Brunssi: Macu (HKI)

Macu-ravintola sijaitsee hieman kolkon näköisen Crowne Plaza -hotellin alakerrassa. Olen ollut hotellissa ainakin kerran eräässä työtilaisuudessa, ja jo silloin (ehkä muutamia vuosia sitten) painoin tunnelmallisen ja mukavan näköisen ravintolan mieleeni. Voi olla, että hieman syrjäinen sijainti heti ydinkeskustan ulkopuolella sai ensimmäisen vierailukertamme venymään näinkin pitkälle, mutta viimeiseksi kerraksi käyntimme ei varmasti jäänyt.

Macu brunssi (13)

Macu on saanut kohtalaisen ristiriitaista palautetta netin ihmeellisessä maailmassa. Itse haluan heti alkuun sanoa, että pidimme paikasta hurjasti (hehkutin brunssia myös Instagramissa paikan päältä). Ravintola oli meidän makuumme sisustuksesta lähtien, ja palvelu pelasi hyvin, vaikka sunnuntaibrunssilla oli porukkaa todella paljon. Macun brunssia sai Stockan kanta-asiakaskortilla vuodenvaihteen molemmin puolin kaksi yhden hinnalla (normaalihinta on 25 euroa henkilöltä), joten porukkaa tosiaan piisasi. Muutkin tarjoushaukat olivat liikkeellä. Hah! Kantistarjous taitaa muuten olla voimassa sunnuntaihin 25.1. asti, joten vielä ehtii edulliselle brunssille.

Macu brunssi (1)Macu brunssi (2)Macu brunssi (5)Macu brunssi (6)Macu brunssi (3)Macu brunssi (4)

Ihmisiä oli brunssin alettua jopa ruuhkaksi asti, mutta me pääsimme kätevästi ohittamaan kaikki ruuhkat tulemalla paikalle 10 minuuttia ennen brunssin alkua. Saimme pöydän ravintolan ylätasolta, joka on huomattavasti rauhallisempi kuin ravintolan alataso. Alatasolla sijaitsee ruokien hakupisteet, joten siellä riittää menoa ja meininkiä. Jos siis suuntaat joskus Macuun brunssille, suosittelen tekemään pöytävarauksen ylätasolle. Koska me olimme herra Longfieldin kanssa paikalla hyvissä ajoin, sain napattua kuvat koskemattomista buffet-pöydistä, jonka jälkeen kävimme herkkuihin käsiksi.

Macu brunssi (11)_c_ravintola_.jpgMacu brunssi (10)Macu brunssi (9)

Buffetpöydässä oli mukavasti valinnanvaraa, mutta mistään valtavasta mättövalikoimasta ei ole kyse. Leikkeleet, graavilohi, katkaravut, aioli, kananrintaleikkeet, muutamat salaatit, manchego, viikunahillo, focaccia sekä erilaiset tapakset olivat tuoreita sekä laadukkaita, ja ennen kaikkea ne maistuivat hyviltä.

Suolaisten alkupalojen lisäksi hintaan kuului kokkien valmistama munakas, joka toimitettiin suoraan pöytään. Tilaus kerrottiin ns. paistopisteelle, jonne tuli jättää jokaisesta pöydästä löytyvä pöytänumerolappu, jonka avulla tarjoilijat osasivat tuoda valmiit munakkaat oikeisiin pöytiin. Valittavana oli munakas kolmella eri täytevaihtoehdolla, me otimme herran kanssa molemmat kinkku-juustotäytteet. Munakas oli oikein  maittava, itse olisin tosin kaivannut siihen hieman ruohosipulia, mutta oli se ilman ruohosipuliakin oikein hyvää.

Macu brunssi (14)Macu brunssi (15)

Jälkkäripöydässä oli tarjolla juustoja, marjaleivosta, jogurttia hunajalla sekä myslillä, hedelmäsalaattia sekä ihanan paksuja ja tuhteja pannukakkuja siirapin kera. Voi nam. Pannukakkuja paistettiin paistopisteellä jatkuvasti, joten ne olivat vastapaistettuja, ja ah niin lämpimiä.

Brunssin hintaan kuului lisäksi kahvit, teet, vedet sekä mehuautomaatin käyttö. Muutaman euron lisämaksusta saattoi ostaa myös kuoharia. Me kilistelimme sunnuntain kunniaksi proseccolla, ihan vain siitä syystä, että brunssia sai kaksi yhden hinnalla.

Macu brunssi (7)Macu brunssi (8)Macu brunssi (16)Macu brunssi (12)

Brunssi vakuutti meidät, ja päätimme kipaista tässä jossain välissä Macussa myös päivällisaikaan. Me voimme suositella Macua siis lämpimästi! Harmi, ettei kaikilla ole jäänyt paikasta yhtä hyvää kokemusta.

Macu
Mannerheimintie 50
00260 Helsinki
http://www.royalravintolat.com/crowneplaza/macu

Vastaa