Cinnamon toast Amedin tapaan

Balilla söimme pienessä Amedin kalastajakylässä viime syksynä tosi herkullista aamupalaa. Baliku Dive Resortissa sai tilata aamupalalla mitä tahansa a la carte -listalta. Minä otin ekana aamuna kokeilumielessä cinnamon toastin, ja tästä vaatimattomasta kanelipaahtoleivästä nousi ensimmäisen puraisun jälkeen uusi aamupalasuosikkini.

Cinnamon toast (1)

Herra Longfield jätti toastin ensimmäisenä aamuna tilaamatta, mutta maistettuaan mun leipää, tilasi hän sitä seuraavina aamuina ilman epäilyksen häivääkään. Viimeisenä aamuna kysyimme hotellin henkilökunnalta kuinka leivät tehdään. Resepti oli maailman helpoin, ja kotiuduttamme reissulta, tehtiin kanelileipiä oitis myös vihreän Vihervaaran keittiössä.

Cinnamon toast (4)Cinnamon toast (5)

Leipiä varten tarvitaan paahtoleipiä, oivariinia, kanelia sekä sokeria. Niin ja grillivastuksilla varustettu uuni. Paahtoleivät voidellaan kevyesti, jonka jälkeen kaneli ja sokeri (1 osa kanelia, 5 osaa sokeria) sekoitetaan erillisessä kipossa hyvin sekaisin. Seos levitetään voideltujen paahtoleipien päälle, ja sitten leivät tungetaan uuniin kuumien grillivastusten alle. Leipiä tulee tarkkailla, jotta ne eivät pala. Kuumat leivät syödään heti. Hurjan hyviä, usko tai älä!

Cinnamon toast (2) Cinnamon toast (3)

4 Replies to “Cinnamon toast Amedin tapaan”

  1. Olipas hyviä ja nopeat valmistaa. Näitä tulee varmasti tehtyä toisenkin kerran.

    1. Loistavaa, että päätit kokeilla niitä heti! 🙂 Hyviä kyllä ovat!!

  2. Eipä ole koskaan tullut mieleen laittaa paahtoleipiin kanelia ja sokeria. Ihan pakko kokeilla!

    1. Kannattaa, nää on herkkua. 😛

Vastaa