Horatio ja Fenix

red chow chow11

Horatiolla oli varsin jännittävä viikonloppu. Perjantaina veimme pikku prinssin hoitoon vanhemmilleni, sillä me kipitimme herra Longfieldin kanssa puuhääpäivän viettoon Inkooseen. Toki Horatio olisi tullut mukaamme, mutta pikkuiseen inkoolaiseen hotelliin ei saanut eläimiä mukanaan tuoda, joten koira piti viedä hoitoon. Vanhempieni luona Horatio oli päässyt lenkkeilemään oikein tosissaan! Vanhempani lenkittivät pikku prinssiä perjantaina sekä lauantaina useita kertoja, ja päivän pisimmät lenkit olivat reippaasti yli tunnin mittaisia. Kyllä kelpasi Jortsun nuuhkia uusia maastoja.

red chow chow14red chow chow3red chow chow15

Sunnuntaiksi olimme sopineet Horation serkun luokse leikkitreffit. Päivin luona Puistolassa asuu kaksi varsin ihanaa chow chow -herraa, Mahti on 9 vuotta ja Fenix (serkkupoika) 2 vuotta. Fenix on siitä hauska kaveri, että hänessä on energiaa enemmän kuin monessa muussa chowissa yhteensä. Energisyytensä vuoksi Fenix on jäänyt itselleni parhaiten mieleen muutamista näyttelyistä, joissa reipas poika ei oikein malta köpötellä rauhassa kehässä. Fenixin valttikortti onkin söpöt sekopääkohtaukset kehässä. On niin hauskaa katsella kehässä innoissaan liikkuvaa koiraa, joka ei meinaa karvoissaan pysyä kun tekisi mieli vain päästää menemään ihan tosissaan. Päivin mukaan tuomaritkin ovat välillä hymyssä suin katselleet Fenixin menoa ja sanoneet Päiville, että onpa mukavaa nähdä niin innoissaan oleva ja iloinen koira kehässä! Kyllä hyvä luonne on paljon tärkeämpää kuin oikean mallinen pää.

red chow chow5red chow chow10red chow chow1red chow chow12red chow chow13

Horatio on Fenixin tavoin hieman epätavallinen chowi. Horatio on kovin seurallinen, iloinen, innokas ja sellainen kaikkien kaveri. Erityisesti Horation seurallisuus on yllättänyt meidät täysin. Koda kun oli aivan toista maata. Koda oli hyvin perinteinen chow chow – hän tiesi oman arvonsa, turhia Koda ei hötkyillyt, eikä hän oikein välittänyt muista, oli kyse sitten ihmisistä tai muista koirista. Mutta tämä punainen pikku prinssi: häntä kiinnostaa kaikki! Jokaisen koiran kanssa pitäisi päästä leikkimään, kaikki lenkillä vastaantulevat ihmiset pitäisi käydä nuuhkimassa, sisällä leluilla leikitään jatkuvasti, kovat puruluut hupenevat hetkessä ja muutenkin koko ajan jotain on menossa. Horatio on myös siitä outo poika, että hän änkeää syliin. Siis ihan oikeasti syliin. Koda oli aina meidän mukana, seurasi huoneesta toiseen, mutta ei koskaan tullut iholle. Horatio sen sijaan tulee kirjaimellisesti syliin, kiipeää sohvalle viereen, pusuttelee naamaa, nappaa kädestä kiinni jos rapsutukset loppuvat, ja jos erehdyt menemään lattialle makaamaan, voit olla varma, että Horatio on kavunnut vatsasi yli ja rojahtaa keuhkojen päälle koko painollaan.

red chow chow6red chow chow2red chow chow8red chow chow4

No nyt taisin hieman jo poiketa postauksen aiheesta. Palataanpa siis takaisin Fenixin ja Horation treffeihin.

Sunnuntaina puoli kahdelta parkkeerasimme auton Päivin pihalle. Vastassa meitä oli kaksi chowia, ja heti kun Horatio saatiin autosta ulos, alkoi riehuminen. Kävelimme Päivin takapihalle, jossa sitten päästimme iloiset veitikat irti ja annoimme kahden nuoren herran riehua sydämensä kyllyydestä. Vanha herra Mahti katseli touhuja hieman sivusta.

Kuvasin poikien touhuista pienen videopätkän, laitetaan se tähän väliin näkyville. Horatio on se, jolla on valjaat, ja joka ei pompi yhtä komeasti, tai juokse yhtä kovaa kuin Fenix-serkku.

Pojat jaksoivat temmeltää reippaat pari tuntia melkein putkeen. Huhuh! Kävimme välissä juomassa kahvit ja tutustumassa Fenixin ja Mahdin leluihin sisätiloissa. Pienen tauon jälkeen poikien piti päästä jatkamaan temmellystä pihalle, jossa oli paremmin tilaa päästää höyryjä kuin sisällä.

Illan pimetessä lähdimme kotia kohti. Kotona Horatio tyhjensi ruokakipponsa viimeistä papanaa myöten ja kävi sen jälkeen nukkumaan. Me hipsimme herran kanssa vielä illalla leffaan katsomaan Star Warsia. Aiemmat kuusi leffaa saimme sopivasti hieman aiemmin katsottua, ja sunnuntaina kävimme sitten tsekkaamassa saagan uusimmankin osan. Kun tulimme kotiin, tuli ovelle vastaan juuri herännyt uninen pikku prinssi. ♥

red chow chow9red chow chow7

8 Replies to “Horatio ja Fenix”

 1. Ihanat leikkivät jellonat!

  1. Kiitos! Jellonia tosissaan! 🙂

 2. Hauskat talvileikit herroilla!

  Horatio kuulostaa aivan Tarmolta. Varsinkin mieheeni näkeminen on Tarmolle valtavan riemun paikka, juuri saavumme anoppilaan. Häntä pureskellaan ja hänen päälleen rojahdetaan niin sohvassa kuin sängyssäkin. Minäkin kelpaan, mutta olen se kakkosvaihtoehto kun en anna kalvaa rannetta tai muutenkaan käyttäytyä huonosti

  1. Tarmo! <3 Koda (oli tyttö) ei tykännyt oikeen kovasti muista miehistä kuin herra Longfieldistä. Horatio on ehkä jopa enemmän miesten perään, vaikka toki oma Mamma on ihan ykkönen. 🙂 Tarmolle paljon terkkuja!!

 3. Hienot kuvat ja touhuvideo. Mekin olemme Armaksen shelttikaverin ihmisten kanssa miettineet, kuinka kauan pojat jaksaisivat painia jos annettaisiin…

  1. Kiitos! Energiaa näillä nuorukaisilla kyllä on. Horatio on jopa vähän raivostuttava kun ei lopeta millään edes sisätiloissa. Nukahtaa melkein pystyyn, mutta selkään on vaan pakko hypätä uudestaa ja uudestaan ja uudestaan.. 🙂

 4. Vaikka me ihmiset haluaisimme muuta kuvitella niin kyllä toinen koira on vaan koiralle paras leikkikaveri 🙂 On niin ihanaa katsella kun pojat juoksee ja mukamas tappelee verissä päin!

  1. Näin on! Kunnon painiminen onnistuu vain toisen koiran kanssa. 🙂

Vastaa