Alkoholiton juhannus vauvan kanssa & arvonta

Yhteistyössä Henkell & Co Suomi Oy

Koko odotusaika oli luonnollisesti alkoholiton. Vaikeuksia tuo aika ei tuottanut, taisin olla lisäksi sen verran tylsä, etten oikeastaan himoinnut raskausaikana mitään kiellettyjä ruoka-aineita. Jouluna tosin harmitti kun emme voineet ostaa joulupöytään kylmäsavustettua lohta, mutta ne himot oli siinä. Edes sushin perään en raskausaikana osannut itkeä.

No sitten pieni ihme putkahti maailmaan ja alkoi imetys, joka onneksi lähti käyntiin ja alkusekoilujen jälkeen toimii edelleen. Meillä on menty täysimetyksellä, ja salaisena haaveenani olisi saada 6 kk täysimetystä onnistumaan. Paineita en tuosta ajasta ota, katson ensin 4 kk asti ja sitten päätetään jatkosta. Pieni ihme kasvaa pelkillä maitobaarin antimilla oikein hyvin (3 kk neuvolassa vaaka näytti lähes grammalleen 7 kiloa), joten senkään vuoksi korvikkeelle taikka kiinteiden aloitukselle ei ole juuri nyt mitään tarvetta.

henkell alkoholiton

Koska pieni ihme on täysimetyksellä, pitää mun jo ihan imetyksen takia olla edelleen alkoholin kanssa tarkkana. Annoksen tai kaksi voin silloin tällöin nauttia ilman tunnon tuskia, mutta silloinkin pyrimme siihen, että toinen meistä vanhemmista on vesiselvä. Vauvan käsittely on meille molemmille kuitenkin vielä niin uutta, että on turha ottaa ylimääräisiä riskejä sen kanssa, että pari skumppalasia hujahtaisikin päähän, jonka seurauksena omat (tai isän) reaktiot hidastuisivat, jolloin vauvan hoito ei onnistuisikaan kuten selvinpäin. Jos jotain tapahtuisi, ei sitä voisi antaa itselle koskaan anteeksi.

Olen lisäksi lukenut, että pieni vauva tunnistaa vanhempiensa tuoksun, ja se toimii tutun sylin sekä äänen tavoin rauhoittavana tekijänä. Alkoholi muuttaa tuota tuttua ja turvallista tuoksua, ja sekin voi aiheuttaa pienelle vauvalle turhaa sekaannusta.

henkell alkoholiton

Näillä viitesanoilla voidaankin sitten hypätä meidän hieman erilaiseen juhannukseen!

Meidän entiset juhannukset eivät ole läheskään aina pitäneet sisällään perinteistä mökkiviikonloppua järvimaisemineen. Ollaan me joku juhannus mökilläkin oltu, mutta yleensä ollaan grillailtu ihan kotipihalla kaverien kanssa taikka istuttu iltaa vanhempieni luona. Saunaankaan ei olla usein jaksettu mennä, mutta alkoholia on kyllä aina pöydässä ollut. Eihän sitä keskikesän juhlaa ilman skumppaa voi viettää. Eihän?

Tämän vuotinen juhannus poikkesi entisistä ihan jokaisella mahdollisella tavalla:

 • meillä oli sylissämme 3-kuukautinen pieni poika
 • olimme matkustamassa Naantalin Muumimaailmaan ystäväni ja hänen tyttärensä kanssa
 • Horatio vietiin hoitoon koko pitkäksi viikonlopuksi
 • yövyimme hotellissa Turussa vauva mukanamme
 • alkoholia en nauttinut tipan tippaa

Vaikka alkoholia ei sisuksiini mennytkään, skumppaa kyllä join! Nimittäin alkoholitonta Henkell Alkoholfrei Sparkling Blanc -kuohujuomaa. Kyllä keskikesän juhlan aikaan täytyy pari lasia skumppaa saada – oli sitten raskaana taikka imetti.

henkell alkoholiton

Ensimmäiset kippistelyt kesälle tehtiin Muumimaailmassa juhannustanssien aikaan. Juhannussalko oli nostettu pystyyn keskelle Muumimaailmaa, ja kaikki muumihahmot hakivat lapsia tanssimaan, samalla kun me kippistelimme kätevillä Henkellin piccolo -pikkupulloilla iloista tanssia katsellen. Pieni ihme nukkui vaunuissa, eikä päässyt katsomaan hassuja muumeja tanssin pyörteissä, mutta ehkä hän pääsee osallistumaan tansseihin jo ensi juhannuksena. Voin nimittäin kertoa tuhannen taalan vinkin: Muumimaailmassa on kohtuullisen rauhallista juhannuksena! Näin ei kuulemma loppukesästä enää ole.

henkell alkoholitonhenkell alkoholiton

Muumimaailma, Naantali sekä Turku jätettiin taakse lauantaina, kun kotimatkamme alkoi. Kotona koko porukka oli enemmän ja vähemmän väsyneitä ja painuimmekin pehkuihin suhteellisen aikaisin.

