Yrttimarinoitu manchego

Yrttimarinoitua manchegoa maistoin ensimmäisen kerran salsasynttäreilläni, jonne Hannan soppa -blogin Hanna taikoi upeat tapakset. Muistelen synttäreiden herkkuja vieläkin kuola valuen.

manchego (1)

Pyysin Hannalta reseptin juustopaloihin, sillä halusin tehdä niitä kotiinpaluubrunssille ystävilleni. Oikeassa reseptissä käytetään espanjalaista Manchego-juustoa, jota valmistetaan lampaanmaidosta tietyllä alueella Espanjassa. Minä huijasin sen verran, että ostin brunssille ihan tavallista S-marketista löytyvää lampaanmaitojuustoa, siitä yksinkertaisesta syystä, että se on halvempaa kuin ihka oikea manchego. Samalta ne kuitenkin varmaan maistuvat – lampaanmaitojuusto kuin lampaanmaitojuusto.

Resepti näihin yrttimarinoituihin juustopaloihin on varsin helppo ja nopea toteuttaa. Toki maku vain paranee, kun juustopalat muhivat esim. yön yli jääkaapissa, mutta näitä voi hyvin alkaa popsia heti valmistuksen jälkeenkin.

Yrtteinä voi Hannan mukaan käyttää mitä tahansa lempiyrttejä. Minä en uskaltanut alkaa soveltaa, joten käytin Hannan vinkkaamia yrttejä: persiljaa sekä timjamia. S-marketista oli harmikseni päässyt tuore timjami loppumaan, joten käytin sitten kuivattua timjamia, se toimi onnekseni ihan hyvin juuston kanssa.

manchego (4)manchego (3)

Yrttimarinoitu manchego

  • pala (noin 250 g) Manchegoa tai muuta lampaanmaitojuustoa
  • oliiviöljyä
  • timjamia (kuivattua noin 1 rkl)
  • pari kourallista tuoretta persiljaa
  • 4 kpl valkosipulin kynsiä (tai vähemmän)
  • yhden sitruunan raastettu kuori

1. Paloittele juusto sopiviksi suupaloiksi.

2. Sekoita juustopalojen joukkoon timjami, persilja, murskattu valkosipuli sekä raastettu sitruunan kuori.

3. Lorauta joukkoon oliiviöljyä ja sekoita ainekset hyvin sekaisin. Nosta juustopalat jääkaappiin muhimaan vähintään pariksi tunniksi.

4. Tarjoile brunssipöydässä tai tapasten tapaan.

manchego (2)

Vastaa