Parhaat kakut kesän juhliin

Kokosin ihan vain teitä varten aika muhkean ja hitsin herkullisen Parhaat kakut -koosteen kesän juhlia varten! Tai voihan kakkuja toki tehdä ympäri vuoden, mutta koska kesä on nyt just kohta täällä, ja juhlia on varmaan itse kullakin kesän mittaan tiedossa, saa kakkukooste olla tällä kertaa apuna erityisesti kesää ajatellen. Osa näistäkin kakuista on tehty meidän keittiössä talvella, mutta vaihtamalla kakkujen koristeet vaikkapa kesäisiin kukkiin, menevät ne oivallisesti myös tuloillaan olevan suven herkkupöydissä.

Herkullista ja juhlarikasta kesää! Ja muistakaa, ei juhliin sen kummempia syitä tarvitse. Lisäksi niitä voi viettää hyvin myös pikkuisella porukalla, ei aina tarvitse koko kylää kutsua bailuihin mukaan.


Juustokakut

Juustokakkujen tekoon ei tarvita uunia, tästä syystä niiden teko onnistuu yleensä kätevästi myös mökkioloissa tai ihan missä vaan jossa ei ole uunia. Jääkaappi tosin pitää löytyä. Kaksikerroksisen marja-juustokakun (kuva 1) jäädyttämiseen tarvitaan lisäksi pakastin, se on ehkä erikoisin kakku jota olen leiponut. Makean väkevä suklaajuustokakku (kuva 2) on tuhti. Sitä ei kannata leipoa kahdelle hengelle, tästä riittää syömistä isommallekin porukalle.

Samettisen pehmeä suklaajuustokakku (kuva 3) keräsi kehuja eräissä leidien pikkujouluissa. Montaa palaa ei tätäkään tukevaa kakkua voi syödä, joten paikalle on syytä pyytää isompi joukko tai sitten pitää omata hyvä itsekuri. Raparperi-vuohenjuusto-juustokakkua (kuva 4) voi leipoa omalla vastuulla. Mausta joko tykkää tai sitten ei. Uskallatko kokeilla?

Ihanan suklainen suklaajuustokakku mutakakkupohjalla (kuva 5) on suklaafanien mieleen. Nam!

Tässä olisi mun kaksi ehdotonta suosikkia. New Yorkin juustokakku (kuva 1) on ehkä parasta mitä olen keittiössä saanut aikaan. Kakun kaveriksi kannattaa tehdä vadelmasurvosta, mun äidiltä saa parasta. Mutta ei se kummia vaadi, survot vaan tuoreita vadelmia ja heität sekaan ihan vähän sokeria jos siltä tuntuu. Toimii myös ilman sokeria ja hätätapauksessa toimii ilman vadelmien survomistakin.

Aurinkoinen aprikoositorttu (kuva 2) on meillä usein pöydässä keväisin sekä kesäisin, se on niin iloinen ja värikäs. Meillä sen toinen nimi on myös kananmunakakku, arvaatte varmaan miksi.


Suklaakakut

Kaikkihan sen tietää, että suklaa ja appelsiini passaa hitsin hyvin yhteen. Miltä teistä kuulostaisi ohut appelsiini-suklaakakku (kuva 1) taikka hieman paksumpi appelsiinimutakakku (kuva 2)?

Vanilja-suklaakuivakakku (kuva 3) on ollut ihan heittämällä blogin luetuin resepti jo vuosia. Eikä syyttä, tämä kuivakakku ei ole kuiva, se on ihanan mehevä ja ah niin suklainen. Mudcake (kuva 4) maistuu melkein kaikille vaniljajäätelöllä tai ilman, blogiin päässyt Fazerin sivuilta napattu resepti on varma valinta tästä klassikosta.

Seuraavissa neljässä kakussa on suklaata sen verran paljon, että melkein alkaa heikottaa. Suklaisen browniekakun (kuva 1) päälle riittää koristeeksi sulan suklaan roiskeet sekä valmis Marianne-rouhe. Kostea persikkasuklaakakku (kuva 2) näyttää taasen parhaalta tuoreilla vadelmilla sekä tomusokerihunnulla. Kakku maistuu minusta ihanimmalta kotibrunssilla perheen kesken. Lisukkeeksi voi vaahdottaa kermavaahtoa tai kaivaa pakastimesta vaniljajäätelö. Molempi parempi.

Kardemumma-kahvimutakakun (kuva 3) koristeet kannattaa jättää väliin tai vaihtaa hieman kesäisempiin, jos kakkua meinaa leipoa ennen ensi joulua. Suklaa-karamellipiirakan (kuva 4) päällä olevat suolarakeet potkaisevat ihanasti suussa. Kyllä te tiedätte – makean ja suolaisen liitto on aika jeees.

