Paistettua kananpoikaa kermakastikkeessa

Palataan vielä tämän postauksen ajaksi Sannan ruokakassikokeiluumme. Ruokakassin tomaattikeittoa ehdin teille jo hehkuttaa omassa postauksessaan, ja nyt olisi vuorossa toisen hehkuttamisen arvoisen reseptin julkistus.

Paistettu kananpoika kermakastikkeessa oli tomaattikeiton ohella ehdoton suosikkimme kokeilemastamme Sannan ruokakassista. Ruoka valmistui pikaisesti, eikä edes salaatin kanssa tarvinnut hienostella – sen kuin raastoi ja pilkkoi porkkanat ja viipaloi kurkun. Ei paljon helpommalla salaatin kanssa pääse. No okei, tomaattien huuhtelu ja lautasen reunalle törkkääminen käy vielä nopeammin.

sannan ruokakassi

Broileri sekä erilaiset kananpojan fileet ovat varmasti tuttu näky usean talouden arkiruokapöydässä. Meillä paistellaan silloin tällöin broilerin pihvejä pannulla ja vedellään ne esim. tomaatin kanssa parempiin suihin töiden jälkeen. Sen hienompaa illallista jaksamme harvoin arkena tehdä. Riisiä taikka kastikkeita emme väsää arkena oikeastaan koskaan, kastikkeen virkaa ajaa usein valmiit tomaattipohjaiset chilimöhnät, ja jos hiilarihimo iskee, ruoan kanssa popsitaan leipää.

Kun yleensä oiomme broilerin kanssa näin kovasti, oli varsin virkistävää tehdä siitä kerrankin ihan oikeaa, herkullista ruokaa.

sannan ruokakassi

Paistettua kananpoikaa kermakastikkeessa

4 annosta

 • 600 g kananpojan fileetä (4 pihviä)
 • öljyä (meillä oli rypsiöljyä)
 • 3½ dl riisiä (kuivana)
 • suolaa
 • mustapippuria
 • ½ rkl vehnäjauhoja
 • 1 dl kermaa
 • 2 dl maitoa (meillä oli rasvatonta)
 • 1 tl soijaa
 • 1 kpl kanaliemikuutio
 • ½ ruukku ruohosipulia
 • 1 kpl kurkku
 • 4 kpl porkkanaa

1. Keitä 3½ dl riisiä pakkauksen ohjeen mukaan.

2. Mausta kananpojan fileet suolalla ja mustapippurilla. Kuumenna öljyluraus paistinpannulla ja ruskista fileitä muutama minuutti per puoli.

3. Nosta kananpojan fileet hetkeksi pannulta syrjään. Ripottele pannuun vehnäjauho ja sekoita vispilällä koko ajan vispaten joukkoon myös kerma, maito, soija ja kanaliemikuutio. Kun seos alkaa paksuuntua, nosta kananpojan fileet pannuun ja anna porista kannen alla noin 10 minuuttia (tai kunnes kana on läpikypsää).

4. Kuori porkkanat ja leikkaa niistä tikkuja. Viipaloi kurkku. Tarjoa kanan, riisin sekä kermakastikkeen kanssa.

sannan ruokakassi

Voi muuten hyvin olla, ettei tämä postaus jäänytkään viimeiseksi Sannan ruokakassipostaukseksi. Tilasin nimittäin omalla alennuskoodillani (kurkkaa koodi Sannan ruokakassipostauksesta jos tilaus kiinnostaa) seuraavan ruokakassitoimituksen heti ensimmäiselle äitiyslomaviikolle. Ajattelin, ettei tule liian suurta muutosta heti loman alkuun, kun joudun sanomaan tosi pitkäksi aikaa ihanalle työpaikkaruokalalle heipat.. Haikeaa! Mutta ehkä kotiin kannettu ruokakassi helpottaa oloa hieman.

Vastaa