Malja yksivuotiaalle & kuohuva-arvonta

Yhteistyössä Henkell & Co Suomi Oy.

En oikein käsitä, että vauvavuosi on takana. En jää kaipaamaan tuota vuotta mitenkään suuremmin – se oli rankka vuosi. Tai vuoden ensimmäiset 8 kuukautta olivat rankkoja, sen jälkeen elo alkoi olla vauvan kanssa varsin mutkatonta ja leppoisaa.

alkoholiton kuohuviini

Puolen vuoden kohdalla pidimme ystävillemme juhlat, sillä tuntui lähes uskomattomalta, että olimme selvinneet pienen ihmeen kanssa ensimmäiset kuusi kuukautta. Se oli meille vanhemmille varsinainen virstanpylväs. Ystäviä emme lisäksi olleet ensimmäisten kuukausien aikana yksinkertaisesti vain jaksaneet juuri nähdä, joten oli kiva saada porukka kasaan lämpimänä elokuisena päivänä.

Puolen vuoden kekkerien jälkeen edessä oli joulu, ja pian sen jälkeen tajusimme, että kohta meidän vauva täyttää vuoden. Oli aika alkaa suunnitella yksivuotissynttäreitä.

yksivuotissynttärit

Ystävät jätimme tällä kertaa rannalle ruikuttamaan, sillä yksivuotispippaloihin kutsuimme vain sukulaisia sekä pienen ihmeen kummit. Vihreä Vihervaara ei vetäisi sukulaisia sekä ystäviä sisäänsä talviaikaan, kun terassille ja pihalle ei voi levittäytyä viettämään aikaa. Mietimme kyllä jos olisimme pitäneet ystävillemme omat juhlat, mutta oikeasti kuinka montaa kaveria kiinnostaisi ihan aidosti tulla yksivuotissynttäreille..? Veikkaan, ettei kovin montaa. Nähdään kavereita sitten ihan omissa riennoissa.

Vaikka olivathan pienen ihmeen synttäritkin aikamoiset riennot! Tupa täynnä väkeä, tarjolla suolaista sekä makeaa purtavaa, komea syntymäpäiväkakku, laulua, musiikkiesityksiä, lahjoja, kasapäin suklaamunia sekä tietenkin kuohuvaa. Ja tietenkin alkoholitonta kuohuvaa, koska kyseessä oli lastenjuhlat.

yksivuotisjuhlatalkoholiton kuohuviini

En halua kuulostaa nipolta, mutta teimme jo raskausaikana lupauksen pienelle ihmeelle. Hän ei joutuisi kokemaan oloaan epämukavaksi juhlissa joissa äiti ja/tai isä alkavat käyttäytyä omituisesti, haisemaan oudolta taikka puhumaan oudosti alkoholin takia. Holillista juhlakuohuvaa taikka ruoan kanssa nautittua viinilasia (tai paria) emme ole jättämässä toki väliin, mutta siihen se saa jäädä – silloin kuin lapsi on mukana. Aikuisten riennot sitten erikseen.

Pienen ihmeen yksivuotissynttäreille halusin ehdottomasti tarjolle kuohuvaa. Meillä on herra Longfieldin kanssa monta syytä kilistellä sille, että selvisimme kahdestaan vauvavuodesta. Siihen päälle kun lisää vielä onnenkilistelyt pikkuisesta 1-vuotiaasta taaperosta, hänen kehityksestään sekä ihan vain siitä, että meillä on hänet, niin kyllä se on totisesti kuohuvan paikka.

alkoholiton kuohuviini

Juhlissa meillä oli tarjolla raikkaan keväistä Henkell Sparkling Roseeta, jossa maistuu omasta mielestäni kesän ensimmäiset vanhempieni pihalta poimitut omenat. Pirskahteleva kuohuva ei häpeile yhtään holillisille sukulaisilleen. Tästä tuli heittämällä meidän tämän kesän juhlajuoma. Ainakin niiden juhlien, joissa pieni ihme häärää mukana.

Hennon vaaleanpunainen kuohuva oli omiaan näin kevään kynnyksellä. Koti oli koristeltu pajunkissoilla sekä tulppaaneilla ja kevään saattoi aistia sisälläkin. Ulkona lumi suli auringon voimasta ja keväinen sulamisvesien tiputteluääni kuului jos korviaan tunki yhtään ulko-ovien ulkopuolelle.