Mutakakku mascarpone-vaahdolla (kuva 1) on maailman helpoin kakku – sen saa pakastealtaasta. Da Capo ei ole kaikkien mieleen. Mutta älkää antako sen häiritä, mäkään en tykkää kyseisestä suklaasta, mutta Da Capo -banaanikakku (kuva 2) maistui kyllä. Meillä syötiin tätä pääsiäisen aikoihin, joten koristeet vaihtoot jos leivotte suklaisen pötkylän kesän juhliin.

Ranskalainen suklaatorttu (kuva 3) on valtavan kaunis ja elegantti. Lisäksi tämä herkku on gluteeniton.


Muut kakut

Suklaaboston (kuva 1) oli hyvää. Tein sen isälleni vuonna 2013 ja koko perhe piti kauniista pullakakusta paljon. Tätä pitää tehdä uudestaan. Äidilleni taasen leivoin viime kesänä huisin hyvän Daim-jäätelökakun (kuva 2), joka yllätti koko juhlaporukan. Kahdella sanalla sanottuna kakku oli pirullisen hyvää. Kakun kaveriksi tulee ehdottomasti tehdä myös limemansikat, ne kruunaavat koko jutun!

Mehevä mustikka-jogurttikuivakakku (kuva 3) on mukava viedä mukana kesäkyläilyjen yhteydessä. Kakku kulkee kätevästi autossa omassa vuoassaan, josta sen voi  kipata tarjoilulautaselle kylään päästessä (tai siis kahvipöytään päästessä). Tiramisu-rahkakakku (kuva 4) vaatii kaverikseen puolukkakastikkeen, joka passaa makean kakun kaveriksi tosi hyvin. Kakun päälle murennettaan mm. keksiä, joka lisää suutuntumaa jälkkäripöydässä.

Isäni on hurja shakkihirmu. Tästä syystä leivoin hänelle eräänä syntymäpäivänä shakkikakun (kuva 1), joka oli söpöin kakku koskaan. Katsokaa nyt sitä! Kesäinen mansikka-raparperipiirakka (kuva 2) tuoksuu ja maistuu kesältä.

Komea taatelikakku (kuva 3) pitää joulun hengessä sisällään glögiä. Glögillä taatelikakkuun saa helposti oman makuvivahteen riippuen käytetystä glögistä. Jos joulupöydästä puuttuu jonainen vuonna herkku, niin luumuinen rahkakerroskakku (kuva 4) on aivan mainio vaihtoehto!

Ja jos tässä ei ollut teille tarpeeksi kakkuja, niin kurkatkaa lisäksi seuraavat kakkukoosteet:

Luulisi näiden avulla selviävän kesän juhlista, eikö?

Kurkkaa myös parhaiden suolaisten piirakoiden, pastojen sekä salaattireseptien koostepostaukset!

Parhaat suolaiset piirakat

Parhaat pastat

Parhaat salaatit kevyempään uuteen vuoteen

7 Replies to “Parhaat kakut kesän juhliin”

  1. maaritjohanna says: Vastaa

    Onneksi aamupuuron syönti oli vielä kesken, mulla alkoi kuola jo valumaan. 😀 Kananmunakakku on niin veikeä, että olis aika pakko pian kokeilla! Harmi ettei ole enää kenenkään valmistujaisia tai muita tänä keväänä, jotta vois saada hyvän syyn tehdä. Tänään olis kyllä yhdet synttärit. Hmm. 🙂

    1. Hahah! Kananmunakakku ottaa sitten jokusen tunnin tekoaikaa hyytymisineen. Tiedoksi vain, että hommiin kannattaa iltaa varten ryhtyä jo nyt heti aamulla. 😉

  2. Vau mitä kakkuja! Kyllä noilla selviää juhlakaudesta!

    1. Kiitos Lumo! 😛 Tänä kesänä pitää kyllä leipoa taas jotain uuttakin, vaikka varmasti muutamia näistä vanhoistakin tehdään taas uudestaan ja uudestaan.

  3. […] Jopas rupesikin tekemään mieli kakkua! Mikäli näistä nyt ei kuitenkaan löytynyt mitään ehdotonta suosikkia, niin kurkkaa ihmeessä myös Meanwhile in Longfield -blogin herkullinen kakkupläjäys. […]

  4. […] löytyy kustakin kooste blogin parhaista kesäkakuista. Yhteensä kymmeniä herkullisia kakkuja: Meanwhile in Longfield Kaikki äitini reseptit Liemessä Syötävän hyvä (raakakakkuja) Hannan soppa Tasty […]

Vastaa