Vinkit värikkääseen ja herkulliseen pääsiäiseen

pajunkissa

Mahtavaa palmusunnuntaita jokaiseen kotiin! Täällä ei ihan vielä päästä pienen ihmeen kanssa koristelemaan pajunkissoja, mutta sekin aika koittaa kyllä vielä jonkun vuoden päästä. Kokosin teille näin pääsiäisen alla kasan blogiin kertyneitä pääsiäisvinkkejä yhden ja saman postauksen alle. Näiden värikkäiden vinkkien myötä toivottelen kaikille aurinkoista, herkullista ja mukavaa pääsiäisen aikaa!

Ikkunalaudalla kukkien kelta,
rairuoho versoo jo lautaselta.
Pajujen oksissa silmut uudet,
suklaamunissa salaisuudet.


Täytetyt suklaamunat

Täytettyjä ja värikkäitä suklaamunia ihasteltiin blogissa vuonna 2013. Kauniita ja herkullisia ne kyllä olivat. Suosittelen kokeilemaan, resepti ja ohjeet löytyvät linkin takaa.

Kukkaleipä

Kaunis ja herkullinen kukkaleipä kruunaa aivan varmasti minkä tahansa kahvipöydän pääsiäisen aikaan.

Täytetty kukkaleipä muistuttaa krysanteemia, tuota värikästä ja sinnikästä kukkaa, joka jaksaa oikein hoidettuna ilahduttaa vaikka läpi kesän. Chrysanthemum pastries on alunperin kotoisin Georgiasta. Tai no tavallaan Venäjältä, koska Georgia oli muinoin osa Neuvostoliittoa.

Krysanteemileipää voidaan tehdä makeana tai suolaisena versiona. Täytteenä voi oikeastaan olla ihan mitä tahansa, vain mielikuvitus on rajana. Kurkkaa resepti seuraavan linkin takaa ja sitten vain leipomaan!

Pääsiäiskuppikakut

Värikkäitä pääsiäiskuppikakkuja leivoin uusille naapureillemme vuonna 2013 (ajatella, että olemme asuneet vihreässä Vihervaarassa jo 4 vuotta). Olihan näissä aikamoinen väsääminen ja koristelu, mutta kauniita sekä herkullisia niistä onneksi tuli. Pikkuisilla suklaamunilla koristetut pääsiäiskuppikakut maistuvat uusien naapurien lisäksi varmasti ihan omankin talon väelle.

Aurinkoinen aprikoositorttu

Värikästä aprikoositorttua tein ensimmäisen kerran melkein 10 vuotta sitten, ja olen aina pitänyt siitä todella paljon. Eniten torttua on väännetty (heheheh) pääsiäisen aikaan, mutta toki raikas ja kauniin oranssi torttu sopii mihin tahansa kevään taikka kesän juhlaan. Kananmunakakuksikin ristitty torttu on kerännyt vuosien saatossa paljon kehuja. Kurkkaa aurinkoisen tortun resepti tämän linkin takaa.

Da Capo -banaanikakku

Tämä tuhti kakku menee kahvipöydässä mihin aikaan vuodesta tahansa, mutta näin kevään korvilla sen voi koristella pienillä värikkäillä suklaamunilla ja nostaa värikkäälle tarjoilualustalle, jolloin se on oikein passeli myös pääsiäiseen. Da Capo -banaanikakun reseptin löydät linkin takaa.

Rahkapullat

Ripeät rahkapullat maistuvat hyviltä. Makean pullan ja kinuskikastikkeen, maitorahkan sekä mandariinin liitto toimi erinomaisesti. Lisäksi tämän makean herkun pyöräyttää valmiiksi nopeasti.

Kolmen aineksen mämmimutakakku

Tämän helpon kakun tekee käden käänteessä vauvan nukkuessa päiväunia (ja meillä ei nukuta kummoisia päiväunia). Kolmen aineksen mämmimutakakku kaipaa kaverikseen esim. vaniljajäätelöä, sillä kakku maistuu ihan mämmiltä. Mutta jos mämmi kuuluu suosikkeihisi, niin kakku maistuu varmasti.

mämmimutakakku

4 Replies to “Vinkit värikkääseen ja herkulliseen pääsiäiseen”

 1. Iloista pääsiäistä!

  Torstaina ajattelin lähteä ajoissa töistä. Siippa tulee vastaan, vien hänet mysteerikierrokselle, toivottavasti onnistuu. Ajatuksissa on tehdä baaritiski-illastamiskierros; ainakin Hummeri &Hodari, Emon baari ja Brondan baari. Kaikissa pitäisi päästä kokeilemaan pikkuannoksia baaritiskillä. Perjantaina lähdetään anoppilaan lepäilemään, syömään ja leikittämään Tarmoa pitkästä aikaa!

  1. Kiitos samoin Lumo!!

   Oi että! Teidänkin pääsiäisloma kuulostaa varsin upealta. Odotan jo innolla uusimpia Tarmon kuulumisia. 🙂

 2. Oooooh!! En kestä!! mitä kuvia!! Ja suklaita!! Naaaamskis!! Mut noi pajunkissakimput on ihana uusi juttu, en oo ainakaan itse tajunnut! Ja paljon kauniimpia ne on noin tiiviissä kimpussa kun harottamassa maljakossa. Eikä ne tarvii ees vettä! Loistavaa!

  1. Heheh! Varsinkin suklaita, pirun kalliita suklaita. 😉

   Pajunkissoja voisi käydä kyllä poimissa! Ja jos ei tänä pääsiäisenä, niin sitten ensi vuonna. Ei stressata turhia. Pääsiäinen suklaamunineen tulee ilman pajunkissojakin! 😉

Vastaa