Kärcher SC 1 puhdisti pesutilat leidien saunailtaan

Kevät tekee ihan tosissaan tuloaan!

jaloleinikki jaloleinikki

Siivous- ja järjestysfriikkinä olin innoissani päästessäni mukaan Blogiringin sekä Kärcherin kampanjaan, jossa testailin Kärcherin helmikuussa myyntiin tullutta SC 1 mallista höyrypesuria. Alunperin tarkoituksena oli tehdä postaus videon kera lemmikkeläinperheen päivittäisestä siivouksesta, mutta koska kävi niin ikävästi kuin kävi, piti postaukselleni keksiä äkkiä uusi teema. Kovin kauaa uutta teemaa ei onneksi tarvinnut miettiä, sillä päädyin tekemään pesutiloille näppärän kevätsiivouksen juuri ennen viime lauantaina pidettyä leidien saunailtaa. Luokseni saapui lauantaina neljä hurjan hyvää ystävääni. Saunomisen ohessa söimme itsemme kaksi kertaa ähkyyn, pelasimme lautapelejä, katsoimme UMK:n finaalia, räkätimme Kingille (ja erityisesti Jorma Sterlingille), juorusimme, juttelimme tyttöjen juttuja, räkätimme, testasimme erilaisia naamavoiteita, joimme viiniä ja räkätimme vielä lisää.

Saunaan mennessämme siellä tuoksui raikkaalta ja puhtaalta! Pinnat kiilsivät, ja ylpeänä emäntänä otin vastaan kehut saunastamme ennen kuin aloimme viskellä vettä kiukaalle ja hieroa itseemme (ja toistemme selkiin) vartalonkuorinta-aineita.

kärcher sc1 saunailta (2) kärcher sc1 saunailta (1) kärcher sc1 saunailta (3)kärcher sc1 saunailta

Saunan sekä pesutilojen puhdistamiseen meni muutama hassu tunti arki-iltana ennen saunailtaa. Homma kävi joustavan ripeästi SC 1 höyrypuhdistimen avulla. Vaikka kuvasimme siinä sivussa myös videoita tähän postaukseen (odottakaa vielä hetki, hieno video on postauksen lopussa), ei saunatilojen pesuun saatu kulutettua koko iltaa. Kärcherin höyrypuhdistin pääsi iskemään kyntensä lattiaan, lattiakaivoihin, saunan lasiseinään, suihkuihin, käsienpesualtaaseen sekä peiliin.

SC 1 on pienikokoinen ja kädessäpidettävä höyrypuhdistin, jonka voi ottaa käyttöön muutamassa minuutissa. Pienen kokonsa vuoksi höyrypuhdistinta on helppo säilyttää – puhdistimen mukana tulee lisäksi kätevä säilytyspussi varaosille, joten erilaiset pesupäät, jatkoletkut sekä -varret säilyvät kätevästi samassa paikassa.

Höyrypuhdistimen käyttö on helppoa. Täytät puhdistimen vedellä, laitat sähköjohdon seinään ja odottelet kolme minuuttia, jonka jälkeen höyrypuhdistin on käyttövalmis. Välillä kolmen minuutin odottelu oli kyllä hieman haastavaa, olisikin tosi kätevää jos höyrypuhdistin ilmoittaisi käyttövalmiudestaan silitysraudan tavoin esimerksi merkkivalolla. Ei sillä, että liian aikainen käyttö olisi mitenkään haitallista, höyryä ei vain tule kunnolla, ja pesupäästä valuu vettä hyöryn sijasta.kärcher sc1 (3) kärcher sc1 (1)

Kärcherin tuotteet tunnistetaan yleensä keltaisesta väristään. Meilläkin möllöttää varastossa keltainen painepesuri, joka on ollut käytössä jo vuosia. Laatu kestää. Avatessani Kärcherin pakettia, olin iloisesti yllättynyt siitä, että pikkuisen höyrypesurin väri olikin valkoinen! SC 1 pesuria saa myös keltaisena, valkoinen väri on premium-mallissa, ja sen suositushinta on 119 euroa.

Näyttäessäni tekemääni videota saunaillassa, sanoi yksi ystävistäni ettei voi uskoa, että höyrypuhdistin on niin pikkuinen. Mutta totta se on, puhdistin painaa vain noin 1,5 kiloa ja on kooltaan suunnilleen vedenkeittimen kokoinen. Tehoa tästä pienestä kaverista kuitenkin löytyy.

Höyrypuhdistimen kanssa häsätessä ei käytetä pesuaineita, joten siivoaminen on ekologista. Näppärien suuttimien sekä paineella tulevan höyryn avulla puhdistin tavoittaa pienet kolot, saumat ja nurkat, joihin on räteillä ja mopeilla vaikea päästä käsiksi.

kärcher sc1 (2)

Olen testannut SC 1 höyrypuhdisinta pesutilojen lisäksi keittiössä liesitasoon, uunipelteihin sekä astianpesualtaaseen. Eteisen laattalattian sain kiiltämään puhtauttaan, ja pikkuvessan peilissäkään ei ollut käsittelyn jälkeen yhtäkään hammastahnaroisketta. Minusta pesuri on parhaimmillaan laattapinnoilla, laattojen saumojen sekä peilien ja muiden lasipintojen pesussa. Puhdasta tulee nopeasti ja helposti, ilman hinkkausta ja pesuaineita! Tosin pakko sanoa yksi pieni moite. Laitteessa on painike, jonka avulla höyryä saa tulemaan ilman, että joutuu painamaan jatkuvasti höyrypainiketta. Tämä lukituspainike on hieman huonossa paikassa, sillä sitä painaa siivoussession aikana eittämättä ihan vahingossa aina silloin tällöin.

Mutta nyt on loppufinaalin aika. Saanko esitellä teille ihka ensimmäisen itse käsikirjoittamani sekä editoimani videon, jossa pääosaa esittää valkoinen Kärcherin SC 1 höyrypuhdistin! Videokameran takana hääräsi herra Longfield, samalla kun minä sekoilin laitteen kanssa. Nautinnollista videohetkeä! Antakaa armoa, tämä on tosiaan ensimmäinen video, jonka olen koskaan tehnyt (eiku toinen, ekan kuvasin yläasteella. Se oli musavideo).

Yhteistyössä Kärcher
Yhteistyössä Kärcher

5 Replies to “Kärcher SC 1 puhdisti pesutilat leidien saunailtaan”

 1. Hieno video, jatka samaan malliin! Olisi mielenkiintoista nähdä myös se yläasteaikainen tekele ;-).

  Höyrypuhdistin vaikuttaa lupaavalle. Olen taistellut jo pidemmän aikaa vedestä tulleiden kalkkirantujen kanssa, jotka näkyvät ikävästi saunan ovessa. Ehkä tässä on ratkaisu… Kiitos vinkistä :-).

  1. Kiitos Sanna! 🙂
   Mä en tiedä missä se hieno musavideo tällä hetkellä edes on, joten sitä ei varmaan saada näytille (ainakaan ihan heti).
   Kalkkitarhat saa höyrypuhdistimella pois, mutta myös Cillit Bang toimii niihin hyvin. Sitä meillä käytettiin ennen Kärcherin kotiutumista.

 2. Teillä olisi pitänyt olla likaisempaa, niin olisi nähty mitä se höyry oikeasti tekee 🙂 Loistava video!

  1. Hahhha! Kyllä laattojen saumat olivat keltaiset. 🙂

 3. Saunan pesuahan tuossa videossa ollut, olisin halunut nähdä lauteiden ja seinien pesusta miten toimii höyrypesurilla ja millä suuttimilla.

Vastaa