Main Tower, Frankfurt

Mennäänpäs jälleen korkeuksiin. Tällä kertaa ihailemme Frankfurtin (tai siis Frankfurt am Mainin) maisemia 200 metrin korkeudesta.

main-tower-frankfurt4

Frankfurtia halkoo Main, joka on hieman tunnetumman Rein-joen sivujoki. Main-joen mukaan on nimetty Saksan neljänneksi korkein rakennus, Main Tower. Main Tower on antenneineen 240 metriä korkea, mutta pitkät antennit pilvenpiirtäjien katolla ovat musta hieman huijausta, ainakin jos niiden syynä on ainoastaan se, että pilvenpiirtäjään saadaan vielä jokunen kymmenen metriä lisää korkeutta. Ilman antennia hökötyksen korkeus on 200 metriä, se on ihan komea korkeus sekin.

Moni varmaan on kuullut ja ehkä nähnytkin Jätkäsaareen nousseen hulppean, uuden Clarion-hotellin? Sen korkeus on 78 metriä, siitä saa ehkä vähän osviittaa kuinka korkea Main Tower on.

main-tower-frankfurt3main-tower-frankfurt6

Main Tower on toimistokäytössä. Sen 56 maanpäälliseen kerrokseen mahtuu paljon konttorirottia töihin. Toimistotilojen lisäksi Main Towerin katolla on Frankfurtin ainoa (jos en ole ihan väärin ymmärtänyt) yleinen näköalatasanne. Ihmettelin ihan tosissaan, kun ennen tyttöjen pitkää viikonloppua Frankfurtiin tutkin tämän talouskaupungin pilvenpiirtäjien ylimmissä kerroksissa sijaitsevia baareja, ravintoloita sekä näköalatasanteita, eikä etsintäni tuottaneet juuri mitään tuloksia.

Kysyin lopulta asiaa Frankfurtissa asuvalta ystävältäni, jonka luokse olimme menossa kylään, ja hänenkin mukaansa tämmöisiä turisteille ja paikallisille tarkoitettuja yleisiä tiloja on kaupungissa hurjan vähän. No onneksi on edes Main Tower.

main-tower-frankfurt1main-tower-frankfurt2

Me olimme valloittamassa kaupunkia lokakuussa, ja vaikka se ei varmasti ole mikään turistien sesonkiaika, saimme jonottaa Main Toweriin pääsyä hyvän tovin. Sisäänpääsy oli vaivaiset 6,50 euroa, joten jos nokka on joskus suunnattu kohti Frankfurtia, kannattaa ainakin minusta tehdä nopea visiitti Main Towerin näköalatasanteelle, josta avautuu hienot näkymät Euroopan ainoan pilvenpiirtäjäkaupungin ylitse.

Main Tower sijaitsee kävelymatkan päästä Frankfurtin ytimestä, joten siitäkään syystä sitä ei kannata jättää välistä.

main-tower-frankfurt5

Vastaa