Valofestivaali Lux Helsinki 2015

Lux Helsinki 2015

Lux Helsinki –valofestivaali kuuluu useiden valokuvaajien suosikkitapahtumien joukkoon. Pimeässä illassa värikkäät valot sekä tuliesitykset näyttävät upeilta, mutta ne antavat myös valokuvausta harrastaville mahdollisuuden alkaa leikkiä kameroillaan. Erilaiset valoshowt saadaan vangittua kameran muistikortille tavoilla, joita pelkällä ihmissilmällä ei näe. Pitkät valotusajat ja zoomilla kikkaileminen ovat vain muutamia tapoja, joiden avulla jokainen voi tehdä omanlaista taidettaan, jo ihan kännykkäkameran avulla. Hauskoja ja erilaisia teoksia saadaan siis helposti aikaan, eikä filtereitä tarvita välttämättä ollenkaan – värikkäät valot ja luovuus antavat kuvaan yleensä kaiken tarpeellisen. Luomukuvausta parhaimmillaan!

Lux Helsinki 2015Lux Helsinki 2015Lux Helsinki 2015Lux Helsinki 2015Lux Helsinki 2015Lux Helsinki 2015Lux Helsinki 2015Lux Helsinki 2015Lux Helsinki 2015Lux Helsinki 2015

Me suunnistimme Lux Helsinki 2015 –tapahtumaan eilen tiistaina. Olin loppiaisen ylitöissä, mutta pääsin lähtemään ihmisten aikoihin kotiin, ja auton saimme Töölöntorin kupeeseen parkkiin viiden jälkeen. Lux Helsinki –valofestivaali ilahduttaa kansaa vielä huomiseen asti (8.1.). Showt ovat pääsääntöisesti auki viidestä kymmeneen, tarkemmat aikataulut ja tapahtumapaikat näkee kätevästi Lux Helsinki –tapahtuman nettisivuilta.

Me kiersimme melkein kaikki teokset läpi kylmässä tiistai-illassa (pakkasta oli 15 astetta). Vaatteita meillä oli kyllä niin paljon, ettei kylmyys päässyt häiritsemään kuin vasta Senaatintorilla, jossa tapitimme puolisen tuntia Fire Circus Walkean tulishowta katsellen. Se seisominen oli mun varpaille liikaa, vaikka jalassa oli saappaat, ja saappaissa paksut villapohjalliset. Kylmyys oli liikaa myös kameran akulle, joka hyytyi ikävästi juuri tulishown alussa.. Sain napattua showsta pari hassua kuvaa ja sitten akku sanoi itsensä irti. Tosi harmi, show oli upea, ja siitä olisi saanut otettua kauniita kuvia. No, ihan oma moka se kyllä oli, olisi pitänyt ladata vara-akku ajoissa ja ottaa se mukaan..

Lux Helsinki 2015Lux Helsinki 2015Lux Helsinki 2015Lux Helsinki 2015

Köpöttelimme Töölöstä Finlandia-talon, Musiikkitalon, Sanomatalon ja Rautatieaseman kautta Senaatintorille. Senaatintorin ympäristössä oli useampi teos, ja ne kaikki kävimme myös kurkkaamassa. Erityisesti koko tapahtumasta mieleen jäivät tunnelmallinen Lantern Park (lyhtypuisto), hieman outo, mutta upeasti toteutettu Shift, sekä koko Lux Helsingin varmasti kuvatuin teos OVO-muna. Niin ja tosi makea oli myös Finlandia-talon edessä oleva Anonymous-valoteos (herra Longfield piti erityisen paljon)!

Senaatintorilla katsoimme Fire Circus Walkean tulishown, jonka jälkeen kävelimme varpaat tunnottomina Strinbergin kahvilaan, jossa joimme kahvia ja teetä sekä söimme vähän suolaista murkinaa. Tee lämmitti ihanasti, ja rauhallisen paussin jälkeen matkasimme takaisin autolle ja sitten kotiin. Kotona kävin reilun puolen tunnin tulikuumassa suihkussa. Varpaisiinkin alkoi palata tunto suihkun aikana!

Lux Helsinki 2015Lux Helsinki 2015Lux Helsinki 2015Lux Helsinki 2015Lux Helsinki 2015Lux Helsinki 2015

6 Replies to “Valofestivaali Lux Helsinki 2015”

 1. Hienoja kuvia, oivaltavia kuvakulmia! Omat kuvani jäivät kovin konsersatiiviksiksi pakkasen vuoksi… Olisi pitänyt olla ohuemmat hanskat käytössä. 😀 Ja tuo tulishow Tuomikirkon edessä oli varmasti hieno! Harmi, että missasin sen…

  1. Oho, tulipas typoja…

   1. Äh, mitä niistä! Enkä mä edes huomannut niitä.

  2. Kiitos Panu kivasta kommentista. 🙂 Mulla oli kolmet hanskat päällekkäin, tarkoin valikoisut kuvien ottamiseen. Heh! Tänään ehtii vielä nähdä tulishown, kello 17 ja 20 on showt. 🙂

 2. Kerrassaan hienoja kuvia. Harmillisesti mulla jäi/jää tänä vuonna aikatauluongelmien vuoksi Lux käymättä. Mutta ehkä ensi vuonna sitten 🙂

  1. Kiitos! 🙂 Tää oli mun eka kerta, aina on pitänyt mennä ja nyt sitten päätettiin lähteä kylmimpänä mahdollisena päivänä. Kannatti kyllä!

Vastaa