia sitten Helsingissä Night Market:lla Teurastamolla.
  Heti sen jälkeen olen reippaasti maistanut kaikkea sirkkaa sisältävää mitä vain olen käsiini (tai suuhuni 😀 ) saanut. Leipää, suklaata, proteiini- ja myslipatukkaa, makkaraa… Tämä brunssi olisi ihan huippu jo pelkästään teemansa vuoksi puhumattakaan siitä että rrrrakastan brunsseja ylipäänsä!! 🙂 <3

  1. Teurastamon Night Marketissa on tainnutkin olla tarjolla vaikka mitä erikoisia juttuja. Olin koko tapahtuman tätä kirjoittaessani unohtanut. Sirkkamakkara olisi kyllä aika cool kesällä grillissä, pitää metsästää semmoista. Kiitos vinkistä!

 26. Minä tahtoisin kovasti syödä sirkkoja.

  1. No mutta sitten vain onnea sinulle arvontaan!

 27. Toki on sirkkojen kanssa tehty tuttavuutta, heti piti jokunen vuosi sitten päästä maistelemaan, kun sellainen tilaisuus tarjoutui. Ja tilaisuus oli kyllä täpösen täynnä. Muutamalla eurolla saatiin sirkkasalaattia maistella. Ihan jees oli!

  1. Sirkkasalaatti, aika nerokas keksintö sekin!

 28. Halloween-juhliin oli yllätykseksi laitettu itse tehdyn suklaan sekaan sirkkoja – tämä kerrottiin jälkikäteen. Eipä maistunut ja sirkkoja olin jo aiemmin kokonaisina syönytkin.

  1. Aika paha! Mahtava idea illan emänniltä ja isänniltä! Ja että kertoivat vasta jälkikäteen. 😀 Hauska!

 29. Mainio arvonta! Itse olen maistanut vain sirkkaleipää, ja siinähän ei sirkat edes maistu. Brunssi siis kiinnostaa kovasti!

  1. Sirkkaleipä menee meillä myös pian testiin, ihan hävettää kun ei ole tullut maistettua!

 30. Voi apua ja nams! Vielä en ole sirkkoja uskaltanut maistaa, mutta tuonne kun pääsisin niin todellakin hyödyntäisin mahdollisuuden ja maistelisin rohkeasti.

  1. Oikea asenne! Kun tilaisuus tulee, niin rohkeasti vain maistamaan!

 31. Rohkeasti vain kaikkea uutuutta maistelemaan! Silmät kiinni, jos ei muuten onnistu! Hyvä idea nämä sirkkabrunssit! Tahtoo kokeilla!

  1. Totta turiset! Silmät kiinni ja ääntä kohti. 😛

 32. Hauska ja ajankohtainen arvonta nyt kun hyönteisruoka on pinnalla! Olen maistanut itse sirkkapizzaa Slushissa ollessani, oli aika hyvää 🙂 Olisi kiva kokeilla myös muita sirkkaruokia.

  1. Vitsit miten mahtavia sirkkaruokaideoita teiltä on tullut. Sirkkapitsa! En olisi koskaan itse keksinyt. Onnea arvontaan!

 33. Sirkka suklaata maistettu ja ihan hyvää oli. Thaimaassa syötiin vähän isompia sirkkoja oli mukavan rapsakoita. 😀

  1. Varmasti ovat olleet rapsakoita! Nam. 😛

 34. Rohkeita olette! En taitaisi itse uskaltaa maistaa, ajatuskin tuntuu yököttävältä. Mutta brunssi Klaus K:ssa kyllä kiinnostaisi :).

  1. Kyllä uskaltaisit! Silmät vaan kiinni. 🙂

Vastaa