Six Word Memoirs

En tiedä oletteko te törmänneet jossain välissä Six Word Memoirsiin. Kaikki lähti liikkeelle tosi kauan sitten, kun Ernest Hemingway keksi vedonlyönnin tuloksena kuuden sanan tarinan, jota on tituleerattu mm. Hemingwayn parhaaksi teokseksi. Itse olen lukenut Hemignwayltä yhden ainoan teoksen, Vanhus ja Meri, josta pidin sen oudoista ”Minä rakastan sinua, kala” -jutuista huolimatta. Mutta kyllä osasi Hemingway ujuttaa vain kuuteenkin sanaan aika paljon, vai mitä mieltä te olette. Osu ja upposi tämäkin.

For sale: baby shoes, never used.

Hemingway on innoittanut monia muitakin keksimään omia kuuden sanan tarinoitaan. Ylioppilaslehti on tehnyt oman koosteensa suomalaisten kirjoittajien kuuden sanan novelleista, jonka lisäksi aiheesta on tehty myös kirja, jonne julkisuudenhenkilöt ovat raapustaneet omat elämäkertansa – vain kuudella sanalla.

Aiheesti juteltiin menneellä viikolla myös Radio Aallon Dynastiassa, ja siitä se ajatus sitten lähti. Minäkin halusin paketoida oman, tähän astisen elämäni kuudella sanalla.

Me olemme tehneet kodin. Tulevaisuus, tule!

Turha kai sitä on enempää alkaa selittää. Siinähän se lukee, mustaa valkoisella.

Tartu sinäkin haasteeseen, minkälainen on sinun kuuden sanan elämänkertasi?

pssst. Herra Longfield keksi myös oman elämäkertansa:

Olipa kerran minä. Sen pituinen se.

lumi

6 Replies to “Six Word Memoirs”

 1. Nimetön says: Vastaa

  Olin ja olen edelleen minä. Kelpaa.

  1. Omenainen says: Vastaa

   Ja tuon ylemmän kirjoitti tämä sama.

   1. Selvennys vastaanotettu. Oikein oivalliset kuusi sanaa. ❤️

  2. Ihana! ❤️ Just noin se menee!

 2. Mietin tämän postauksen myötä että oma aelämäänsä voi tarkastella kovin monelta kantilta. Miltä tuntuu juuri nyt, mikä on tulos nyt verrattuna nuoruuden toiveisiin, mitä on nyt verrattuna siihen mitä haluaisi…kiitos ajattelemaan pistämisestä (joskin lukukokemusten häiritsemisestä 😉 ). Uskon ymmärtäväni kaksi ilmoilleloihtimaasi lausetta yhdessä <3.

  1. Olkaa oiken hyvä! Kyllä tämä pisti tääläkin hieman miettimään. 🙂

Vastaa