Taidetta seinällä, vihdoinkin

Muistatteko vielä kun Talosanomat kävi meillä kylässä, ja tekivät sivuilleen jutun Vihervaarastamme? Kun näin ensimmäistä kertaa Talosanomien ottamia kuvia, pisti silmiini oitis olohuoneen tyhjä seinä sohvan yläpuolella. Seinälle pitäisi ihan totta saada jotain. Talosanomien tekemästä jutusta on jo hetki aikaa. Vielä pidempi aika on siitä, kun pääsimme muuttamaan uuteen kotiimme. Muistan sen aamun, kun muutamia päiviä muuton jälkeen lihaksikkaat miehet kantoivat kuukausia aiemmin tilaamamme sohvan keskelle olohuonettamme. Kun sohva oli saatu omalle paikalleen, totesimme herra Longfieldin kanssa melkein yhteen ääneen, että sohvan yläpuolella olevalle seinälle tarvitsisi laittaa jotain, sillä seinä ammotti tyhjyyttään.

Kului sitten pari vuotta muutosta, ja reipas vuosi Talosanomien vierailusta, ennen kuin tyhjälle seinälle vihdoin löydettiin täytettä.

virpi mäkinen keltainen keinutuoli (1)

Löytämämme maalaukset ovat Virpi Mäkisen käsialaa. Virpi häärää Keltaisen keinutuolin takana tehden mm. herkkiä ja harmonisia tauluja. Kysyin Virpilta hänen taustoistaan taitelijana, ja hän kertoi olevansa suurimmalta osalta itseoppinut. Virpin tekniikka maalauksissa on nimeltään akryyli-sekatekniikka. Tauluihin tulee särmää sekä ulottuvuutta harmonisten sävyjen rinnalle paksujen maalikerrosten avulla, jotka ikäänkuin nostavat taulun kohokohtia irti taulun pinnasta. Sävyt ovat hillityt, mutta maalauksissa voi erottaa myös aavistuksen verran räväkämpiä värejä.

Virpin taulut ovat monipuolisia, mutta niitä on helppo yhdistää taulujen yhdenmukaisten värien sekä tunnelman takia. Meidän seinälle päätyi lopulta pitkähkön harkinnan jälkeen kaupungin katua, lähekkäin kulkeva pariskunta, tuulta sekä merta. Maalausten nimet ovat Matkalla sekä Oi Toukokuu. Molemmat teokset ovat kooltaan 60*80 cm.

virpi mäkinen keltainen keinutuoli (3)

Pidämme tauluista hurjasti. Ne ovat ennen kaikkea kauniit ja istuvat sisustukseemme kuin piste iin päälle. Tämän lisäksi tauluissa voi aistia jotain meistä – yhdessä oleminen, tekeminen sekä kokemusten kartuttaminen ovat meillä tärkeitä asioita. Niistä tulee pitää kiinni.

Kiitos Virpi hurmaavista tauluista!

Maalausten aiheet syntyvät toisinaan kaipuusta jonnekin, toisinaan oman elämän kiitollisuuden aiheista, toisinaan omista tunteista joita käsittelen, tai kaikesta kauniista, mitä olen nähnyt sekä luonnossa että kaupunkiympäristöissä. Joissakin tauluissa näkyy haikeus, mutta ennen kaikkea valo ja harmonia. – Virpi Mäkinen

virpi mäkinen keltainen keinutuoli (2)

Vastaa