Sunnuntaina olikin sitten aika suunnistaa vanhempieni luokse viettämään juhannuksen rippeitä. Horatio tuli meitä häntä heiluen vastaan, ja pian grillikin saatiin kuumenemaan. Keittiössä kiehui kotimaiset uudet perunat, teimme äitini kanssa lihojen kaveriksi kevyttä salaattia ja herra Longfield kaivoi tuliaiskasseista mm. isot pullot alkoholitonta kuoharia esiin.

henkell alkoholitonhenkell alkoholiton

Ja niin sitä päästiin taas kippistelemään kesälle, joka tulee totisesti olemaan meidän osalta hyvin erilainen kuin koskaan ennen. Ilokseni voin kuitenkin kertoa teille kaikille, että pienen ihmeen koliikki on päättynyt! Se loppui kuin seinään juhannusviikolla, sen kammottavan 8 päivän jälkeen, jonka vietin pikkuisen kanssa kahdestaan. Meillä asustaa nykyisin hurjasti jokelteleva ja hymyilevä poika. Ja voin rehellisesti sanoa, että olen vihdoin nauttinut hänen seurastaan vuorokauden ympäri. Olipahan totisesti aloitus vauva-arjelle, mutta saatiinhan se vaaleansininen vauvakupla vihdoinkin myös vihreään Vihervaaraan.

henkell alkoholitonhenkell alkoholiton

Lisäksi herra Longfieldin loma alkaa tänään, joten tässähän on monen monta asiaa jolle pitäisi kippistää. Ja mehän kippistetään! Jääkaapissa odottaa vielä pari pulloa Henkellin alkoholitonta skumppaa, ja kunhan herra saapuu töistä kotiin, pitää meidän ehdottomasti kilistellä herran loman kunniaksi! Samalla voidaan hörpätä isot kulaukset pienen ihmeen koliikin päättymiselle!

Näin mukavien kesäisten tunnelmien lomassa arvomme teidän lukijoiden kesken kuuden kappaleen pullosetin (á 0,75 l) Henkell Alkoholfrei Sparkling Blanc -kuohujuomaa! Teidän pitäisi kommentoida tähän postaukseen mille te tulette tänä kesänä kippistelemään yhdessä ystävien taikka perheen kesken. Vastausaikaa on ensi viikon tiistaihin asti, eli kommentit tulee jättää viimeistään tiistaina 4.7.2017 Muistakaa jättää myös sähköpostiosoitteenne, jotta voin ottaa voittajaan yhteyttä heti keskiviikkona kun olemme saaneet arvonnan suoritettua. Arvottavan paketin arvo on noin 38 euroa (6 * 0,75 l plo).

henkell alkoholiton

henkell alkoholiton

Yhteistyössä Henkell & Co Suomi Oy

72 Replies to “Alkoholiton juhannus vauvan kanssa & arvonta”

 1. Meillä kippistellään itsetehdyillä mehuilla ja alkoholittomasta siideristä tehdyllä boolilla, juurikin siksi, että vauvamme laskettu aika on muutaman viikon päästä. 🙂 Alkukesä on siis sujunut odottaessa, ja loppukesä meneekin imettäessä. <3

  1. Voi onnea ja tsemppiä viimeisiin viikkoihin! Tuo aika oli niin jännittävää! Ja kohta teillä on ikioma käärö sylissä. <3

 2. Elina K. says: Vastaa

  Loppukesästä kippistelen kyllä sille, että musta tulee täti! Ja meidän lapset saa ekan serkkunsa!! Oon ihan täpinöissäni!

  1. Voi miten mahtavaa! Pian serkukset pääsevät jo leikkimään yhdessä. Mekin odotellaan, että pieni ihme pääsee touhuamaan serkkujensa kanssa – hetki menee vielä, mutta onhan se ihanaa, että suvussa on suunnilleen samanikäisiä lapsia. 🙂

 3. Meidän perhe kasvaa ihan parin viikon kuluttua! Meillä kippistellään pienen ChowChow-neitipennun kotiintulon kunniaksi! Terkkuja Horatiolle lähettelee Domino!

  1. Jestas chowi-vauva, en kestä! Chowin pennut ovat heittämällä maailman suloisimpia otuksia. <3

 4. Nuhanenä says: Vastaa

  Kippistän koivun ja lepän siitepölykauden hellittämiselle, koko loppukesän.

