Tomaatti-juusto-basilikamunakokkeli

Muistatteko vielä savulohi-kevätsipulimunakokkelin, jolla herkuteltiin toissa viikonloppuna kaiken häsän ja työkiireiden keskellä? No ne kiireet eivät ole varsinaisesti loppuneet vielä mihinkään, vaikka pääsinkin kahdesta projektista viime viikonloppuna eroon. Työkiirettä riittää aina ihan vuodenvaihteeseen asti, ja siitä onkin sitten enää muutama tovi äitiysloman alkuun. Ihan hullua!

Tuossa noin neljän kuukauden päästä meillä pitäisi olla pieni ihme sylissä ihmeteltävissä, ja sitten työkiireet ovat kaukainen muisto vain. Miten mahtavalta tuo ajatus tuntuukaan.. Nyt pitää skarpata enää pienen pieni hetki, hoitaa hommat kunnialla loppuun ja sen jälkeen päästä kokemaan jotain valtavan ainutkertaista ja ihmeellistä.

Toissa viikonloppuna puputimme siis lauantaina savulohi-kevätsipulimunakasta ja sunnuntaina oli tomaatti-juusto-basilikamunakokkelin vuoro.

munakokkeli_jamie-oliver3-kopio

Tomaattinen versio sai odottaa sunnuntaina aina lounaaseen asti, sillä aloin tehdä ylitöitä heti aamusta ja vedin aamupalaksi ihan perinteisen leipä-, jogurtti- ja hedelmäyhdistelmän. Tein töitä sunnuntaina kotoa käsin ja sain lounaan kätevästi työkoneen viereen valmiina. Herra Longfield vastasi jälleen sunnuntaina ruokapuolesta, jotta minä sain tohertaa rauhassa niiden pirun töiden parissa.

munakokkeli_jamie-oliver1-kopio

Hieman yllätykseksi satuin pitämään tomaatti-juusto-basilikamunakokkelista vielä enemmän kuin savulohisesta versiosta, vaikka olin varma, ettei savulohi-kevätsipulikokkelia voittanutta voi olla. Väärässä olin. Tomaattinen versio maistui todella hyvältä pehmeän kauraleivän päällä. Voi nam!

Tomaatti-juusto-basilikamunakokkeli

2 annosta

  • 4 palaa lempileipääsi (meillä oli Vaasan Kaurasydämiä)
  • 4 kpl kypsää tomaattia
  • suolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • öljyä
  • 4 kpl kananmunia
  • 16 tuoretta basilikan lehteä
  • 10-20 g lempijuustoasi raastettuna (meillä oli Valion punaista emmentalia)

1. Esilämmitä paistinpannu keskikuumaksi liedellä. Lisää paistinpannulle tilkka öljyä.

2. Hienonna tomaatit ja siirrä ne paistinpannulle. Lisää hieman suolaa sekä mustapippuria ja paista viiden minuutin ajan.

3. Vatkaa kananmunat rikki ja revi sekaan tuoreet basilikan lehdet.

4. Siirrä paksu tomaattiseos pannulla hieman sivuun ja sulata sen päällä juustoraaste.

5. Kaada munatkin lämmenneelle pannulle ja sekoita noin 10 sekunnin välein muovi- tai kumilastalla niin, ettei munakokkeli pääse kypsymään kuten munakas. Munakokkeli on valmis, kun seos on pehmeää ja hieman raakaa.

6. Paahda leivänpalat paahtimessa ja nostele munakokkelia paahdettujen leipien päälle.

munakokkeli_jamie-oliver2-kopio

Vastaa