Nakkikakku 1-vuotiaalle Horatiolle

Horatio täytti yksi vuotta 9.6.2016.

Hienolle synttärisankaripojalle piti toki tehdä kakku. Ihan perus leivontahommiin ei kuitenkaan tarvinnut lähteä, kyseessä kun oli synttärikakun teko koiralle. Siispä skippasin ruokakaupassa jauhohyllyt, ja suunnistin oikopäätä nakkien sekä valmisruokien ihmeelliseen maailmaan.

Horation yksi suurista herkuista on maksalaatikko. Pikkuinen jässikkä sekoaa aika totaalisti kun maksalaatikon lätkäisee kuumalle pannulle ja sen huumaava tuoksu tavoittaa Horation kirsun. Kakun pohja oli näin nopeasti päätetty, Atrian valmis maksalaatikko sai ajaa kakkupohjan virkaa.

Horatio 1 vuotta_chow chow1

Seuraavaksi ostoslistalla luki ”kynttilä”. Horation hienoa punaista turkkia olisi ikävä kärventää tulella, joten kynttiläksi piti keksiä jotain muuta kuin palava synttärikynttilä. Siispä tutkimaan nakkeja. Etsin nakkihyllystä pisimmät nakit, ja lopulta ostoskoriin päätyi Atrian Hiillos-sarjan kuorettomat nakit.

Enää puuttui kakun koristeet, niitä varten piti suunnistaa Mustiin ja Mirriin, joka sattui onneksi olemaan kaupan ulkopuolella. Mustissa ja Mirrissa tultiin jälleen kerran palvelemaan melkein heti kun sisään astuin. Tällä kertaa päädyin normaalin ”mä vaan kattelen ja pyydän apua jos tarviin” -kommentin sijaan pyytämään heti apua. Pitäisi löytää luunmallisia koirankeksejä synttärikakkuun – mahdollisimman isoja. Sitten siinä naureskeltiin, että kyllähän koiralle pitää synttärit järjestää, ja saatoin myös vilauttaa maksalaatikkoa ja nakkipakettia myyjälle. Epäilen että näinköhän ne häntä kauheasti kiinnostivat, mutta näytin silti.

Horatio 1 vuotta_chow chow2

No juuri sopivat keksit löytyivätkin, ja sitten karautin Horation kanssa ystäväni luokse leivontahommiin. Paikalla oli myös ystäväni tytär, jonka kanssa yhdessä koristelimme Horation kakun, tungimme nakin kynttiläksi ja lauloimme synttärisankarille onnittelulaulun. Laulun ja nakkikakkua syövän Horation voitte nähdä alla olevalla videolla. Kyllä osaa nätisti pikku prinssi kakkuaan syödä! Ja jätti vielä herkkupalan, ison nakin, viimeiseksi.

Onnea mamman ja papan tuliketulle! ♥

13 Replies to “Nakkikakku 1-vuotiaalle Horatiolle”

 1. Isosti onnea 1-vuotiaalle! Kylläpä se söi nätisti hienoa kakkuaan. Meidän possumme olisi varmaan vetänyt ensin nakin yhtenä suupalana ja sitten loput parilla haukkauksella.

  1. Horatio syö tosi nätisti! Pentuna oli meno aika villiä, mutta kun ymmärsi, ettei ympärillä enää vilise kilpasiskoja ja -veljiä, niin meidän poika aloitti nauttia jokaisesta ateriasta. 🙂

 2. Oi miten siististi H söi synttärikakkunsa. Ei jäänyt epäselvyyttä, että maksalaatikko on suosikki, kun nakkikynttilä sai seistä tiellä pitkään, kunnes kaatui. 😀

  1. Iso H osaa herkutella! 🙂 Maksalaatikko sekä tonnikala saavat kyllä tämän pojan aivan sekaisin.

 3. Onnea yksivuotiaalle! Saitpa hienon kakun!

  1. Kiitos kiitos! Välitän terkut eteenpäin. 😉

 4. Onnea komealle Horatiolle,ja onpa hieno synttärikakku!

  1. Kiitos! Kakku oli tosiaan aika päheä. 🙂

 5. Mun kommentti meni nyt roskapostiin,joten uusi yritys.Eli onnea komealle Horatiolle,ja upean kakun hän sai:)

  1. Kommentti löytyi, mutta kiitos tästä toisesta myös. 🙂

 6. Tämä oli kyllä yksi hauskimmista postauksista ikinä, kuvineen ja videoineen 😀

  1. Voi kiitos Sari! 🙂 Oikein mukavaa kesää sinulle!

 7. […] Viime vuoden synttäritunnelmia voi käydä kurkkaamassa Nakkikakku 1-vuotiaalle Horatiolle -postauksesta. […]

Vastaa