  1. Tää on hyvä! Mäkin voisin kippistellä tälle.

 5. Tänä kesänä heinäkuussa kippistellään pappani 85v juhlien kunniaksi! Toivotaan vielä monta vuotta lisää 🙂

  1. Onnea papalle! Komeaan ikään on hän ehtinyt!

 6. Hyvän ystävän tuoreille vauvauutisille ainakin!

  1. Oikein hyvä syy kippistelylle! Onnea ystävällesi. Se on maailmaa mullistava tapahtuma, siis lapsen syntymä. <3

 7. Hehee, täällä myös holittomat kilistelyt loman aloituksen kunniaksi tiedossa! Vatsan kasvattelua on ohjelmassa vielä syyskuun loppuun saakka, joten tuolla palkintosetillä olis kyllä meillä käyttöä ?

  1. Oih!! Lisää ihania vauvauutisia! Onnea onnea ja nauttikaa kesästä, ensi kesä onkin sitten erilainen (mutta toki nautittava sekin). 😉

 8. Meillä kippistellään pian valmistuvalle uudelle mökille!

  1. Mahtavaa, että mökki valmistuu näin aikaisin kesällä! Ehditte vielä nauttia siitä pitkän tovin tänäkin vuonna.

 9. Seijahannele says: Vastaa

  Tonic vettä ja/tai pommacia kippistellään kun tavataan ystäviä.

  1. Pommacista mäkin tykkään, mutta onhan tämä skumppa kuitenkin aina hieman juhalavampi vaihtoehto. Onnea arvontaan!

 10. Annika.J says: Vastaa

  Täytin 22v hetki sitten 🙂

  1. Onnea sinulle nuori nainen! 🙂

 11. Hienoa, että koliikki on nyt loppu. Varmasti helpotus teille ja vauvallekin!
  Kilistelyyn on aihetta vaikka tänään alkavassa lomassa.

  1. Mahtavaa ja aurinkoista lomaa sinulle! 🙂 Meilläkin taidetaan päästä nauttimaan herran kesälomasta ihan kunnolla nyt kun huutokonsertit ovat selätetty ja uskalletaan lähteä paljon paremmin kotoa liikkeelle!

 12. Tulen kippistelemään ainakin kesäloman – ja äitiysvapaan alkamiselle. Ja mikäs siihen sopiskaan paremmin kuin alkoholiton skumppa. Tämä on muuten mielestäni parasta alkoholitonta kuoharia.

  1. Sielläkin on alkamassa uusi ajanjakso elämässä, onnea! <3

 13. Kippisteltäis mieheni ja ystävien kanssa yhteisellä lomamatkalla. ?

  1. Kuulostaa ihanalta! Reissujen odottaminen on jo puoli matkaa. Hyvää matkaa kun reissu koittaa!

 14. Elise H. says: Vastaa

  Täällä kippistellään Vichyä sen kunniaksi, että miehelläni alkoi tänään kesäloma 🙂

  1. Täällä samat fiilikset, miehen loma on vihdoin täällä! 🙂

  2. ONNEA ELISE H. Sinä voitit skumppapaketin!
   Otan sinuun yhteyttä vielä tänään spostilla.

 15. Marja-Liisa says: Vastaa

  Kippistelen siitä ilosta, että loma alkaa ja saan sisarukset ja muuta lähipiiriä yhteen kesästä nauttimaan.

  1. Kuulostaa hyvältä, on mukavaa viettää yhteistä aikaa hyvien ystävien ja perheen kanssa. 🙂

 16. Kihlajaisia, sekä yhtä toista ihanaa ylläriä 🙂 Itse en alkoholia muutenkaan juo ja nyt etenkin se saa jäädä pois kokonaan. 🙂

  1. Voi JennaO onnea teille, kadesta todella isosta asiasta! <3

 17. Nannaliini says: Vastaa

  Kippistelen seuraavaksi ystävän häissä 🙂

  1. Häät ovat kyllä ihania kesäjuhlia! Meillä ei ole tänä kesänä häitä tiedossa. Ehkä ensi vuonna!

 18. Meidän uuden terassin avajaisissa kippistellään!

  1. Ihanaa! Nyt vaan nautitte koko pitkän kesän uudella terassilla!

 19. Sallinen says: Vastaa

  Sisaren kihlauksen kunniaksi 🙂

  1. Onnea sisarellesi! Ihania uutisia olette saaneet. <3

 20. Kippistelen ihan sitä iloa, että loma on edessä. Alkoholia en juuri käytä, mutta välillä voin kippistellä vaikka Pommacilla. Mukaan kivaan arvontaan.

  1. Pommac toimii hyvin alkoholittomana vaihtoehtona. Mutta kyllä tässä alkoholittomassa skumpassa pääsee musta enemmän fiilikseen, jo kun pullossa on perinteinen skumppakorkki ja maku on kuiva ja yllättävän lähellä holillista kuoharia. Tykkään!

