One-Pot nakkinuudelit

Opintovapaan ensimmäisellä viikolla tuli heti maanantaina vastaan ongelma nimeltään lounas. Työpaikan verotusarvon verran maksava neljän vaihtoehdon lounas jälkkäreineen ja iltapäiväkahvipullineen olisi historiaa seuraavan kolmen kuukauden ajan. Tarttis tehdä ihan itse ruokaa joka päivä. Ruokabloggari huusi jee.

onepot noodles (4)onepot noodles (2)

Ihka ensimmäiseksi lounaaksi kokkasin ihan itse soveltamani yhden pannun nakkinuudelit, joita söin koko viikon. Täytyy kyllä tunnustaa, että torstaina sama mättö alkoi jo tulla korvista ulos. Pari ekaa päivää nakkinuudelit maistuivat kuitenkin oikein hyvin. Varsin tyytyväinen olin siihen, että sain aikaan maistuvan ruoan itse soveltamalla. Hyvä minä!

One-Pot nakkinuudelien kantavana ideana toimi legendaarinen nakkimössö, jota lähdin viemään hieman pidemmälle. Yhden pannun nakkinuudelit eivät kyllä voittaneet iskän kehittelemää neljän raaka-aineen nakkimössöä (pasta, nakit, tomaattipyre ja suola), mutta se saattaa olla vain mun oma mielipide. Nakkimössöllä kun sattuu olemaan suuren suuri paikka mun sydämessä. ♥

onepot noodles (1)onepot noodles (3)

One-Pot nakkinuudelit

4-6 annosta, valmistusaika noin 30 minuuttia

 • oliiviöljyä
 • 2 kpl sipulia silputtuna
 • 1 kpl yksikyntinen valkosipuli
 • 1 kpl punainen chili silputtuna
 • rouhittua mustapippuria
 • suolaa
 • valkopippuria
 • kuivattua timjamia ym. mausteita maun mukaan
 • 150 g silputtuja aurinkokuivattuja tomaatteja
 • 1 pkt HK Aito Nakkeja (kevyt)
 • 185 g purkkiherkkusieniä viipaloituna kahteen osaan
 • 250 g riisinuudeleita
 • 7 dl lihalientä
 • 2 dl rasvatonta maitoa
 • 1-2 dl raastettua parmesaanijuustoa

1. Kuumenna oliiviöljy suurehkossa pannussa. Lisää silputut sipulit, valkosipulit, chili, aurinkokuivatut tomaatit, herkkusienet ja nakinpalat. Mausta mausteilla (mustapippuri, suola, valkopippuri, timjami ym.) ja anna paistua niin kauan, että nakinpalat saavat väriä ylleen.

2. Lisää nuudelit, lihaliemi sekä maito ja sekoita hyvin. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia, tai kunnes nuudelit ovat imeneet nesteet itseensä.

3. Nosta pannu pois liedeltä ja lisää päälle juustoraaste. Anna makujen hautua viitisen minuuttia. Tarjoile!

onepot noodles (5)onepot noodles (6)

3 Replies to “One-Pot nakkinuudelit”

 1. […] Opintovapaan ensimmäisellä viikolla tuli heti maanantaina vastaan ongelma nimeltään lounas. Työpaikan verotusarvon verran maksava neljän vaihtoehdon lounas jälkkäreineen ja iltapäiväkahvipullineen Lue lisää » […]

 2. One-pot ja nakit, jatkoon!

  1. Helppoa, nopeaa ja hyvää. 🙂

Vastaa