Savulohi-kevätsipulimunakokkeli

Viime viikot ovat menneet ihan hujauksessa. Painan just nyt töitä enemmän kuin varmaan koskaan ennen.. Olen istunut useampia viikonloppuja toimistolla, ja huomenna olisi taas aika paahtaa tekemättömiä töitä ihan tosissaan, jotta tästä vuodenvaihteesta selvittäisiin edes jotenkin.

munakokkeli_jamie-oliver2

Toisaalta on mahtavaa kun aika kuluu nopeasti. Raskaus etenee omaa tahtiaan, ja en yksinkertaisesti ehdi miettiä sitä nyt kovin paljon. Mitä nyt aika ajoin huomaan, että oho, eihän tää paita enää istukaan yhtään päälle, tai että nyt nämäKIN housut pitää siirtää sivuun määrittelemättömäksi ajaksi. Se että pieni ihme saa kasvaa kaikessa rauhassa on kyllä mahtavaa. Olen voinut todella hyvin, jumpannut lähestulkoon normaalisti, hiihtänyt (kerran jopa ehdin!), kävellyt metsässä (Icebugit visusti jalassa) Horation kanssa, yrittänyt nähdä ystäviä ja perhettä ja lopun ajan paiskinut töitä.

Toisaalta on tylsää, kun ei oikein ehdi pysähtyä ja nauttia ainutlaatuisesta raskausajasta. Välillä tuntuu, että haluaisin töissä käydä lattialle pitkäkseen ja alkaa kuulostella olisiko pieni ihme hereillä ja sattuisinko tuntemaan pieniä elohiirimäisiä tuntemuksia vatsan pohjalla. Lisäksi olisi ihana fiilistellä tulevaa joulua, joka on ehdottomasti suosikkiaikaani vuodesta..

munakokkeli_jamie-oliver1

Eilen päätimme herran kanssa nauttia täysin rinnoin lauantaista. Ottaa vähän aikaa vain olemiselle. Suunnittelimme illalla salin jälkeen herkullisen aamupalan, ja kävimme kaupassa ostamassa kaikki ainekset valmiiksi. Aamulla nukuimme pitkään. Lopulta heräsin siihen, kun herra oli alkanut väsätä keittiössä suklaisia piparkakkupalloja, hah!

Ennen kuin pääsimme maistelemaan jouluisia piparkakkupalloja, oli vuorossa aamupala, jonka kirkkaimpana tähtenä olivat ylihyvät savulohi-kevätsipulimunakokkelileivät, voi nam.

munakokkeli_jamie-oliver4munakokkeli_jamie-oliver6munakokkeli_jamie-oliver5

Aamu(päivä) startattiin käyntiin siis varsin herkullisesti. Illalla suuntaamme moikkaamaan serkkuni perhettä, paikalle tulee myös siskoni sekä vanhempani, joten tiedossa on aika mahtava loppupäivä.

Oikein ihanaa viikonloppua kaikille! Ja tähän perään vielä herkullisten munakokkelileipien resepti.

Savulohi-kevätsipulimunakokkeli

2 annosta

  • 4 palaa lempileipääsi (meillä oli Vaasan Kaurasydämiä)
  • 4 kpl kevätsipulia
  • 50-100 g savulohta
  • 4 kpl kananmunia
  • rouhittua mustapippuria
  • 2 kpl sitruunanlohkoja

1. Siisti kevätsipulit ja viipaloi ne varsineen päivineen (valkoinen ja vihreä osa).

2. Sörssää savulohi käsin (muovihanska voi olla hyvä pitää kädessä) sopivan pieniksi paloiksi.

3. Vatkaa kananmunat rikki ja mausta ripauksella mustapippuria. Suolaa ei ole tarvetta lisätä, sillä savulohi on itsessään suolaista.

4. Sekoita kevätsipulit ja lohi kananmunien joukkoon.

5. Esilämmitä paistinpannu keskikuumaksi liedellä. Lisää paistinpannulle tilkka öljyä.

6. Kaada munakokkeliseos lämmenneelle pannulle ja sekoita noin 10 sekunnin välein muovi- tai kumilastalla niin, ettei munakokkeli pääse kypsymään kuten munakas. Munakokkeli on valmis, kun seos on pehmeää ja hieman raakaa.

7. Paahda leivänpalat paahtimessa ja nostele munakokkelia paahdettujen leipien päälle. Tarjoa herkulliset leivät sitruunanlohkojen kera.
munakokkeli_jamie-oliver3

Vastaa