Keväinen prosciutto-sitruunapasta

Opintovapaan ensimmäisen kuukausi piti maaliskuussa sisällään muutamia todella keväisen kauniita ja arinkoisia päiviä. Kävin ihailemassa postin haun yhteydessä kukkapenkkeihin ilmestyneitä krookuksia sekä ensimmäisiä tulppaanien alkuja. On ollut mukavaa kun on ollut oikeasti aikaa. Kiiretön tahti on tehnyt tosi hyvää. Uskon ja toivon vahvasti, että kesäkuussa töihin palaa hieman rauhallisempi ja vähemmän häsäävä leidi.

prosciutto-sitruunapasta

Rauhallisemman tahdin lisäksi parasta koko opintovapaassa on ollut keväästä nauttiminen. Tai no, ainakin sen ihaileminen työhuoneen ikkunasta. Valoa on riittänyt, ja verhoja on pitänyt vetää eteen, että tietokoneen ruudusta saa edes jotain selvää. Lopputyöhön on saatu tekstiä päivä päivältä enemmän, ja tuntuu aika upealta saada homma pakettiin juuri sopivasti ennen kesää. Hyvä minä! Nyt vain toivotaan, että saan kaikki lopputyöhön liittyvät tilpehöörit ajoissa kasaan, jotta saisin paperit koulusta jo kesäkuussa. Lähettäkää mulle telepatian avulla voimaa viimeiseen pyristykseen!

prosciutto-sitruunapasta (1)prosciutto-sitruunapasta (3)

Opintovapaalla on tullut tehtyä myös ruokaa normaalia enemmän. Eräänä päivänä popsin lounaaksi raikkaan keväistä prosciutto-sitruunapastaa, josta riitti syötävää kolmeksi päiväksi. Tosin parhaaltahan pasta maistuu ehdottomasti tuoreeltaan.

Prosciutto-sitruunapasta

3 annosta, 550 kcal per annos

 • 230 g tagliatelle tai fettuccine-pastaa
 • 1 rkl oivariinia
 • 2 kpl pientä salottisipulia
 • suolaa
 • rouhittua mustapippuria
 • 1 rkl seesaminsiemeniä
 • 60 g piimää
 • 60 g kermaa
 • tilkka valkoviinietikkaa
 • 100 g prosciuttoa
 • 60 g raastettua parmesaania
 • 5 kpl kevätsipuleita (yksi nippu)
 • ½ sitruunan mehu

1. Laita pastavesi kiehumaan. Kun vesi kiehuu, keitä pasta al denteksi pakkauksen ohjeen mukaan.

2. Kuumenna voi pannussa. Lisää silputut salottisipulit pannulle. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Paista parin minuutin ajan, kunne sipulit ovat pehmenneet.

3. Lisää seesaminsiemenet pannulle, ja paista kolmisen minuuttia, kunnes sipulit alkavat rusehtaa kevyesti.

4. Lisää paistinpannulle piimä, kerma sekä valkoviinietikka. Valkoviinietikan avulla kastikkeeseen saadaan hapokkuutta, ja se myös raikastaa ja tuo ruoan makuja paremmin esille. Anna kastikkeen porista rauhassa kolmisen minuuttia.

5. Kun pasta on valmista, ota noin 2 dl pastan keitinvettä talteen, ja siivilöi pasta sen jälkeen.

6. Lisää pasta, silputtiuprosciutto, suurin osa parmesaanista, reilu puolet silputuista kevätsipuleista sekä sitruunamehu paistinpannulle. Mausta vielä maun mukaan suolalla sekä rouhitulla mustapippurilla. Sekoita hyvin keskenään. Mikäli seoksesta tulee liian kuivaa, lisää pastan keitinvettä pannulle. Anna makujen tasoittua muutaman minuutin ajan.

7. Asettele pasta lautaselle ja viimeistele annos kevätsipulisilpulla sekä raastetulla parmesaanilla.

prosciutto-sitruunapasta (2)

4 Replies to “Keväinen prosciutto-sitruunapasta”

 1. Opintovapaa kuulostaa ja näyttää Instagramin mukaan leppoisalta 🙂 ja ihanat säät ovat suosineet sinua myös. Täällä pidetään vielä peukkuja vappusäiden puolesta, toivottavasti paistaa!

  1. Iltaisin on ollut leppoisaa, päivisin on tehty hommia. 🙂 Sopivassa suhteessa molempia. On ollut tosi kivaa kun on ollut aikaa tehdä kaikkea kodin ulkopuolella, oikein antoisa opintovapaa!

 2. Piimää en ole nähnytkään pastakastikkeissa, mutta se varmaan antaa raikkaan säväyksen.

  1. Hyvin se sinne sekaan meni, eikä maistunut yhtään läpi. 🙂

Vastaa