Bataattiburgeri ja laskiaispullakakku ne yhteen soppii

Mun vuoro! Vieläkö joku jaksaa lukea yhtäkään postausta bataattiburgereista? Jos totta puhutaan, mä en jaksa. Mutta yritän jaksaa kuitenkin kirjoittaa niistä.

bataattiburgeri (1)

Suomessa kaikki sai alkunsa 14.4.2013 kun Torkkuja ja nokkosia -blogiin pärähti resepti bataattiburgerista. Tiedä sitten oliko idea täysin Emmi-Liian oma idea, sillä Googlen Trends kertoo bataattiburgerin (sweet potato burger) hittien olleen korkeimmillaan vuoden 2012 loppupuolella.

Niin tai näin, Suomessa bataattiburgeri on lyönyt itsensä läpi ihan tässä viime kuukausien aikana. Itsehän olen sen verran jääräpää, että aika usein ”vihaan” kaikkea sellaista, jota muut hehkuttavat (en aio koskaan tehdä avokadopastaa, enkä myöskään sitruunapastaa), ja niin oli jo käymässä bataattiburgerien kanssa.

bataattiburgeribataattiburgeri (2)bataattiburgeri (3)

Mutta sitten kävi niin, että järkkäsimme kaverin kanssa treffit ystävänpäiväviikon perjantaille, ja kaveri kertoi, että aikoo tehdä meille bataattiburgereita. No mikäs siinä sitten – mennään syömään hittiburgereita ja juomaan vähän viiniä. Niin ja herkuttelemaan jälkkäriksi jättiläismäisellä laskiaspullakakulla.

Kaverin mies on kova poika harrastamaan ihan kaikkea maan ja taivaan väliltä. Mies muun muassa metsästää isänsä kanssa. Metsästysreissuilta on tarttunut mukaan hirvenlihaa, joten meidän bataattipurilaisten välissä oli muhkeat hirvenlihapihvit, voi nam! Burgerien väliin tungettiin myös tomaattia, punasipulia, kaverini tekemään humusta, vai pitääkö se sanoa ”hummusta”, feta-kastiketta, cheddar-juustoa sekä salaattia. Bataattiburgerien lisukkeena toimi coleslaw, joka oli tehty punakaalista. Aika hyvä idea, punakaali antoi salaatille hauskan värin.

Bataatiksi kaverini oli valinnut ohjeiden mukaisesti mahdollisimman ison bataatin. Bataatin siivut hän oli maustanut suolalla ja pippurilla ennen kuin siivut laitettiin uuniin paahtumaan noin 15 minuutiksi (uunin lämpötila oli 225-astetta).

bataattiburgeri (4) bataattiburgeri (5)

Veimme kylään mukanamme Live-a-Little-valkkarin, jota olen hehkuttanut iloisen etiketin vuoksi blogissa jo jokusen kerran. Nytkin kaverit bongasivat heti pullon etiketin, sanoen sen olevan hauska.

Viinin lisäksi meidän vastuulla oli illan jälkkäri. Mun piti leipoa itse jotain hyvää, mutta sitten näin ihan sattumalta Kakku & Leipä Keisarin näyteikkunassa ison laskiaispullakakun, joka oli saatava! Kyläilyviikolle sattui osumaan myös laskiainen, joten kakku sopi teemaankin tosi kivasti. Kävin hakemassa hassun kakun viereilupäivänä, jotta se oli varmasti tuoretta. Ostamani laskiaispullakakku oli hilloversio, sillä olen mantelille allerginen. Tosin niin olen myös mansikalle, mutta mansikka-allergia ei ole niin paha kuin pähkinäallergia.

Loppuun on pakko sanoa, että kyllä ne bataattiburgerit pirun hyviltä maistuivat! Ei niitä ilman aterimia voi syödä, sillä bataatti on pehmeää ja hajoaa aterimienkin kanssa aika nopeasti mössöksi. Mutta ei se haitannut, hyvää mössöä se oli! Hyvää, ja ihanan makeaa oli myös laskiaspullakakku. En voi ymmärtää, miten en ole koskaan ennen törmännyt kakulliseen laskiaspullaan. Nerokas idea isommalle porukalle.

laskiaispullakakku (1) laskiaispullakakku (2)

3 Replies to “Bataattiburgeri ja laskiaispullakakku ne yhteen soppii”

  1. […] Mun vuoro! Vieläkö joku jaksaa lukea yhtäkään postausta bataattiburgereista? Jos totta puhutaan, mä en jaksa. Mutta yritän jaksaa kuitenkin kirjoittaa Lue lisää » […]

  2. Bataattiburgeria en ole tehnyt, tosin olen monessa ruokajutussa jälkijunassa… Toisaalta bataattia olen tehnyt uunissa lohkoina varmaan 10-15 vuotta eli suunnilleen niin kauan sitä alkoi laajemmin saada suomalaisista kaupoista. Ja syönyt bataattia mm. jauhelihapihvin ja salaatin kanssa eli miltei bataattiburgeri, ei vain ole ollut kasattuna purilaismaiseksi.

    Avokadopastaa en ymmärtänyt lainkaan aluksi kun ekalla kokeilukerralla maku jäi valjuksi. Olin vähän yllättynyt kun siinä kuitenkin oli mun lemppareita avokadoa, valkosipulia, sitruunaa ja oliiviöljyä. Seuraavan kerran laitoin reippaammin suolaa ja maut nousivat ihan eri lailla. Nyt sitä syödään meillä aina silloin tällöin, vaikka avokadopastan yleinen suosiokäyrä on varmaan laskussa. Toinen suosikki on avokadolla päällystetty leipä, jonka suosio taas on nousussa…

    1. Mä tuun kanssa aina jälkijunassa, ja yleensä just siitä syystä, etten oikeen kestä kun kaikki hehkuttaa yhtä ja samaa asiaa. Jääräpää mikä jääräpää!

Vastaa