Yksivuotiaan maljat kohotettiin pienen puheen päätteeksi. Toki minä unohdin puheen päälle koko maljat, mutta onneksi pienen ihmeen kummisetä vinkkasi vierestäni, että eiköhän ne maljatkin pitäisi kohottaa! Äitiaivot on äitiaivot.

alkoholiton kuohuviinialkoholiton kuohuviini

Maljojen jälkeen koettiin ehkä koko synttärien ihanin hetki. Pienen ihmeen kummitäti on musiikkivirtuoosi, eikä herra Longfieldkään mikään rytmitajuton olento ole. Kummitäti oli tehnyt pienelle ihmeelle lahjaksi ihan ikioman biisin, jonka he sitten herra Longfieldin kanssa esittivät. Heittämällä paras lahja koskaan! Samainen duo esitti pienen pojan ristiäisissä Mestaripiirros biisin. Ristiäisissä en kyyneliä voinut esityksen aikana pidättää, mutta synttäreillä kyyneleet pysyivät kuin pysyivätkin kurissa jammaillessamme biisin tahdissa pienen ihmeen kanssa.

…Toisen vuoden matka kohta alussa
Tarinoita, turinoita luvassa
Tunnetulvan sanoiksi kun muodostaa
Pieni poika maailmaa kun innolla ahmia saa

Poistaa en maailman tyhmyyksiä voi, mutta auttaa ja opastaa voin

Aina kun tarvitset
Paikalla oon, paikalle tuun
Käyn mörköjen kanssa myös taisteluun
Paikalla oon, paikelle tuun
Yksin et joudu taisteluun…

Maljojen ja tunnelmallisen musiikkiesityksen jälkeen juhlat jatkuivat synttärikakun sekä kahvien merkeissä. Lahjatkin avattiin, ja pienen taaperon kädet pääsivät innosta soikeina pyörittelemään uusien kuormurien sekä rekka-autojen isoja pyöriä. Äiti tutki muita lahjoja yhtä innoissaan varsin kiitollisena ja onnellisena onnistuneista yksivuotissynttäreistä. Tätä lisää sitten taas vuoden päästä!

say it with a cake

Osa saattaa muistaa, että teimme Henkellin alkoholittomien kuohuvien kanssa yhteistyötä jo viime kesänä. Juhannus oli viime vuonna tuoreena perheenä aiempia vuosia erikoisempi, ja keskikesän hulinoiden keskellä skoolattiin muutamaan otteeseen Henkell Alkoholfrei Sparkling Blanc -kuohuvalla. Viime juhannuksen fiiliksiä voi kurkata seuraavan postauksen takaa.

Henkell haluaa tarjota teille lukijoille mahdollisuuden päästä kohottamaan maljaa alkoholittomalla rosee kuohuvalla tämän kevään ja kesän hulinoissa! Kertokaahan tämän postauksen kommenttiosuudessa mihin juhliin taikka tilaisuuteen alkoholiton rosee teistä sopisi parhaiten! Tässähän on vaput, koulunpäättäjäiset sekä juhannukset jo ihan kulman takana, joten juhlia ei varmasti kenenkään keväästä sekä kesästä tule puuttumaan. Kaikkien kommentin jättäneiden kesken arvotaan yksi laatikko (pitää sisällään kuusi isoa pulloa á 75cl) alkoholitonta Henkell Sparkling Roseeta. Ei huono! Kommentit tulee jättää viimeistään tämän viikon sunnuntaina, eli 8.4. mennessä – ehtii palkinto sitten varmasti vapuksi voittajalle!

alkoholiton kuohuviini

Yhteistyössä Henkell & Co Suomi Oy

111 Replies to “Malja yksivuotiaalle & kuohuva-arvonta”

 1. Sopii moneen juhlaan ja vappuna maistuisi varmasti. Juuri pääsiäisenä oli alkoholitonta kuoharia.

  1. Olen ollut tosi yllättänyt miten hyviä nämä alkoholittomat versiot ovat olleet. Enää ei tarvitse pommacia tarjoilla holittomana vaihtoehtona.

 2. Täytyy ehdottomasti maistaa!!

  1. Kannattaa! 😛

 3. Lähestyvä vappu ja juhlat ystävien kanssa. Yhdessä hauskaa pitäen, iloisien pirskahtelevien kuplien kera.

  1. Vapuksi kyllä ihan nappi valinta! Varsinkin jos juhlissa häärää mukana lapsia tai on muuten tilanne, ettei alkohollilista versiota voi/halua ottaa. 😛

 4. Tsirppinen says: Vastaa

  Kyllä ei oo vappu vappu ilman kuohuvaa. Alkoholi toissijaisena 😉

  1. Totta puhut! Vappu ei ole vappu ilman kuohuvaa.

 5. Pian syntyvän esikoisen ristiäisissä olisi hienoa nostaa malja alkoholitonto kuohuvaa. Pakko myös tunnustaa, että näin raskausaikana tutustuttuani alkoholittomiin kuohuviin ovat ne mielestäni parempia.

