Pekoni-parsapiirakka Living and Room -kutsuille

Suunnistin eräänä perjantaina koulukaverin luokse Living and Room -sisustuskutsuille. Kutsujen esittelijänä toimi Kati, joka pitää myös Decor Kati -blogia. Ihastuin kutsuilla oitis Toscana-nimiseen sarjaan, josta tilasin kotiin kaksi roosaa Toscana-kulhoa (kurkkaa kaunis kulho blogin Instagramista) sekä Toscana-sarjan 1,7 litraisen kannun. Kannu lähti valitettavasti palautukseen, sillä se ei ollutkaan hintansa veroinen. Mutta roosiin kulhoihin olen enemmän kuin tyytyväinen!

pekoni-parsapiirakka (1)

pekoni-parsapiirakka (4)

Vein sisustuskutsuille mukanani kaksi suolaista piirakkaa. Toinen piirakoista oli tuttu ja turvallinen tomaatti-vuohenjuustopiirakka, joka ei petä koskaan. Tomaattisen piirakan kaveriksi tein Kotilieden sivuilta löytämäni ohjeen avulla pekoni-parsapiirakkaa, jota muokkasin vain hieman.

Parsa kuuluu kevääseen, kuten totesin jo gluteenittoman parsapitsapiirakan postauksessa. Vaikka on kyllä pakko tunnustaa, että parsa on mun mielestä hieman liian yliarvostettua. Se ei maistu millekään ilman järjettömiä maustamisoperaatioita, tai tarpeeksi maukkaita lisukkeita. Mutta mauttomuudestaan huolimatta, parsa kuuluu kevääseen. Piste.

Mutta nyt suolaisen pekoni-parsapiirakan reseptin kimppuun. Piirakassa maistuu mitäänsanomattoman makuinen parsa, mutta myös suolainen pekoni ja pehmeä mozzarella. Päivitin pekoni-parsapiirakan reseptin myös Parhaat suolaiset piirakat -postaukseen, joka pitää sisällään jo 10 herkullista suolaista piirakkareseptiä.

pekoni-parsapiirakka (2)

pekoni-parsapiirakka (3)

Pekoni-parsapiirakka

 • 1 kpl Myllyn Paras Pyöreä ruis-kaura piirakkataikina
 • 1 nippu vihreää parsaa
 • 1 pkt pekonia
 • 150 g mozzarellajuustoa
 • 3 kpl luomu kananmunaa
 • 1 dl kermaa
 • 1 dl maitoa
 • loraus valkoviinietikkaa
 • 1 tl suolaa
 • ripaus sokeria
 • ripaus valkopippuria
 • tuoretta persiljaa

1. Anna valmiin piirakkataikinan sulaa paketissa olevien ohjeiden mukaisesti.

2. Kuori parsat. Keitä kuorittuja parsoja suolalla ja sokerilla maustetussa vedessä muutama minuutti. Jäähdytä parsat nopeasti kylmällä vedellä ja valuta.

3. Leikkaa pekoni pieneksi ja ruskista se pannulla.

4. Painele sulanut taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

5. Levitä parsat, ruskistettu pekoni sekä mozzarellapalat vuokaan.

6. Esipaista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

7. Sekoita kulhossa kerma, maito ja kananmunat, viinietikka sekä mausteet (suola, sokeri ja valkopippuri). Kaada seos esipaistetun piirakan päälle ja ripottele persiljasilppua pinnalle. Paista vielä 25 minuuttia 200-asteisessa uunissa.

p.s. Me ollaan hot! Jos et usko, kurkkaa Edessä on pitkä kuuma kesä -postaus, ja anna sen jälkeen meille äänesi Blogiringin Kesän kuumin blogi -äänestyksessä (meidät löytää ruokablogien alta). Äänestäneiden kesken arvotaan 300 eurolla Arabian kesäisiä astioita! Onnea arvontaan ja kiitos jokaisesta äänestä.

kesän kuumin blogi blogirinki

Vastaa