American Christmas Grill @Klaus K

Mous, Herra Longfield tässä. Minulle sälytettiin kunnia kirjoittaa tämänvuotisesta Klaus K:n jouluillallisestamme.

Klaus K (1)

Olemme käyneet muutama aiempikin vuosi tällä Klaus K:n amerikkalaistyylisellä jouluillallisella, kerran tuotiin Oxygenol-pariskuntakin tänne väkisin mukaan. Joskus muinaishistoriassa tämä Klaus K:n jouluillallisen teema kuulemma vaihteli vuosittain, oli jotain tanskalaista Tivoli-illallista ja ties mitä muita juttuja, mutta sitten kun vuoroon tuli American Christmas Grill, on se pysynyt siitä asti samana joka vuosi.

Klaus K (16)Klaus K (7)Klaus K (6)

Hommahan toimii siten, että tarjolla on alkuruuat ja jälkiruuat sillee buffet-tyylisesti, ja näiden lisäksi saa valita pääruoan listalta, jossa on joku 5-6 vaihtoehtoa. Pääruokien lisäksi listalla on valittavana myös lisukkeet, mutta ainakin pari vuotta lisukkeista on kuitenkin tuotu kaikki pöytään semmosella yhdellä isolla lautasella, ja niitä pääsee siis kaikkia maistelemaan. Se on ihan kiva juttu, mutta muistan että viime vuonna jo ihmeteltiin miksi listassa silti lukee että valitse yksi pääruoka ja yksi lisuke, kun kaikki lisukkeet kuitenkin tuli pöytään. Tänäkin vuonna listassa luki taas että valitse yksi lisuke – mutta ne tuli silti kaikki. Outo hommeli.

Klaus K (14)

Ollaan jo sen verran kokeneita Klaus K:n jouluillallisella kävijöitä, että osataan ottaa iisisti ruokien kanssa. Alkupalapöydästä lähtien ruuat on niin hyviä, että jos ei pidä varaansa, huomaa olevansa ähkyssä jo kun pääruoka tuodaan pöytään – ja sen jälkeen pitäisi jaksaa vielä syödä hemmetin herkullisia jälkiruokia. Ekalla kerralla homma meni ihan väkisinsyönniksi, piti semisti pakottaa itsensä tunkemaan kakkuja suuhunsa, ja loppupeleissä oli aika karmea olo. Tälläkin kertaa täytyi kyllä tosissaan hillitä itseään alkuruokien kanssa jottei jo niiden kanssa vetänyt övereitä. Alkupaloista parasta oli mielestäni lohi, jota uskalsin kerran käydä santsaamassa. Amerikkalainen salaatti, missä on mm. avokadoa, kananmunaa ja pekonia on kanssa hyvää, mutta sen kanssa on oltava varovainen ettei vaan syö liikaa.

Klaus K (9)Klaus K (8)Klaus K (10)

Pääruuan valitseminen on aina hankalaa, hyviä vaihtoehtoja on niin monta. Otin tällä kertaa kalkkunavaihtoehdon, ja Huli otti kalan. Kykenimme olemaan valitsematta ribsejä, jotka ovat ihan tajuttoman hyviä, mutta tällä kertaa teki mieli kokeilla jotain muitakin pääruokavaihtoehtoja. Kalkkunankoipi oli hauskan näköinen, ja se vielä maistuikin tosi hyvältä kun laittoi haarukkaan karpalomöhnää ja lisukkeista bataattimuussia. Hulin kalakin oli kuulemma hyvää.

Klaus K (12)Klaus K (13)

Pääruokien jälkeen oli mahtavien jälkiruokien aika, ja tällä kertaa taktiikka oli onnistunut hyvin, oli vielä hyvin tilaa ahtaa kakkuja ja keksejä naamariinsa. Kakuista parasta oli toi tommonen pinkki kakku, ja sen lisäksi söin tarjolla olleita minttutoffee-paloja varmaan 10. Ja marmelaadejahan voi aina syödä vaikkei edes tekisi mieli, niitäkin muutama tuli horittua.

Ensi vuonna taas uudestaan! Saa nähdä muuttuuko teema ensi vuonna(kaan).

Klaus K (5)Klaus K (3)Klaus K (4)Klaus K (2)

Vastaa