Rahkapullat pikana pääsiäiseen

Vieläkö pääsiäisen jälkkäripöydän komistus on päättämättä? Enää ei tarvitse asiaa miettiä, nämä herkkupullat valmistuvat nopeasti ja maistuvat varmasti kaikille makean ystäville.

rahkapulla_c_paasiainen_.jpg

Me herkuttelimme rahkapullilla herra Longfieldin kanssa eilen iltapäivällä juuri ennen kahden tunnin jumppaputkea. Uskomatonta kyllä, jumppien aikana ei alkanut pistää mistään ja muutenkin treenit sujuivat kivasti. Hieman eriskummallinen sapuska ennen treenejä johtui siitä, että rahkapullat piti saada kuvattua valoisaan aikaan, jotta ehdin saada ne postauksen muodossa julki keskiviikkona, juuri sopivasti ennen pääsiäistä.

Rahkapullien valmistuksessa oli meillä muutama mutka matkassa. Ensinnäkin ostamamme mandariinit olivat julmetun kovia! Niitä oli lähes mahdotonta kuoria, ja vielä mahdottomampaa pienistä lohkoista oli irrottaa kalvoja. Hermo meinasi mennä..

Myös kinuskikastike aiheutti harmaita hiuksia. En voi käsittää miten en koskaan onnistu kyseisen makean kastikkeen kanssa! Kaikki meni hienosti siihen asti kunnes reseptissä luki ”anna kastikkeen hiukan jäähtyä”. Heti kun nostin kinuskikastikkeen liedeltä, se alkoi jähmettyä. Ja pian se oli puuromaista, kovaa mössöä. Jouduin lämmittämään kastikkeen uudestaan liedellä, jotta sain kaadettua sitä pullien päälle. Pullien päällä kinuskikastike kovettui kivikovaksi, mutta onneksi se maistui tajuttoman hyvältä rapeanakin.

Nappasin illalla Googlen esiin, ja löysin pikaisen selauksen jälkeen Kinuskikissan vinkit kinuskikastikkeen tekoon. Hänen ohjeillaan kokeilen kastikkeen tekoa vielä kerran. Jos homma ei pelitä senkään jälkeen, turvaudun jatkossa kaupan valmiiseen kinuskikastikkeeseen.

rahkapulla (1)rahkapulla (3)

Mutta harmaista hiuksista huolimatta nämä ripeät rahkapullat olivat tosi hyviä. Makean pullan ja (kovettuneen) kinuskikastikkeen, maitorahkan sekä mandariinin liitto toimi hiton hyvin. Kiitokset reseptistä kuuluvat Viini-lehdelle.

Ripeät rahkapullat

noin kahdeksan rahkapullaa

 • puolikas pullapitko, mieluusti ilman sokerikoristeita (sokerikiteet palavat leivänpaahtimessa)
 • 2-3 mandariinia
 • isokiteistä suolaa

Kinuskikastike

 • 2 dl sokeria
 • 2 dl kuohukermaa
 • 1 rkl voita

Rahkaseos

 • 1 dl kuohukermaa
 • 1 prk (250 g) maitorahkaa
 • 1 tl vaniljasokeria
 • puolikkaan vaniljatangon siemenet

1. Aloita kinuskikastikkeen valmistamisella. Kuumenna kattilassa sokeria, kunnes se sulaa ja väri hieman ruskistuu. Lisää kerma ja sekoita. Keitä noin 5-8 minuuttia välillä sekoittaen. Vatkaa joukkoon lopuksi voinokare. Anna kastikkeen hiukan jäähtyä.

2. Sen jälkeen on rahkaseoksen vuoro. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Vatkaa mukaan maitorahka, vaniljasokeri sekä vaniljatangon siemenet.

3. Kuori mandarinit ja poista lohkojen päältä kalvot.

4. Paahda ohuehkot pullaviipaleet nopeasti leivinpaahtimessa. Pullien ei ole tarkoistus tummentua paahtimessa juurikaan.

5. Nosta pullaviipaleiden päälle ensin rahkaseosta ja sen jälkeen mandarininpaloja. Viimeistele annos kinuskikastikkeella sekä isokiteisellä suolalla. Tarjoa ja nauti heti.

rahkapulla (4)

One Reply to “Rahkapullat pikana pääsiäiseen”

 1. […] Vieläkö pääsiäisen jälkkäripöydän komistus on päättämättä? Enää ei tarvitse asiaa miettiä, nämä herkkupullat valmistuvat nopeasti ja maistuvat varmasti kaikille makean Lue lisää » […]

Vastaa