Pikajäätelö, makuna mango-sitruuna

Yksi ilta mun piti tehdä erästä kouluraporttia. Luin raporttiin tulevaa teoriaosuutta varten varsin (lue: todella) tylsää kirjaa sohvalla silmät melkein ummessa. Jossain vaiheessa sain torkkumisesta tarpeekseni, ja ajattelin piristyväni jos käyn syömässä jotain pientä ihan nopeasti.

pikajäätelö

No se jotain pientä ihan nopeasti meni lopulta siihen, että virittelin keittiöön joululahjaksi saamaani jättimäistä heijastinta sekä led-valoa, ja kokkailin siinä samalla pikajäätelöä. Että niin. Heijastin ei muuten ole ulkona käytettävä muumi-heijastin, vaan valokuvauksessa käytettävä heijastin (kuvan voi kurkata Instagramista). Loppuilta meni siis heijastimen käyttöä harjoitellessa, tätä postausta kirjoittaessa sekä valokuvien katsomisessa ja muokkaamisessa. Pian kello oli niin paljon, että piti lähteä harmaan karvaisen kaverin kanssa ulos, ja sen jälkeen nukkumatti kutsui mut sänkyyn. Hah, hyvin sain tylsän raportin sysättyä sivuun. Sen pariin on kyllä sitten vain tartuttava jonain toisena päivänä. Mitäköhän pientä ja nopeaa keksin sinä päivänä..

pikajäätelö

Pikajäätelöön sain vinkin ensimmäistä kertaa Pinterestissä, ja sen jälkeen olen törmännyt siihen myös muutamissa blogeissa. Tämän pikajätskin maustoin kuitenkin oman pääni mukaan. Raikas, pirtsakka ja kivan kesäinen mango-sitruunajäätelö sopisi kesään kuin nenä päähän. Hieman kirpeää kylmää jäätelöä oli kieltämättä vähän outoa popsia kun ulkona paukkui pakkanen, mutta hyvältä se kuitenkin maistui. Parasta tässä on herkullisen maun lisäksi myös kalorit, yksi annos sisältää vain jotain 80 kaloria. Aika huikeeta. Kantsii kokeilla.

pikajäätelö

Mango-sitruunapikajäätelö

3-4 annosta, noin 80 kcal per annos
valmista viidessä minuutissa

 • 1 dl kevyttä kookosmaitoa
 • 1 pss jäisiä mangokuutioita (300 g)
 • puolikkaan sitruunan mehu (tai oman maun mukaan)
 • 1 tl steviaa (tai sokeria oman mauan mukaan)

1. Ota jäiset mangokuutiot huoneenlämpöön noin 5-10 minuutiksi, jotta ne ehtivät sulaa hieman.

2. Kaada mangokuutiot sekä kookosmaito kulhoon ja soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella. Maista seosta, ja lisää maun mukaan steviaa, sokeria tai vaikkapa hunajaa makeuttamaan jäätelöä.

3. Purista lopuksi noin puolikkaan sitruunan mehu mukaan (maistele ja lisää tarvittaessa) ja sekoita kaikki vielä sekaisin sauvasekoittimella.

3. Mikäli jäätelö on sulanut sekoittamisen aikana liikaa, laita se hetkeksi pakastimeen ja tarjoile sen jälkeen. Jäätelöä ei kannata pakastaa pitkiä aikoja, sillä sen koostumus menee pakastimessa pilalle. Eli nauti tämä heti viimeistä pisaraa myöten.

Sitten odotellaan enää kesää, jolloin jätskiä alkaa taas tehdä kunnolla mieli! Sitä ennen voisin syödä tätä vaikkapa suklaisen mutakakun kanssa, nam!

pikajäätelö

11 Replies to “Pikajäätelö, makuna mango-sitruuna”

 1. Oi joi, pakko testata. Mä rakastan mangoa jäätelössä. :p

  1. Kantsii kokeilla! Muista syödä jätski heti. 😛

 2. Nam,kookospohjaiset jädet ovat ihania,ja tuossa on just sellaiset maut mistä pidän.Tosin mangoa on taas vasta kesällä täälläpäin.,

  1. Tuoreesta mangosta jätskistä tulisi varmasti vielä parempaa. Ja toki jos käyttäisi tuhtia kookosmaitoa light-version sijaan. Mutta oli se näinkin oikein maukasta.

  2. Tuoreesta mangosta jätskistä tulisi varmasti vielä parempaa. Ja toki jos käyttäisi tuhtia kookosmaitoa light-version sijaan. Mutta oli se näinkin oikein maukasta.

 3. ooh miten nerokasta! pistetään muistiin!

  1. Kesää varten kannattaa laittaa korvan taakse! 😉

 4. Studion virittely on aikaa vievää, minulla on kameran jalusta, kuvausvalo omalla jalustallaan, heijastin ja vielä kaksi jalustaa joiden välissä on Siipan ja hänen isänsä TV-alan ammattikielellä ”suttua”, minä taas tekstiili-ihmisenä totesin sen olevan kuitukangasta. Pelkkään virittelyyn ja purkamiseen menee aikaa, sitten pitäisi vielä ideoida ruoat, kokata, stailata ja saada ruoka syötyä edes haaleana… Tuskin maltan odottaa valoisia iltoja, jolloin ruokakuvauskin on NIIN paljon helpompaa!

  1. Älä muuta sano!! Mulla on muuten vieläkin ostamatta se MUSTA kartonki, jonka bongasin sun blogista. Nyt se on pakko kirjoittaa hevosen kokoisilla kirjaimilla kalenteriin. Kaikki on Tiimarin syytä, mistä paperitarvikkeita nykyään edes saa..?

 5. ”Suttu” on siis pehmentämässä kuvauslampun valoa.

  1. Suttu olisi hyvä myös mulle! Valo on aika raaka. Mulla alkaa muuten pian opintovapaa, joten saan kokkailla jo ennen muita valoisaan aikaan. 😉

Vastaa