Ravintolavinkki: Kruna Krunikassa

Perjantai 13. päivä ei maaliskuussa ollut millään tavalla epäonnen päivä. Tein ensin koko päivän töitä lopputyöni eteen, ja viiden jälkeen läksimme herra Longfieldin kanssa viettämään yhteistä aikaa illallisen merkeissä kauniiseen Kruununhakaan.

Krunikassa sijaitsee syyskuussa avattu kortteliravintola Kruna, johon tykästyimme molemmat heti ison ulko-oven avattuamme. Tunnelmallinen, ja ehdottomasti kodikas ravintola otti meidät tuttavallisesti ja lämpimästi vastaan.

kruna kruununhaka (2)kruna kruununhaka (4)

Meidän oli tarkoitus mennä testaamaan Krunaan maaliskuun Stockan kantismenu, johon olisi kuulunut juustofondue sekä jälkkäriksi marenkipiiras. Tulimme kuitenkin a la carte -listaa selatessamme toisiin aatoksiin. Listalla ollut lihafondue lisukkeiden kera kuulosti niin herkulliselta, että päätimme tilata sen. Ja hyvä niin.

Pöytään tuotiin ensin tilaamamme tuhdit chileläiset punkut, lautaset sekä aterimet, ja pian näiden jälkeen fonduepadan alaosa ja fonduetikut. Sitten vain odottelimme lihalientä, lihoja sekä lisukkeita. Kovin kauaa ei tarvinnut odottaa kun pieni pöytämme täyttyi erilaisilla kipoilla. Krunan lihafondue piti sisällään madeiralla maustettua lihalientä, härän marmorifilettä, kukkakaalia, parsakaalia, cocktailkurkkuja, marinoituja valkosipuleita, maalaisperunoita sekä taivaallista chilimajoneesia. Fondue tuli tilata meille molemmille ja se kustansi 26,50 euroa per henkilö.

kruna kruununhaka (3)kruna kruununhaka (1)kruna kruununhaka_c_ravintola_.jpg

Olemme kerran aiemmin syöneet fonduesafkaa, se oli Liettuassa vuosia sitten. Tosin Kaunasin kaupungissa emme syöneet tuolloin lihallista fondueta, vaan hieman perinteisemmän suklaafonduen erilaisilla suklaaseen dipattavilla herkuilla. Emme siis olleet ihan varmoja miten homma toimisi. Ensimmäiset lihapalat käytimme vain nopeasti lihaliemessä, ennen kuin muutaman testipalan jälkeen homma selveni meille – lihat tulikin ikään kuin keittää kiehuvassa lihaliemessä kypsiksi. Ahaaa! Törkimme tämän ahaa-elämyksen jälkeen tikkuihin lihoja ja lisukkeita, jotka sitten ahdoimme kaikki yht’aikaa lihaliemen sekaan keittymään. Sitten piti vain odotella hetki.

Lihan määrässä ei Krunassa pihtailtu. Härän marmorifilettä tuotiin pöytäämme valtava kasa, jopa niin paljon, että viimeiset palat piti ahtaa suuhun melkein väkisin. Annos oli siis reilu ja nälkää ei sen jälkeen pystynyt edes ajattelemaan. Kun safka vielä maistui hyvältä, ja ravintolan kiva tunnelma sekä tarjoilijoiden rento asenne miellyttivät, voidaan sanoa illan olleen oikein onnistunut! Jopa niin onnistunut, että suljin onnellisena silmäni viiniä juodessani (kuvatodiste postauksen lopussa).

Harmillinen homma tässä on se, että fondueviikot ovat Krunassa tällä kertaa ohi.. Suosittelemme paikkaa siitäkin huolimatta isosti. Ravintolasalissa on esimerkiksi pikkuinen puhelinkoppi, jonne voi änkeytyä rakkaansa kanssa syömään. Me olisimme sinne menneet, mutta pöytä ja tila oli auttamatta liian ahdas isolle fonduepadalle ja useille lisukelautasille. Ensi kerralla sitten sinne pussailemaan. ♥

Kruna restaurang & bar
Liisankatu 2
00170 Helsinki
+358 9 6128 6370

kruna kruununhaka (7)kruna kruununhaka (6)

4 Replies to “Ravintolavinkki: Kruna Krunikassa”

  1. Juuri eilen ajoin Krunan ohi ja mietin että sinne pitäisi päästä herkuttelemaan 🙂 tuli ihan vesi kielelle tuosta fonduesta, se on suurta herkkuani.

    1. Harmi, että fonduet ovat tällä kertaa syöty.. Toivottavasti ne tulevat listalle uudestaan! Suklaafondue pitäisi ainakin päästä vielä testaamaan. 😛

        1. Näin on! Vaikka odottavan aika on vaan aina kovin pitkä. 🙂

Vastaa