Tomaattikeittoa ja persiljapaistettuja katkarapuja

Sannan ruokakassin kampanjapostaus on saatu pakettiin, eikä tällä postauksella ole enää kampanjan kanssa mitään tekemistä. Mutta mun on pakko kertoa teille ruokakassikokeilusta vielä kahden postauksen verran. Ihan siitä syystä, että kokkasimme ruokakassista kahta niin herkullista ruokaa, että niiden reseptit pitää saada talteen blogin arkistoihin, ja toki myös siinä samalla teille tiedoksi.

Toisen reseptin pääraaka-aineena olivat mehevät kananpojat, mutta ne saavat odottaa vielä hetken, ensin käydään nimittäin valehtelematta maailman parhaan tomaattikeiton kimppuun. Tai ehkä tässä oli nyt hieman värikynää mukana, sanotaan nyt sitten vaikka niin, että käydään meidän maistamista tomaattikeitoista parhaan mahdollisen kimppuun. Emmehän toki ole syöneet jokaista maailmassa tehtyä tomaattikeittoa.

Tämän tomaattikeiton juju piilee keiton kanssa tarjottavissa lisukkeissa: pastassa, katkaravuissa sekä paprikassa, jotka lisätään keittoon juuri ennen tarjoilua. Keitto on lisukkeineen hurjan täyttävää ja ennen kaikkea aivan törkeän hyvää. Lisukkeiden ansiosta suutuntuma on erilainen kuin keittojen kanssa yleensä – on kylmää paprikaa, tulikuumaa pehmeää keittoa, kypsää pastaa sekä maustettuja katkarapuja. Suussa rapisee sekä narskuu, ja samalla hampaatkin joutuvat töihin. Tätä keittoa ei voi vaan hörppiä sisuksiinsa.

Alla olevasta reseptistä kokkailee keittoa ison satsin, noin 8 annosta.

Tomaattikeittoa ja persiljapaistettuja katkarapuja

8 annosta

 • pastaa
 • 1 kpl sipuli
 • 1 kpl yksikyntinen valkosipuli
 • oliiviöljyä
 • 4 kpl kanaliemikuutioita
 • 3 rkl hunajaa
 • suolaa
 • rouhittua mustapippuria
 • 1 prk tomaattipyreetä
 • 2 prk säilöttyjä kirsikkatomaatteja
 • 2 prk paseerattuja tomaatteja
 • 1 ruukku tuoretta persiljaa
 • 2 purkkia (a 150 g) katkarapuja (meillä oli Arvo Kokkosen katkarapuja tapas-marinadissa)
 • 1 kpl punainen paprika

Lisukkeeksi esim. näkkileipää.

1. Keitä noin 150 g pastaa pakkauksen ohjeen mukaan (huom! 150 g pasta-annos riittää neljään annokseen, keitä pastaa lisää aina sinä päivänä kun keittoa syöt. Pasta ei säily hyvänä jääkaapissa).

2. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Paista sipuleita isossa kattilassa pienessä määrässä öljyä 2-3 minuuttia. Lisää purkillinen tomaattipyreetä ja paista vielä minuutin ajan.

3. Sekoita joukkoon säilötyt kirsikkatomaatit, paseeratut tomaatit, 1 litra vettä, kananliemikuutiot ja hunaja. Sekoita ja anna porista noin 10 minuuttia.

4. Silppua ruukullinen persiljaa. Kuullota persiljaa paistinpannulla noin 3 minuuttia.

5. Valuta katkaravuista neste pois ja kuumenna ne nopeasti paistinpannulla persiljan kanssa. Laita kulhoon.

6. Leikkaa paprika kuutioiksi ja siirrä kulhoon. Kaada vielä pastan keitinvesi pois ja laita pastakin omaan kulhoonsa.

7. Lisää keittoon suolaa sekä mustapippuria maun mukaan ja soseuta keitto sen jälkeen sileäksi sauvasekoittimella. Tarjoile keitto keitetyn pastan, katkarapujen, paprikan sekä vaikkapa näkkileivän kera.

tomaattikeitto

3 Replies to “Tomaattikeittoa ja persiljapaistettuja katkarapuja”

 1. Onpa hyvä näköinen keitto!

  1. Kiitos! Ja on muuten myös hyvää. 😛

 2. […] 5 en siis kokeillut kaupallisen tarjoajan reseptiä vaan testasin  Meanwhile in Longfield -blogin tomaattikeittoa persiljapaistettujen katkarapujen kanssa. Longfieldien blogi ei ole uusi, mutta minä löysin sen vasta viime syksynä, joten sikäli tuore […]

Vastaa