Isänpäivän rallycrossit *Wrooom*

Minä ja mun isä ollaan aika temperamenttisia yksilöitä. Meillä on äiti ihmetellyt vieressä kun isä ja tytär raivoaa toisilleen niin, että kattilat lentää lattialle. Tunteita on näytetty. Ilmeisesti sen verran paljon, että herra Longfield oli aivan äimen käkenä meidän yhteisten ensimmäisten kunnon riitojen aikana – minä karjuin ja viskelin maitotölkkejä, samalla kun herra halusi lähteä ulos 3 tunnin lenkille miettimään asioita. Ei riidoissa ole mitään miettimistä, silloin raivotaan ja sitten sovitaan. Piste. Jos lähtee 3 tunnin lenkille, voi kotona odottaa jättimäinen vaatekasa eteisessä (raivoa on pakko purkaa johonkin, ja vaatteiden viskely ei riko mitään, mutta raivo helpottaa), tai sitten itkuinen Huli etsii miestään autolla pitkin lähiseutuja. No, nyt noin 15 vuoden yhdessäolon jälkeen mekin osataan riidellä niin, että se on molemmille okei. Isän kanssa ei tarvitse enää riidellä – tai no, emmä sano mitään. Joskus pientä sanaharkkaa saattaa syntyä. Heh!

elämyslahjat-rallycross-saukkolan-ekelämyslahjat-rallycross-saukkolan-ekelämyslahjat-rallycross-saukkolan-ek

Isäni opetti mut ajamaan autoa. Siinä säästettiin vielä vuonna 2000 joku iso summa rahaa, jonka lisäksi sain harjoitella ajamista hurjan paljon. Ajoin joka paikkaan, jonka lisäksi kävimme harjoittelemassa kässärikäännöksiä isoilla jäisillä parkkipaikoilla ja isoveljeni avustuksella teimme lähes hengenvaarallisen pimeäajoharjoittelun Sotungin pienillä metsäteillä. Se oli niin hauskaa! No, kesken autokoulun meille tuli isän kanssa riitaa, ja siihen jäi autokoulu puoleksi vuodeksi. Kumpikaan ei voinut antaa periksi, ja koska olin tehnyt päätöksen, etten nouse enää rattiin isäni kanssa, oli päätöksestä pidettävä kiinni. Jääräpää mikä jääräpää (oikeastaan meitä oli kaksi jääräpäätä).

En oikeasti enää muista, miten kyseinen riita saatiin sovittua, mutta lopulta puolen vuoden jälkeen nousin taas rattiin, ja autokoulu vedettiin kunnialla loppuun. Loppu hyvin, kaikki hyvin.

Minä ja mun isä ollaan molemmat hyviä ajajia. Isä omistaa ajotaidon lisäksi päänsisäisen navigaattorin, jonka avulla hän löytää minne vaan ilman karttaa. Tätä ominaisuutta en ole isältäni valitettavasti perinyt, mä tarviin navigaattorin, perinteisen kartan ja mieluusti vielä jonkun pelkääjän paikalle huutamaan ohjeita siitä minne pitää mistäkin risteyksestä kääntyä.

elämyslahjat-rallycross-saukkolan-ekelämyslahjat-rallycross-saukkolan-ekelämyslahjat-rallycross-saukkolan-ek

Tämän kaiken yhteisen ajohistorian vuoksi ojensin isälleni isänpäivälahjaksi viime marraskuussa Elämyslahjojen Rallycross-tutustumisajon, joka suoritettiin Saukkolan EK:ssa Lopella tammikuussa. Lopen Topenolta löytyy maatila, jossa viljellään ja ajetaan rallia. Paikkaa pyörittää Sari ja Hannu Saukkola. Juttelimme käsittääkseni Sarin kanssa lounaalla ralliajon jälkeen, ja hän oli kyllä hurjan mukava ja leppoisa ihminen!

Ralliajon ohessa maatilan yhteydessä toimii ruokailu-, kokous- sekä saunatilat, joten Lopella voi hyvin viettää polttareita, häitä, kokoustilaisuuksia sekä vaikka nuorten synttäreitä. Me jäimme syömään isän rallycrossin jälkeen maatilan ravintolaan lounasta, joka piti sisällään hyvää kotiruokaa alkuruoasta aina jälkkäriin asti.

elämyslahjat-rallycross-saukkolan-ekelämyslahjat-rallycross-saukkolan-ek

Isä piti rallycrossista paljon! Hän omaa suhteellisen kovan kilpailuvietin (ties mistä olen senkin perinyt, heh), joten ajon jälkeen me jo suunnittelimme perheen keskeistä rallipäivää Lopella. Itse tahtoisin kyllä kovasti ralliauton kyytiin, sillä isän ajoa katsoessa en meinannut paikoillani pysyä, olisin kovasti halunnut hypätä auton rattiin itse. Äitikin oli rallipäivän kannalla, joten katsotaan jos me keväällä lähdetään koko perhe ajamaan kisaa! Herra Longfield saa tulla mukaan, vaikka hän ei omaa sitten minkäänlaista kilpailuviettiä. Se ei kyllä haittaa, sillä ne jää äitini kanssa kuitenkin kisan viimeisiksi, heh!

Lopen keikka oli siis oikein onnistunut. Jos teillä on perheessä miehiä, tai naisia, joita rallycross voisi kiinnostaa, nappaa tästä kiva ja hieman erilainen lahja läheisellesi! *Wrrooooom!!*

Postaus on toteutettu yhdessä Elämyslahjojen kanssa.

elämyslahjat-rallycross-saukkolan-ekelämyslahjat-rallycross-saukkolan-ekelämyslahjat-rallycross-saukkolan-ek

Vastaa