  Onnea vielä pienelle miehelle, vähän myöhässä, ja kiitos sinulle aidon ja elämän makuisen blogin kirjoittamisesta.

  1. Voi kiitos sinulle Juulia kauniista kommentista. <3

   Uuden tulokkaan ristiäisiin tämä olisi kyllä myös tosi mahtava valinta. Onnea teille, ja tsemppiä viimeisille metreille! <3

 6. On aina tapana kilistellä poikimakauden päätteeksi että taas selvittiin ja pellolla vipeltää vasikoita yksi toisensa perään. Tämä sopisi siihen erinomaisesti 🙂

  1. No teillä olisi kyllä syytä kippistellä, niin kovaa duunia siellä teette! <3 Herra Longfield on jo useasti sanonut, että voisikohan pojan kanssa tulla joku kesä katsomaan vasikoita. 🙂

   1. Ehdottomasti! Tervetuloa vaikka jo tulevana kesänä 🙂

 7. Nämä sopisivat ihanasti kesän juhlintoihin, aina ei tarvita sitä alkoholillista versiota!

  Ja onnea sinne teillepäin näin myöhässä 🙂

  1. Kiitos Ansku! Totisesti tämä vaihtoehto passaa ihan kaikkiin kesän juhliin. 🙂

 8. Maistuisi vappuna 🙂

  1. Kuin myös tänne. 😛

 9. Sopisi hyvin vappuun! 🙂

  1. Niin sopii! Meille jäi juhlista pari pulloa yli, joten vappukuohuvat ovat valmiina.

 10. Vappu tai juhannus olisivat loistavia tilaisuuksia kokeilla tätä kuohuvaa!

  1. Komppaan! Ihana kesä saisi jo juhlineen tulla. 🙂

 11. Vappuna maistuisi:)

  1. Niin maistuisi, onnea arvontaan!

 12. Valmistujaisjuhliin sopisi 🙂

  1. Voi onnea Minna! Valmistujaiset ovat niin ihania juhlia!

 13. Kummipojan 2v juhliin sopisi ehdottomasti tuo alkoholiton! Mukana arvonnassa siis todellakin! Ihanat juhlat teillä 🙂 Onnea vielä pienelle ihmeelle!

  1. Kiitos Sonja! Onnea arvontaan ja aurinkoa viikkoosi. 🙂

 14. Seijahannele says: Vastaa

  Kesä ja kupliva ne yhteen soppii: mukana arvonnassa. Aurinkoisia kevätpäiviä!

  1. Voi miten oikeassa oletkaan! Saisi se kesä jo tulla. 🙂

 15. anna s. says: Vastaa

  Sopisi vappujuhliin todella hyvin! 🙂 Paljon onnea!

  1. Kiitos Anna S. Onnea arvontaan!

 16. Varmasti jokaiseen juhlaan sopiva juoma!

  1. Näin on! Sopii juhlaan kuin juhlaan. Sekä myös arkeen. 🙂

 17. Tuleviin tupareihin sekä työporukan kevätjuhliin ainakin! 🙂

  1. Voi onnea uuden asunnon johdosta! 🙂

 18. Sopisi varmasti hyvin koko raskausaikaan ? ja erityisesti sen aikana vietettäviin juhliin.

  1. Onnea Sissi. <3 Raskausaika on niin maagista aikaa. Nautithan!

 19. Sopisi vaikka mihin, mutta me juhlistettaisiin tyttären 1v synttäreitä. 🙂

  1. Yksivuotisjuhliin tämä on tosi hyvä vaihtoehto! <3

 20. Elina K. says: Vastaa

  Ihan sanaton olo postauksen lukemisen jälkeen. Nostaa pintaan omia fiiliksiä vauvavuodesta ja nyt yksivuotiaasta taaperosta… Ja vaikka on haikeaa kun pienet kasvaa, oon silti vilpittömän onnellinen, että teillä hankala vauvavuosi on vihdoin vaihtunut iloiseen ja touhukkaaseen taaperoarkeen. Nautitaan siitä ja noilla kuohuvilla nostelisi useamman maljan tälle elämänvaiheelle!

