Nokkalan Majakka 26.5.2017

Nokkalan venesatamaan Matinkylään on avattu aika päheä uusi rantakahvila.

Nokkalan Majakka Matinkylä Espoo

Kävimme kääntymässä Nokkalan Majakalla pienen ihmeen kanssa alkukeväästä, mutta paikka oli tuona aurinkoisena sunnuntaina niin täynnä porukkaa, ettemme halunneet jäädä jonottamaan paikkaa ihan pikkuisen vauvan kanssa. Totesimme vain, että tänne täytyy palata uudestaan.

Palasimme pienen ihmeen kanssa Nokkalan Majakalle helatorstain jälkeisenä perjantaina. Mukaan tuli myös ystäväpariskunta valloittavan parivuotiaan poikansa kanssa. Kevät näytti tuona perjantaina parastaan ja hurjaksi yllätykseksemme Nokkalan Majakassa oli iso osa pöydistä vapaana! Saavuimme paikalle neljältä, ja viiden jälkeen porukkaa alkoikin sitten valua paikalle ihan tosissaan, joten paikkaa olisi viiden jälkeen joutunut taas metsästämään.

Nokkalan Majakka Matinkylä EspooNokkalan Majakka Matinkylä Espoo

Nokkalan Majakka on hyödyntänyt loistavasti huikeat merimaisemat. Rantakahvilan seinät ovat pääsääntöisesti lasia, ja sisältä aukeaa kohtuullisen huikeat maisemat Suomenlahdelle. Sisätilojen lisäksi upeita merimaisemia pääsee kesäisin nauttimaan suurelta kattoterassilta. Kattoterassilta löytyy monenmoista istuinryhmää, joten siellä voi halutessaan syödä taikka vaihtoehtoisesti ottaa drinksun käteen, kerätä kaverit viereen ja nauttia olosta sekä maisemista löhöpenkeillä.

Nokkalan Majakka Matinkylä Espoo

Rantakahvila tarjoaa asiakkailleen laajan kattauksen purtavaa ja juotavaa. Löytyy kasa kahvilatuotteita (pullaa, piirakkaa sekä kakkuja), lämpimiä ruokia, erikoiskahveja, viinejä sekä mm. pienpanimoiden oluita.

Me tilasimme koko porukalle Majakanvartijan leivät (minä otin leivästä kasvisversion) ranskalaisilla. Leivät maistuivat koko porukalle, ainoastaan omenahillo oli kuulemma vähän hassu lisä leivän lihaisessa versiossa. Leivän sisälle oli piilotettu herkullista BBQ-possua, jonka kaveriksi olisi ehkä sopinut paremmin joku hieman tulisempi/mausteisempi kastike kuin omenahillo. Omassa kasvisleivässäni kaikki maut olivat kohdallaan: bataatti, halloumi, harissamajoneesi sekä hummus sopivat totisesti yhteen.

Nokkalan Majakka Matinkylä EspooNokkalan Majakka Matinkylä Espoo

Osa porukasta tilasi myös jälkkäriä. Minä jätin jälkkärin väliin, sillä tässä kohden pieni ihme heräsi ja oli aika avata maitobaari. Pöytään kannettiin ainakin juustokakkua, pullaa, cafe latte sekä muutama Helsingin panimon kesäisen oranssi lonkero.

Kun jälkkärit oli syöty ja maitobaari suljettu, siirryimme Nokkalan Majakan kattoterassille, sillä pakkohan sekin oli aurinkoisena päivänä päästä näkemään!

Nokkalan Majakka Matinkylä EspooNokkalan Majakka Matinkylä Espoo

Olihan ne maisemat upeat ja terassi muutenkin tosi viihtyisä! Yllättävän kauan saimme terassilla möllötellä ennen kuin pienen ihmeen kitinä yltyi sen verran kovaksi, että tuoreet vanhemmat olivat varmoja siitä, että kaikki alkoivat tuijottaa ja polttaa katsellaan selkäämme. Oli aika suunnata kotiin.

Kiitokset ystäväpariskunnalle kun pyysivät meitä mukaan! Ja kiitokset meille kun uskalsimme lähteä julkisille paikoille. Erityiskiitokset pienelle ihmeelle joka huusi toki automatkat kurkku suorana, mutta nukkui kiltisti koko sen ajan kun söimme!

Nokkalan Majakka Matinkylä Espoo

7 Replies to “Nokkalan Majakka 26.5.2017”

  1. Siis uskomatonta mitä kaikkea voi oppia 😀 En tiennyt tällaisesta paikasta espoolaisena, joka välillä valittaa mukavien kesäravintoloiden puutetta Espoossa. Haukilahden Paviljongin penkkejä on kulutettu paremman puutteessa, mutta nyt tämä! Kiitos vinkistä – heti tällä viikolla suuntaamme Nokkalan Majakalle 🙂

    1. Espooseen on tosiaan nyt avattu useampi uusi tulokas, täytyy yrittää ehtiä kesän aikana käydä niissä kaikissa! Nokkalan Majakassa tarttee kyllä käydä uudestaan, vaikka tyttöjen kanssa ilman vauvaa, sitten saisi nauttia kattoterassin antimista vähän pidemmän kaavan mukaan. 🙂

  2. Olen lukenut nyt monesta blogista Nokkalan Majakasta ja se näyttää kyllä aivan ihanalta paikalta! Ja tuo sun kasvisleipä kuulosti niin herkulliselta! Pakko päästä testaamaan tätä kun tulen Suomeen kesälomailemaan.

    1. Tervemenoa vaan! Kyllä melkein jo maisemien takia Nokkalan Majakkaan kannattaa kahvikupposelle istahtaa. 🙂

  3. Hyvännäköinen kasvisleipä! Mahtavaa, että tänne Espooseenkin saadaan uusia paikkoja – potentiaalisia asiakkaita ainakin löytyy, mekin käyty jo kerran tuolla kääntymässä, kaikki pöydät oli sisällä ja ulkona tupaten täynnä 🙂

    1. Just näin! Asiakkaita olisi vaikka kuinka! Ison Omenan M.E.E.T on kanssa tosi kiva lisä, siellä on vaikka mitä mielenkiintoisia paikkoja. Tosin kyllä kauniilla kesäsäällä Nokkalan Majakka tuntuu jo maisemien vuoksi paremmalta idealta.

  4. […] Meanwhile in Longfield -blogin seurue nautti majakanvartijan leivät (mekin olemme moiset Nokkalan majakassa syöneet!) ja […]

Vastaa