Brunssi: Stansvik (HKI)

Meillä juhlitaan huomenna herra Longfieldin sekä mun valmistujaisjuhlia ystävien ja sukulaisten kesken. Tosin mä vähän pelkään, että Horatio vie juhlien aikana kaiken mahdollisen huomion, joten ehkä juhlia voisi paremminkin kutsua Horation kotiintulojuhliksi. Heh!

brunssi stansvik_c_ravintola_.jpg

Siskoni miehineen eivät valitettavasti pääse juhliimme huomenna mukaan, mutta saimme heiltä ihanan kutsun tulla juhlimaan valmistumistamme heidän luokseen aiemmin heinäkuussa. Tarjolla oli komea kolmen ruokalajin illallinen kuohujuomineen sekä lahjoineen. Ilta päätettiin katsomalla yhdessä leffaa sohvan uumenissa. Oli muuten tosi kiva sunnuntai!

Lahjapaketista paljastui lahjakortti kahdelle Stansvikin brunssille. En ollut koskaan aiemmin edes kuullut tästä laajasalolaisesta ravintolasta, joka sijaitsee aivan Tahvonlahdenniemen kärjessä. Meidän piti pitää hieman kiirettä brunssilahjakortin käyttämisen kanssa, sillä Horation saapuminen vihreään Vihervaaraan rajoittaa ainakin nyt aluksi yhteisiä menoja. Niinpä me sitten viimeisenä sunnuntaina ennen Horation saapumista ajoimme sateisessa säässä kohti Laajasaloa, jossa meitä odotti rauhallinen ilmapiiri sekä upean runsas ja kutsuva brunssipöytä.

brunssi stansvik (7)

Ruuhkaa tai kiirettä Stansvikissa ei todellakaan tarvinnut kokea. Ilmapiiri oli lämmin ja rauhallinen, ja viereisistä pöydistä kantautui vain pientä supinaa meille varattuun pöytään. Stansvikin sisältä avautui kauniit, mutta sateiset, maisemat merelle. Terassikin oli iso, mutta tänä kesänä siellä ei varmasti ole ihan kamalan paljon istuttu.

Stansvikin kesäbuffet (brunssi) kustantaa 28 euroa, ja sitä tarjoillaan sunnuntaisin kello 12-15. Kesäbuffettia tarjoillaan aina syyskuun loppuun asti, joten tässä on vielä hyvää aikaa mennä brunsseilemaan Laajasaloon. Brunssin jälkeen voi käydä vaikkapa katsomassa rahistuneita Kruunuvuoren huviloita, jotka sijaisevat Stansvikin lähettyvillä. Keltaisen keittiön Martina kävi anoppini kanssa Kruunuvuoressa pari vuotta sitten, ja kirjoitti blogiinsa tuhdin tekstin Kruunuvuoren historiasta.

brunssi stansvik (1)

Stansvikin brunssi oli runsas, ja notkuva pöytä kutsui luokseen. Pöydältä saattoi haalia lautaselleen mm. focacciaa sekä saaristolaisleipää, vihersalaattia, jokirapu-riisisalaattia, caesarsalaattia, paahdettuja kasviksia, sieniä, nokkospestoa, marinoituja oliiveja, tomaattia sekä artisokkaa. Sitten oli fetapiirakkaa, ruskajuustoa kirsikkahillolla, Bbq-kanaa, savukassleria, graavilohta, sillejä, lihapullia, minimakkaroita sekä varhaisperunoita. Kaikille jotain!

Eikä tässä vielä kaikki. Pääruokien jälkeen pääsimme vielä popsimaan herkullisia juttuja jälkiruokapöydästä. Melonit, vaahtokarkit, sitruuna-jogurttimoussekakku, kesäinen pavlova, punaherukkapiirakka sekä itsetehdyt keksit sulivat suussa. Erityisesti mieleen painui juustokakku sekä suklaiset cookiet, nam! Brunssin hintaan kuului lisäksi kahvi, tee, vesi ja mehu. Muita juomia voi ostaa erikseen ravintolan kassalta.

brunssi stansvik (6)brunssi stansvik (9)brunssi stansvik (3)brunssi stansvik (2)brunssi stansvik (5)brunssi stansvik (4)

Sateisesta päivästä huolimatta brunssilla oli ihana istuskella kaikessa rauhassa. Emme tainneet puhua paljon mistään muusta kuin Horatiosta sekä hieman sivuta suunnitteilla olevia valmistujaisjuhlia, joita saamme vihdoin huomenna juhlia! Stansvikista muuten kerrottiin, että he alkavat lokakuussa rakentaa omalle leipomolle uutta rakennusta. Tämä tarkoittaa sitä, että ensi vuonna Stansvikisssa voi herkutella vielä runsaammalla määrällä oman leipomon tuotteita. Se on vaan hyvä juttu!

Ravintola Stansvik
Stansvikintie 1, 00590 Helsinki
ravintola@stansvik.fi
www.stansvik.fi

Pssst.. Stansvikin brunssiarvostelu on päivitetty myös blogin Brunssiarvostelut-sivulle, jolta voi löytää meidän tekemiä arvosteluja TOSI monesta brunssista.

brunssi stansvik (10)

4 Replies to “Brunssi: Stansvik (HKI)”

  1. Onpas herkullisen näköinen brunssi! Ja Kruunuvuoren hylätyt huvilat on oiva kiertelykohde brunssin jälkeen. Kiitos linkittämisestä! Huomenna nähdään! Täytyy myöntää että odotetaan jo kovasti Horationkin tapaamista, vaikka tietysti valmistuneet ovat pääosassa. 🙂

    1. Me oltaisiin käyty kiertelemässä huvila-alueella, jos ei olisi satanut niin rankasti. Mutta pääasia kyllä oli, ettei viime lauantaina satanut juhlien aikaan. 🙂

  2. Herkullisen näköinen brunssi:) Ja onnittelut teille molemmille:)

    1. Kiitos Jael! Nyt on juhlatkin juhlittu ja on aika palata arkeen. 🙂

Vastaa