  1. Kiitos Elina K. kauniista kommentistasi. <3 Olemme mekin varsin iloisia, että meillä taapertaa kotona nyt reipas taapero. Tätä lisää! 🙂

 21. Juhlimme kaveriporukalla juhannusta, jossa kupliva varmasti tekee kauppansa!

  1. No ihan varmasti! Juhannusta pitäisi varmaan tosissaan alkaa jo miettiä täälläkin!

 22. Tuosta riittäisi koko vuoden juhliin 🙂
  Juhannukseksi pullo kuohuvaa
  Kaverille synttäri kilistely pullo heinäkuussa.
  Tupareihini pari pulloa ja vielä lokakuulle poikani 1-vuotis syntymäpäiville ?

  1. No teillä on kivoja juhlia tiedossa vuoden aikana. 🙂 Erityisesti lokakuun synttärit. <3

 23. Aurinkoisina kesäpäivinä ja -iltoina pihalla siemailtavaksi 🙂

  1. Oih jestas mä kaipaan lämpimiä kesäiltoja! Onneksi ne ovat ihan pian täällä. <3

 24. Sopisi mainiosti vappuna kohotettavaksi.

  1. Toden totisesti sopisi!

 25. Meillä on omat yksivuotisjuhlat tulossa <3

  1. Oih ihanaa! <3 Onnea!

 26. sikkuralla says: Vastaa

  Keväällä ja kesällä on niin paljon juhlia: omat, lapsen ja miehen synttärit ja tulevan pienen synttärit. Ehkäpä voisi kippistää joka juhlassa 🙂

  1. No teillä on mahtava synttärikimara kesällä edessä, onnea kaikille osapuolille!

 27. Kippistäiskö vaikka grillikauden avajaisiksi! Sellaista voisi kehitellä vaiika keskelle tylsää työviikkoa, joten holittomalla sitten hyvä lähteä seuraavan aamum sorvin ääreen ?

  1. Tosi hyvä idea Heli! Tämän nappaan korvan taakse. Grillikaudesta juuri eilen puhuttiin kavereiden kanssa. 😛

 28. Kuohuva sopisi ihaniin vappujuhliin ystävien kanssa! Seurana pikkumunkkeja ja muuta pientä naposteltavaa 🙂

  1. Munkit! Et olisi muistuttanut niistä. Voi nam! 😛

 29. Heippa! Halusin vaan ilmottaa että poitsun nimi näkyy tossa yhessä kuvassa. Jos oli vielä tarkotus siis pitää salassa blogin lukijoilta 🙂

  1. Saa näkyä tässä postauksessa, kiitos kuitenkin huomautuksesta. 🙂 Isän kanssa tekivät hienon taulun juhliin. <3

 30. Kesä on juhlia täynnä! Ihana olisi pitää illanistujaiset hyvien ystävien kera. Alkoholiton kuohuva tulisi niin tarpeeseen, kun aina porukasta joku raskaama tai imettää 😀 Toki tälläsen pullon voi laittaa muillekkin vieraille tarjolle illan edetessä, ettei lähde lapasesta 😀

  1. Mekin ollaan nyt päästy siihen ikään, että koko ajan on joku ympärillä olevista tutuista sekä ystävistä raskaana tai imettää. Ruuhkavuosia tiedossa monessa perheessä. <3

 31. Skumppa, myös alkoholiton, sopii kaikkeen!

  1. No näin on!

 32. Mallukka says: Vastaa

  Erityisesti juhliin, joissa paljon lapsia/alaikäisiä, toki pelkästään aikuistenkin juhlissa ja erilaisissa illanvietoissa voi olla pelkästään alkoholitonta kuohuvaa tai ainakin vaihtoehtona sitä pitäisi aina löytyä!

  1. Olen samaa mieltä, lastenjuhlissa alkoholiton sopii minusta paremmin myös aikuisten laseihin.

 33. Meillä pääsisi koko perheen vappubrunssille sekä kesällä lasten yhteisiin 1&3v synttärijuhliin! ☺ Ihanan keväiset synttärikemut 1-vuotiaalla! Onnea vielä!

  1. Välitän onnittelut eteenpäin. 🙂 Onnea myös teidän lapsukaisille jo etukäteen!

 34. Wau mikä kakku!
  Meillä on tänä keväänä tuskien taivalten jälkeen ylioppilasjuhlat joita tuo kuohuva kyllä piristäisi! Puolet meidän perheestä on absolutisteja joten nappivalinta joka tapauksessa:)

  1. Kakku on Say It With a Caken käsialaa, oli kyllä päheä sekä suklainen. 😛

   Onnea uudelle ylioppilaalle! Se on iso ja hieno saavutus!

