Papas Arrugadas con Mojo Rojo

Eli siis ryppyperunat Mojo-kastikkeella. Ja ystäviä! Ja brunssia!

homecoming brunch (4)

Viime viikon sunnuntaina vihreän Vihervaaran ruokapöydän ympärille istahti ihania ystäviä. Yksi ystävistä oli tullut maailmalta kotiin pariksi hassuksi päiväksi, ennen kuin jatkoi taas seikkailujaan uusiin jännittäviin paikkoihin. Sunnuntaille oli varattu monen monta tapaamista, ja kierros lähti käyntiin meiltä. Kello ei ollut vielä edes kymmentä, kun neitokaiset astuivat meille sisään. Oli hymyä, haleja ja se fiilis kun ei ole nähnyt toista toooosi pitkään aikaan, mutta silti juttu lähtee luistamaan samantien kun toisen näkee.

Aamupäivän tarkoituksena oli nauttia kotiinpaluubrunssia kuunnellen ja vaihtaen kuulumisia puolin ja toisin. Onnistuttiin siinä oikein hyvin! Parasta on se, että näemmä pienen maailmanmatkaajan hyvin todennäköisesti jo keväällä, kun lennämme porukalla hänen luoksensa Prahaan. Jei – kevät, Praha, piknikit ja skumpat. Kuulostaa aika hyvältä.

homecoming brunch (7)homecoming brunch (2)homecoming brunch (6)homecoming brunch (10)

Mutta nyt takaisin siihen kotiinpalubrunssiin, jonka yhtenä kohokohtana olivat Kanarian perunat, eli ryppyperunat, eli suolaperunat. Kanarialla näitä suolaisia perunoita saa lähes jokaisesta ravintolasta. Niitä syödään alkupaloina tapasten kanssa, mutta ne taipuvat yhtä hyvin lisukkeeksi esim. grillatuille pihveille sekä muille grillilihoille. Ryppyperunoinakin tunnettuja perunoita syödään Kanarialla punaisen Mojo-kastikkeen kanssa. Mojo-kastikkeen pääraaka-aineet ovat paprika, tomaatti, chili sekä valkosipuli. Kastiketta voi tehdä itse, reseptejä löytyy netistä valtavasti, mutta meillä oli valmista Mojo-kastiketta suoraan Kanarialta tuotuna.

homecoming brunch (9)homecoming brunch (8)homecoming brunch (5)

Perunat olivat suolaisia, ja jotenkin niiden koostumus oli kovempi kuin normaalilla tavalla keitettyjen perunoiden. Mojo-kastike oli herkullista, ja perunat kastikkeineen sopivat hyvin brunssilla tarjottujen erilaisten pikkunakkien sekä yrttimarinoidun manchegon kaveriksi. Näitä tehdään meillä varmasti uudestaan, viimeistään ensi kesän grillilihojen kaveriksi.

Papas Arrugadas

noin 5 annosta

  • 10 keskikokoista perunaa
  • 100 g karkeaa merisuolaa
  • vettä

1. Pese perunat hyvin, mutta älä kuori niitä. Laita perunat kattilaan ja ripottele merisuola niiden päälle. Kaada lopuksi perunoiden päälle vettä niin paljon, että ne peittyvät juuri ja juuri. Anna kiehua kannen alle kunnes perunat ovat kypsiä (noin 20 minuttia).

2. Kaada kattilasta suurin osa vedestä pois, jättäen pohjalle vähän vettä. Laita kattila takaisin kuumalle liedelle ja anna lopun veden haihtua pois ilman kantta. Veden haihtuessa ryppyperunat kuivuvat ryppyisiksi.

3. Syö ryppyperunat kuorineen punaisen mojo-kastikkeen kanssa.

homecoming brunch (1)

3 Replies to “Papas Arrugadas con Mojo Rojo”

  1. […] Viime viikon sunnuntaina vihreän Vihervaaran ruokapöydän ympärille istahti ihania ystäviä. Yksi ystävistä oli Lue lisää » […]

  2. Tuo kombo on niin hyvää ja etenkin se mojo-kastike. Aikoinaan kun poikani oli pieni kävimme Teneriffalla joululomalla ja kinusin Aurinkomatkojen oppailta Mojon ohjetta;D

    1. Mojoa tarttee kyllä tehdä kesällä grillisafkojen kaveriksi. Onneksi valmistus näytti aika helpolta. Saitko hyvin ohjeen oppailta? Onko se sulla jossain ylhäällä? 😉

Vastaa