Suklaamousse à la Sara la Fountain

Nyt päästään käsiksi toivepostaukseen!

Ystäville järkätyn kotiinpaluubrunssin kruunasi tietenkin upeiden leidien lisäksi jälkiruoka. Jos multa kysytään, parhaissa jälkkäreissä on yleensä aina suklaata, ja koska kotiinpaluubrunssia syötiin meillä, sain ihan itse päättää mitä tarjoan ystävilleni jälkiruoaksi. Päätin kokeilla vihdoin ja viimein Sara La Fountainin suklaamoussea, jonka reseptin nappasin Saran blogista jo vuonna 2011.

Suklaamoussea on pitänyt tehdä jo tuosta vuodesta 2011 asti, mutta homma on kaatunut aina aikapulaan. En koskaan muista, että suklaamousse tulee tehdä valmiiksi jo noin päivää ennen sen syömistä, joten sen tilalle on pitänyt keksiä aina joku jälkkäri, joka on syömisvalmis saman päivän aikana (mieluusti yleensä jo parin tunnin kuluttua).

suklaamousse sara la fountain (4)suklaamousse sara la fountain_c_ystavanpaiva_.jpg

Saran suklaamousse on tuhtia kamaa, hurjan tuhtia. Mutta samalla myös tosi herkullista. Me koristelimme suklaamoussen pienillä vaahtokarkeilla sekä turkinpippurirouheella. Sara vinkkasi blogissaan, että koristeiksi passaisi hyvin myös tuoreet marjat.

Suklaamousse

5-6 annosta

 • 200 g tummaa suklaata, rouhittuna
 • 200 g voita, paloina
 • 3 rkl vahvaa kahvia
 • ½ tl suolaa
 • 4 kpl luomu kananmunan keltuaista
 • 1 dl sokeria
 • 2 rkl rommia, appelsiinilikööriä tai konjakkia
 • 2 dl kuohukermaa

1. Laita voinokareet, suklaarouhe ja kahvi teräskulhoon ja nosta se kiehuvan vesikattilan päälle. Sekoita, kunnes ainekset ovat täysin sulaneet. Nosta kulho kattilan päältä, mausta ripauksella suolaa ja jäähdytä.

2. Riko kananmunan keltuaiset erilliseen pyöreäpohjaiseen teräs- tai lasikulhoon, lisää sokeri ja vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi. Mausta rommilla, appelsiiniliköörillä tai konjakilla. Nosta kulho kiehuvan vesikattilan päälle ja vatkaa vesihauteessa, kunnes seos on paksua ja kuohkeaa. Nosta kulho pois vesihauteesta ja jatka vatkaamista, kunnes seos on jäähtynyt ja vaahto on kiiltävää ja kuohkeaa.

3. Kaada suklaaseosta ohuena vanana keltuaissokerivaahtoon koko ajan sekoittaen. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi, ja sekoita varovasti nostellen suklaavaahtoon.

4. Lusikoi seosta annosmaljoihin ja nosta ainakin pariksi tunniksi jääkaappiin jähmettymään.

suklaamousse sara la fountain (3)suklaamousse sara la fountain (1)

3 Replies to “Suklaamousse à la Sara la Fountain”

 1. […] Nyt päästään käsiksi toivepostaukseen! Ystäville järkätyn kotiinpaluubrunssin kruunasi tietenkin upeiden leidien lisäksi jälkiruoka. Jos multa kysytään, parhaissa jälkkäreissä on yleensä Lue lisää » […]

 2. Mmm… suklaamousse on ihanaa!

  1. Niin on! 😛 Slurps.

Vastaa