Kootut sienireseptit syksyyn

Kaikki mahdolliset some-kanavat pursuavat juuri nyt upeita sienisaaliskuvia. Sateinen ja kostea kesä on taannut sen, että sienisato on tänä vuonna hurjan hyvä. Horation kanssa ollaan metsässäkin jo muutamia kertoja köpötelty, ja ihan polkujen vierestä on voinut löytää kanttarelleja sekä muita sieniä, joita en tunnista. Tänä vuonna meiltä taitaa jäädä sienimetsät väliin, tässä on nyt taas kaikkea muuta puuhaa vaikka muille jakaa, joten mustikat ja sienet saa meidän osalta jäädä tällä kertaa metsään. Tai ehkä mä käyn sitten ihan syksyllä vielä suppismetsällä kun tahti vähän rauhoittuu ja Horatio kasvaa sen verran, että hänkin jaksaisi tulla sieneen mun kanssa. Katsotaan miten käy. Mutta teille muille sienestäjille kokosin yhteen postaukseen kasan Meanwhile in Longfield.. -blogin sienireseptejä. Olkaapa hyvä!

Sienipiirakka suppilovahveroista

Suppilovahveropiirakka upposi vuonna 2012 yhdeltä istumalta neljän aikuisen nassuun. Myllyn parhaan valmiilla pyöreällä ruis-kaura piirakkataikinalla piirakan teko käy rivakasti.

sienipiirakka

Suppilovahverorisotto paahdetulla vuohenjuustolla

Kuivatut suppilovahverot voi käyttää hyvin sienirisottoon, jonka kruunaa paahdettu vuohenjuusto. Ihana tuhtia ja lämmintä ruokaa syksyyn.

suppilovahverorisotto

Suppilovahveromunakas uunissa

Tai miltä kuulostaisi hieman eksoottinen suppilovahveromunakas uunissa? Ei munakkaassa oikeasti kyllä mitään eksoottista ole, tämä lämmin brunssipöytäänkin sopiva ruoka on maultaan lempeä, ja maistuu varmasti koko perheelle (jos tykkää siis sienistä).

Sienimunakas

Suppilovahveropasta

Pastaa! Pastaan ei vaan kyllästy. Suppikset sopivat hyvin myös pastalautaselle. Suppilovahveropasta on hyvää, ja onhan se ihan fiksua korvata välillä liha vaikkapa sienillä. Maussa tämä kasvispasta ei nimittäin jää lihaisten serkkujensa jalkoihin.

Suppilovahveropasta

Tulinen suppilovaherokeitto

Keitot ovat kaiketi yksi käytetyimmistä ruoista, jonne on helppo tunkea mukaan sieniä. Blogissa olen julkaissut vuosien varrella muutamia sienikeittoreseptejä. Tässä tulisen suppilovahverokeiton resepti, jossa on sopivasti potkua aluillaan olevaan syksyyn.

suppilovahverokeitto

Suppilovahverokeitto

Hieman lempeämpi suppiskeittoresepti löytyy myös blogista. Keittoon voi hyvin käyttää myös muita sieniä, joten nyt vain rohkeasti kokkaamaan ja kokeilemaan.

Suppilovahverokeitto

Mustatorvisienikeitto

Satuimme herra Longfieldin kanssa löytämään entisen asuntomme lähimetsistä aika hyvän mustatorvisienipaikan. Paikka oli meidän salainen aarre, jossa kävimme vuosittain nappaamassa suhteellisen vaikeasti löydettäviä mustatorvisieniä. Jos sulla on tiedossa jemma, josta näitä rumia sieniä löytää, niin kokkaa niistä vaikkapa mustatorvisienikeittoa.

mustatorvisienikeitto

Kanttarellikeitto & valkosipulibruschetat

Sieniin tutustuin vasta herra Longfieldin avustuksella. Meidän kotona niitä ei kerätty, vaikka metsän siimeksestä kaikenmaailman marjoja poimittiinkin läpi kesän. Kanttarellit olivat ensimmäiset sienet, jotka herra Longfield opetti mut tunnistamaan. Nykyisin tunnistan nämä metsän keltaiset aarteet jo pitkän matkan takaa. Kanttarellit ovat omasta mielestäni parhaita ruokasieniä. Niistä saa tehtyä vaikkapa kanttarellikeittoa, jota voi tarjoilla valkosipulibruschettien kera.

kanttarellikeitto

Sipuli-sienimuhennos

Viimeiseksi postaukseen on pakko laittaa esille älyttömän herkullinen sipuli-sienimuhennos, jossa käytetään ohjeen mukaan kylläkin purkkiherkkusieniä, mutta reseptin sienet voi hyvin vaihtaa oman maun mukaan miksi tahansa! Tämä mehevä lisuke valmistuu nopeasti ja se sopii monen liha- ja kalaruoan kaveriksi.

sipuli-sienimuhennos

Pssst.. Kurkkaa myös tekemäni postaus parhaista suolaisista piirakoista. Postaus sisältää tällä hetkellä 10 maukasta suolaista piirakkareseptiä.

Vastaa