 21. Kippistelen kun puoliso palaa työkomennukselta ulkomailta takaisin koti-Suomeen.

  1. Voi ihanaa!! <3 Minä vietän työmatkaleskenä noin 100 päivää vuodessa ja aina mies on yhtä ihanaa saada kotiin. Aurinkoista kesää teille!

 22. SannaMi says: Vastaa

  Työurakan onnistumista aikataulussa.

  1. Ehdottomasti kilistelyn arvoinen saavutus! Minä palaan alkuvuodesta töihin ja menen sinne tosi hyvällä mielellä, työnteko on kivaa ja juuri projektien loppuunsaaminen on niin mahtavaa!

 23. Kippistellään tämän mamin koko kesän kestävälle lomalle, joka tuli yllätyksenä, kun äitiyslomavuosilta oli jäänyt käyttämättömiä vuosilomapäiviä ?

  1. Ihana ylläri! Mäkin olin palaamassa töihin tammikuussa, mutta ei mua päästetä kuin vasta helmikuussa kun vanhoja lomia pitää pitää ensin alta pois. En valita, vaikk onhan kesäaika loman viettoon astetta parempi ajankohta kuin tammikuu. 🙂

 24. Kippistämme poikaystäväni kanssa sille, että molemmat selvisivät kunnialla ensimmäisistä työvuosistamme ja jäimme nyt ansaitulle kesälomalle 🙂

  1. Ihana kommentti! Nyt sitten nautitte! 🙂

 25. En ole absolutisti, mutta en vain oikein tykkää alkoholin mausta, joten holittomalla mennään täälläkin. 5 vuoteen kolme lasta, raskaudet ja imetykset, joten vähäinen alkoholin käyttö jäi kokonaan viimeistään silloin. Nyt kippistellään ihan vain koko perheen yhteiselle kesälomalle <3

  1. Nostan kyllä hattua sinulle, 5 vuotta ja kolme lasta – huhuh! Tässä yhdessäkin on ihan tarpeeksi puuhaa. 😀 Ihanaa kesälomaa teidän poppoolle!

 26. Harvoin juon alkoholia, mutta kesäloman alkamisen kunniaksi voisin maistaa lasillisen kuohujuomaa, alkoholilla tai ilman ?

  1. Loma kuin loma on ehkä melkein paras syy kippistelylle! Ihanaa lomaa!

 27. Monikaan ystäväni tai sukulaiseni ei asu samassa kaupungissa (tai maassa!) kuin minä, joten kesäisin kippistellään jälleennäkemisille:)

  1. Kuulostaa mahtavalta! Vietääkää upea kesä yhdessä ystävien ja sukulaisten kanssa. 🙂

 28. Kippisteltäisiin tupareissa!

  1. Oikein hyvä syy tämäkin. 🙂

 29. Meillä on täällä oma pieni ihme, jonka kunniaksi voisi kippistellä vaikka joka päivä. Alkoholittomia maljoja, toki!

  1. Totta puhut! Pienet ihmeet ovat oikeastaan tosi isoja ihmeitä, joten heille saa kyllä kippistellä. <3

 30. Vuosipäivänä <3

  1. Onnea! Rakkaus on ihanaa! <3

 31. minttu47 says: Vastaa

  Sukulaisen häissä ainakin.

  1. Häissä kuohuvaa tosiaan kuluu. On hyvä jos myös alkoholittomat vaihtoehdot on mietitty juhlaviksi.

 32. Hiisukas says: Vastaa

  Jokakesäiset kaveribileet ovat maljan kohottamisen arvoiset.

  1. Kaveribileitä on ihana järjestää ja niihin on aina niin kiva mennä. 🙂

 33. Ystävän häissä kippisteltiin kuohuvaa.

  1. Häät ja kuohuva kuuluvat yhteen! <3

 34. Kyllä nyt voi kippistellä kun loma alkoi. Ja alkoholiton sopisi hyvin lapsiperheeseen

  1. Näin on! Alkoholiton vaihtoehto istuu todella kivasti lapsiperheisiin. Aurinkoista lomaa teidän perheelle! 🙂

 35. Sallinen says: Vastaa

  Kihlajaiset ❤

  1. Onnea! <3 Ikimuistoinen päivä!

 36. […] Osa saattaa muistaa, että teimme Henkellin alkoholittomien kuohuvien kanssa yhteistyötä jo viime kesänä. Juhannus oli viime vuonna tuoreena perheenä aiempia vuosia erikoisempi, ja keskikesän hulinoiden keskellä skoolattiin muutamaan otteeseen Henkell Alkoholfrei Sparkling Blanc -kuohuvalla. Viime juhannuksen fiiliksiä voi kurkata seuraavan postauksen takaa. […]

Vastaa