Iltapäivätee Singaporessa

Singaporessa on varmasti satoja ravintoloita, jotka tarjoilevat asiakkailleen kello viiden teetä. Hinnat vaihtelevat singaporelaiseen tyyliin edullisista aivan huikean kalliisiin teehetkiin. Tutkin iltapäiväteevalikoimaa Suomessa etukäteen, mutta valinnanvaraa oli niin hurjasti, etten pystynyt tekemään päätöstä siitä mihin ravintolaan olisin pöytävarauksen tehnyt. Kirjasin siis ylös muutaman parhaimmalta kuulostavan vaihtoehdon, joiden välillä tekisimme päätöksen perillä Singaporessa.

singapore fullerton afternoon tea (8)

Monet teehetket tarjoiltiin Singaporen pilvenpiirtäjien ylimmissä kerroksissa, mutta me päädyimme lopulta Fullerton hotellin The Courtyard -ravintolaan, joka sijaitsee hotellin ensimmäisen kerroksen suuressa aulassa (hienosti sanottuna hotellin atriumissa). The Courtyardin valitsimme siitä syystä, että Fullertonin hotellikompleksi sijaitsi hyvin lähellä silloista majapaikkaamme Marina Bay Sands -hotellia. Marina Bay Sandsissa on upea Infinity pool, jossa halusimme viettää mahdollisimman paljon aikaa yhden yön visiittimme aikana, joten lähellä oleva The Courtyard sopi meille iltapäivän teehetkipaikaksi erittäin hyvin. Lyhyet välimatkat = enemmän aikaa uima-altaalla!

singapore fullerton afternoon tea (10)singapore fullerton afternoon tea (2)

Vaikka Fullerton-hotelli on viiden tähden luksushotelli, ei teehetki ollut hinnalla pilattu. Aikuisten teehetki kustansi ilman viinejä 43 Singaporen dollaria, joka vastaa noin 28 euroa. Jos hintaa vertaa esim. Helsingin Brasserie Kämpin iltapäiväteehen (hinta vuonna 2012 27,50 euroa, nykyään 37 euroa) saa rahoilleen ehdottomasti enemmän vastinetta Singaporessa. Hurjasti on muuten Brasserie Kämpin hinta noussut parissa vuodessa..

singapore fullerton afternoon tea (9)

The Courtyard sijaitsee tosiaan hotellin atriumissa. Ravintola on suuri ja en usko, että iltapäiväteelle on syytä tehdä pöytävarausta, ellei kyseessä ole sitten jokin spesiaalipäivä. Hotellin aulassa sijaitseva ravintola saattaa kuulostaa ensi alkuun vähän oudolta ja meluiselta paikalta, mutta ainakin meidän visiittimme aikana saimme olla rauhassa ja erittäin mukavassa ilmapiirissä omassa pöydässämme.

Iltapäiväteehetki lähtee käyntiin teen valitsemisella. Valinta ei ole ihan helppo, sillä valikoima on massiivinen. Onneksi teelaatujen perässä oli lyhyt ja ytimekäs selitys siitä, miltä tee maistuu, ja minkä kanssa se sopii juotavaksi. Me maistelimme herran kanssa iltapäiväteellä molemmat kahta eri teelaatua, otimme ensin vähän perinteisemmät teet ja sen jälkeen testasimme hieman erikoisilta kuulostavia teelaatuja. Älkää kysykö mitä joimme, en muista enää tämän tarkemmin.

Teekannujen kanssa pöytään tuotiin ensin skonsseja – rusinaisia sekä ei-rusinaisia. Ja totta kai tuli myös hillot ja se valkoinen mössö skonssien kaveriksi. Hyviä olivat, erityisesti rusinainen versio skonsseista!

singapore fullerton afternoon tea (3)

Kun skonssit oli saatu tuhottua, tuotiin pöytään kolmekerroksinen tarjotin täynnä erilaisia suolaisia ja makeita suupaloja. Tarjoilija kertoi jokaisen suupalan erikseen, mutta sekosin jo varmaan viidennen kohdalla että mitä missäkin oli. Sen kuitenkin tajusin ihan vain katsomalla tarjotinta, että ylimmällä ja alimmalla tasolla oli makeita herkkuja, ja keksitasolla oli suolaisia suupaloja.

Aloimme sitten maistella herkkuja, aloittaen luonnollisesti suolaisista suupaloista. Hieman siinä ihmettelimme, miten tarjottimella oli paljon enemmän makeita juttuja.. Vähän jopa petyttiin ennen kuin tajusimme, että tarjotinta täydennettiin sitä mukaan kun saimme siitä suloisia cocktail-paloja syötyä.

Se täyttämisrumba oli kyllä hauskaa. Söit kaksi palaa, niin johan yksi kolmesta tarjoilijasta tuli täyttämään tyhjät kolot! Ja koska kiertäviä tarjoilijoita oli kolme, ei auttanut, että sanoimme yhdelle, ettei tartte enää tuoda lisää, sillä sitten joku muu niistä kolmesta tuli täyttämään tyhjät kolot. Onneksi jossain välissä aloimme itse sanoa mitä suupaloja halusimme vielä lisää. Ja lopulta saimme jopa sanotuksi kaikille kolmelle tarjoilijalle, ettei tartte tuoda enää yhtään mitään lisää.

Suolaisia herkkupaloja nautittiin pitkään ja hartaasti. Ne olivat ehdottomasti iltapäiväteehetken parhaimmistoa!

singapore fullerton afternoon tea (4)singapore fullerton afternoon tea (5) singapore fullerton afternoon tea (6)

Makeita suupaloja emme millään jaksaneet syödä kovin paljon. Se ei kyllä haitannut, sillä vain pieni osa makeista herkuista oli mielestämme oikeasti hyviä (suklaa ei vain ole yhtä hyvää kuin Suomessa). Tämän lisäksi moni herkkupala piti sisällään pähkinää tai mantelia, ja ne kaverit jäivät multa väliiin.

Maistelimme kyllä urhoollisesti jokaista makeaakin juttua, ja joukosta löytyi muutama helmi. Teehetken parhaimmistoa oli kuitenkin ehdottomasti suuri teevalikoima sekä herkulliset suolaiset suupalat!

singapore fullerton afternoon tea (7)singapore fullerton afternoon tea (1)

2 Replies to “Iltapäivätee Singaporessa”

  1. Mä oon niin kateellinen tästä teehetkestä! Innostuin Singaporessa high teestä vallan kovasti, hetken oltiin jopa Rafflesiin menossa teelle, mutta se tyssäsi tarjoilijan ilmoitukseen että ovat viikkoja eteenpäin varattuja ja pukeutuminen on formal (merkitsevä vilkaisu miehen shortseihin). Noh, onneksi hotelli tarjosi teehetken joka päivä, vaan ei sitä kerrostarjotinta, jonka olisin niin halunnut:)

    1. Äh, turha olla kateellinen – ensi kerralla sitten! 🙂 Ja jos asustelet pääkaupunkiseudulla, niin Helsingistä löytyy muutamia tosi kivoja iltapäiväteehetkiä. Me ollaan kavereiden kanssa menossa piakkoin Salutorgettiin. Brasserie Kämpistä saa myös varsin pätevää teetä kerrostarjottimen kera, tosin niitä ei täytellä jatkuvalla syötöllä. 😉

Vastaa