Gluteeniton serrano-sipuli-tomaattipitsa

gluteeniton pitsa (4)

Mulla on vihoviimeinen kurssi käynnissä viime vuoden tammikuussa aloittamastani ylemmän ammattikorkeakoulun opinnoista. Päätimme valita kurssikavereiden kanssa edes yhden kurssin, joka ei käsittele tietojärjestelmiä, ja niihin liittyviä sekopäisiä juttuja (juuri) mitenkään. Niinpä viisi leidiä ilmoittautui viime vuoden lopulla 10 opintopisteen markkinointikurssille. Mulla ei ole markkinoinnista mitään ennakko-osaamista, olen opiskellut ja työskennellyt jo niin kauan tietojärjestelmien parissa, etten kurssin alussa edes tiennyt mitä tarkoittaa b-to-b-markkinointi. Onneksi meidän viiden hengen ryhmätyöryhmässä on markkinoinnista paljon tajuavia leidejä, joten eiköhän tästä kurssista tule varma femma. Heh!

Eräänä perjantaina kokoonnuimme ryhmämme kanssa miettimään Lohjalle opintojakson raporttia, ja sen työnjakoa. Ennen kuin kaivoimme läppärit esiin ja aloitimme hommat, söimme, joimme, herkuttelimme ja juorusimme hyvän tovin. Mun piti olla harvinaisen paljon äänessä (yleensähän olen niin kovin hiljainen, kröhöm..), sillä olin tuntia ennen tapaamistamme ollut saattamassa Kodan viimeiselle matkalleen enkeleiden luokse. Pysyin kuitenkin illan aikana kuivana, saaden kuitenkin parin koulukaverin silmät punaisiksi. Reilu peli.

gluteeniton pitsa (1)

Illan juoma- ja ruokapuoli oli jaettu viiden leidin kesken. Mun piti tehdä jotain suolaista piirakkaa, mutta lopulta päädyin tekemään gluteenitonta serranokinkku-sipuli-tomaattipitsaa. Gluteenitonta siitä syystä, että mikäli istun pitkiä aikoja aloillani ja popsin vehnää hulluna, alkaa maha oirella tosi ikävästi..

Gluteeniton pitsapohja oli oikeasti aika hyvää! Ei se toki pannupitsaa tai äidin muhkeaa jauhelihapitsaa voita, mutta oikein kelvollinen kokeilu, tätä voin tehdä toisenkin kerran. Pitsa syötiin meillä kanasalaatin sekä viinilasillisten kera. Nam!

gluteeniton pitsa (5) gluteeniton pitsa (3)

Pitsapohja

Pitsapohjan resepti on napattu Pikkukuu-blogista.

melkein pellillinen

 • 2 dl kädenlämpöistä vettä
 • ¼ osa hiivapaketista
 • ripaus suolaa
 • noin 4 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
 • ½ dl oliiviöljyä

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen ja sekoita suola mukaan.

2. Lisää jauhot ja sekoita taikinapalloksi. Lisää sen jälkeen öljy, ja sekoita taikina käsin.

3. Levitä taikina samantien suoraan leivinpaperin päälle uunipellille käsin taputtelemalla. Anna kohota puolisen tuntia.

4. Lisää täytteet (ks. ohje alla).

Serrano-sipuli-tomaattipitsa

Täytteiden resepti on napattu Valion-sivuilta.

 • 1 annos pitsapohjaa (ks. ohje yllä)
 • 1 rkl voita
 • 3 kpl punasipulia
 • ripaus suolaa
 • rouhittua mustapippuria
 • 1 tlk (70 g) tomaattipyreetä
 • 3 kpl tomaattia
 • 1 pkt (noin 100 g) serranokinkkua
 • ½ dl oliiveja
 • Valio AURA murua
 • 2 dl (pizza)juustoraastetta

1. Kuullota viipaloidut sipulit voissa pannulla.

2. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

3. Levitä kohonneelle pitsapohjalle tomaattipyree, sipuli, viipaloidut tomaatit, kinkku ja oliivit. Ripottele päälle juustot.

4. Paista 225-asteisessa uunissa reilun vartin verran.

gluteeniton pitsa (2)

3 Replies to “Gluteeniton serrano-sipuli-tomaattipitsa”

 1. […] Mulla on vihoviimeinen kurssi käynnissä viime vuoden tammikuussa aloittamastani ylemmän ammattikorkeakoulun opinnoista. Päätimme valita kurssikavereiden kanssa edes yhden kurssin, joka Lue lisää » […]

 2. Onpa herkulliset täytteet!

  1. Kiitos! Niihin minäki ensin kiinnitin huomioni. 😛

Vastaa