 35. Marjo Alanne says: Vastaa

  Alkoholiton kuohuva olisi hyvä juttu esikoisemme peruskoulun päätösjuhlaan perheen ja hänen ystävien kanssa nautittavaksi !

  1. Noihin juhliin sopisi todella upeasti! Upea saavutus esikoiselta, onnea jo etukäteen koko perheelle. <3

  2. ONNEA MARJO ALANNE! VOITIT ARVONNAN! Otan sinuun yhteyttä. 🙂

 36. Karoliina says: Vastaa

  Vappu ja omat synttärit tulossa 🙂

  1. Onnea jo etukäteen!

 37. Meilläkin on pian 1-vuotisjuhlat tulossa, sinne ehdottomasti sopisi tämä alkoholiton kupliva 🙂

  1. Onnea pienokaiselle! Yksivuotisjuhlissa on kyllä jotain maagista. <3

 38. Ystävän uudelle asunnolle kohottaisin maljan! Ja vappuna :).

  1. Varsin hyviä syitä molemmat!

 39. Tuleville tyttären 3v synttäreille ?

  1. Onnea kolmevuotiaalle! <3

 40. Tästähän riittäisi sekä vappuun, että juhannukseen 🙂

  1. Kyllä riittäisi!

 41. Ystävän polttareissa olisi kiva tarjota tätä!

  1. Oih polttarit ja häät – ihan mahtavia juhlia molemmat. 🙂

 42. MarjaKoo says: Vastaa

  Kevään juhliin, vapusta voi aloittaa!

  1. No just näin, siitä se kevät ja kesä ihan virallisesti alkaa. 🙂

 43. Mukana ehdottomasti!! 🙂

  1. Jes, onnea arvontaan!

 44. Tiedossa olisi vappu, omat synttärit ja miehen kanssa 3-vuotispäiväkin. Alkoholiton kuohuva sopisi enemmän kuin hyvin meille 🙂

  1. Hienoja juhlia tiedossa. <3

 45. Nam! Mukana ollaan ?

  1. Onnea arvontaan!

 46. Kevään ja kesän juhliin! 🙂

  1. Komppaan, sopii niihin täydellisesti. 😛

 47. Lapsen rippijuhlat kesällä. Olisivat oivallisia sinne:)

  1. Kyllä, tämä juoma sopisi rippijuhliinkin tosi hyvin!

 48. SannaMi says: Vastaa

  Kesän juhliin 🙂 Itse kun en alkoholia juo niin näiden avulla voisi skoolata muiden mukana 🙂

  1. No sittenhän olisi teille ihan passeli vaihtoehto!

 49. Kesäjuhlaan olisi ainakin upea, raikas vaihtoehto!

  1. Niin olisi! Onnea arvontaan. 🙂

 50. Vappuna maistuisi hyvin ?

 51. Rippijuhlat olisi ensi kesänä tiedossa, joten niihin sopisi hyvin 🙂

  1. Totisesti sopisi. Onnea arvontaan!

 52. Meilläkin on tulossa kuopuksen 1-vuotisjuhlat ja haluaisin nähdä anopin nyrpeän ilmeen, kun pöydässä on alkoholi(ton) pullo. 😉

  1. Voi onnea teidän perheelle Sofie! Isovanhempien ilmeet ovat kyllä aina silloin tällöin aika mahtavia. 😉

 53. Olisipa kiva kokeilla tätä! Meillä pääsisi maisteluun vappuna tai mikäli se vierähtää synnärillä niin sittenhän voisi pitää vaikka aftervaput tai juhannusjuhlat 😀 viimeistään toki pääsisi meilläkin ristiäisjuomaksi eli juhlia ja juhlan syitä on kyllä seuraaville kuukausille tiedossa!

  1. Voi ihanaa Jasmin – teillä on tiedossa aika mahtava kesä. <3

 54. Sirkkuli says: Vastaa

  Tupareihin 🙂

  1. Sinnehän tämä sopisi tosi hyvin. Onnea arvontaan!

 55. Oi, mikä ihana arvonta! Meillä on heti vapun jälkeen perhepiirissä isän 60v. juhlat, joihin tämä palkinto sopisi mainiosti. Päästäisiin kilistelemään, vaikka isäpappakin on absolutisti 😀

  1. Sopisi näihinkin juhliin tosi hyvin. 🙂

Vastaa