Kauppuri 5 – Oulun parhaat burgerit?

Horatio on kotoisin Oulusta. Kävimme Oulussa katsomassa Horatiota Leijonaharjan kennelissä kahdesti. Molemmilla kerroilla lensimme Ouluun Norwegianilla, sillä pääsimme Ouluun ennen kaikkea nopeasti, mutta myös edullisemmin, kuin autolla tai junalla matkustaminen olisi hotelliöineen tullut maksamaan.

Ensimmäisellä kerralla etsimme Oulusta lounaspaikkaa Googlen avulla. Herra Longfield löysi pikaisen etsimisen jälkeen Kauppuri 5 –nimisen burgeribaarin, josta piti netin mukaan saada törkeän hyviä purilaisia. Suunnistimme Kauppuri 5:n eteen, mutta sisään emme koskaan menneet. Miksi? No siksi, että Kauppuri 5 osoittautui mun mielestä rumaksi kuppilaksi, jonka terassien markiiseissa oli mielestäni yksi maailman tyhmimmistä mainoslauseista. Markiiseissa luki ”Krapulan hoitoa ja hankintaa”.

kauppuri 5 oulu_c_ravintola_.jpg

Emme siis menneet ensimmäisellä Oulu-visiitillämme kehutuille purilaisille Kauppuri 5:een. Herra Longfield kun sattuu olemaan niin ihana, että ymmärtää oudon vaimonsa outoja juttuja, niin hän suostui syömään purilaisensa tuolloin muualla, samalla kun minä ahmin mahaani siikaa. Oikein hyvä lounaan saimmekin syötyä myös Grill it! –ravintolassa.

Herra Longfield meni sitten kuitenkin mainitsemaan oudon vaimonsa oudoista jutuista kavereilleen, ja sai aikamoista satikutia osakseen. Kauppuri 5:sta saisi kuulemma oikeastikin todella hyviä purilaisia, sanoi outo vaimo mitä tahansa. Vähän samaan tapaan kävi myös mulle. Kerroin tyhmästä mainoslauseesta eräällä ystävälle, ja sain kertomukseni päälle aikamoiset huudot siitä, että olimme jättäneet käymättä Kauppuri 5:ssa. Tämä ystäväni sattuu olemaan aikamoinen Kauppuri 5 –fani, joten taisin mennä kertomaan asiasta täysin väärällä henkilölle. Heh! Onneksi meillä oli kuitenkin tiedossa vielä toinen käynti Oulussa. Niinpä minä sitten lupasin herralle tulevani sillä kertaa mielelläni Kauppuri 5:een syömään, tyhmästä mainoslauseesta huolimatta.

kauppuri 5 oulu (5)

Horation hakureissu koitti paria viikkoa myöhemmin. Kiertelimme aamupäivällä Oulun keskustassa kaikessa rauhassa mahat täynnä perhosia, kunnes lounasaika lopulta koitti. Vaikka emme jännityksen takia nälkää tunteneet, talsimme reippaasti kohti Kauppuri 5:sta.

Kun pääsimme markiisien alta sisälle burgeribaariin, oli meitä vastassa hurmaavan omaperäinen pieni ravintolasali. Alkoi heti harmittaa viime kertainen oikutteluni – miksi ihmeessä en suostunut edellisellä kerralla tulemaan edes ovista sisään katsomaan, mitä niiden rumien markiisien takaa löytyy! Tyhmä minä.

Ruokalista oli kirjoitettu selkeästi ravintolan seinälle värillisten liitujen avulla. Kassapöydän takana seisoskeli mukava ja rempseä nainen, jolle jätimme lopulta tilauksemme. Sen verran jästillä päällä kuitenkin olin, että jätin hampurilaisen väliin ja tilasin vuohenjuustosalaatin. Kassalle selitin, että syön kuitenkin puolet herran ranuista ja pari suupalaa saatan napata myös hampurilaisesta.

kauppuri 5 oulu (2)

Kun odottelimme tilaustamme, emme voineet jutella mistään muusta kuin Horatiosta. Mahassa olevat perhoset olivat päässeet valloilleen, sillä lounaalta meidän oli tarkoitus jatkaa suoraan bussilla kohti Leijonaharjan kenneliä. Onneksi ruoat saapuivat suhteellisen nopeasti ja saimme hetkeksi jotain muuta ajateltavaa.

Salaattini oli todella raikas! Vuohenjuusto on aina hyvää, varsinkin jos se on lämmintä. Ehkä salaatissa olisi voinut olla myös kanaa, mutta kevyehköksi lounaaksi se oli oikein pätevä. Herran annoksen ranut olivat todella hyviä – vetivät vertoja jopa Friends & Brgrs:n ranskalaisille, jotka olemme yhteistuumin lanseeranneet parhaiksi ranskalaisiksi, joita olemme popsineet. Hampurilainenkin oli herran mielestä oikein hyvä, mutta ei kuitenkaan ehkä ihan kaiken saamansa hehkutuksen arvoinen. Mutta ei siinä mitään moittimistakaan ollut.

kauppuri 5 oulu (3)kauppuri 5 oulu (4)

Tunnelma Kauppurissa oli todella mukava. Valoisaan pieneen ravintolasaliin tuli jatkuvasti lisää lounastelijoita, joten paikka on selkeästi oululaisten tiedossa. Eikä se mikään ihme ole – kyllä mäkin sinne uudestaan menisin! Mutta että Oulun parhaat burgerit? Tiedä siitä sitten. Oululaiset ruokabloggarit nimittäin kehuivat mulle kovasti myös Roosterin burgereita, ehkä mennään seuraavalla kerralla testaamaan ne.

Loppuun on pakko laittaa onnellinen kuva meidän perheen äijistä. Onneksi päätimme lähteä Ouluun. ♥ Jos muuten Horation söpöt kuvat kiinnostavat, niin kannattaa ehdottomasti kurkata blogin Instagram-tili. Sinne niitä karvapallokuvia tulee, päivittäin!

chow chow horatio

4 Replies to “Kauppuri 5 – Oulun parhaat burgerit?”

  1. Uuhhh, ihana karvapallo!!!!

    1. Kiitos! On kyllä varsinainen söpöläinen. 🙂

  2. En ole itse käynyt pitkään aikaan Kauppurissa, mutta suosittelin itse tosiaan niitä Roosterin hampurilaisia. Hyviähän ne molemmat kyllä on 🙂

    1. Roosteriin seuraavaksi! Jostain juuri luin, että sinne saa ottaa koiria mukaan. Ihab loistavaa. 🙂 Saa nyt vaan nähdä, milloin Ouluun on seuraavan kerran asiaa.. Mutta tiedetään missä seuraavalla kerralla syödään! 🙂

Vastaa