Vuoden luetuimmat matkapostaukset ulkomailta

Nyt olisi viimeisen männä vuoteen liittyvän postauksen vuoro. Keskiviikkona jatketaan taas normaaleilla jutuilla.

Blogiin ilmestyy matkapostauksia pitkin vuotta, joten päätin koota ruokapostausten ohella viime vuoden luetuimmat matkapostaukset omaan postaukseensa. Reissuja tuli tehtyä mukavasti vuonna 2014, mutta oikeastaan kaikki luetuimpien tekstien joukkuun nousevat postaukset ovat aiemmilta vuosilta. Kurkataankos hieman tarkemmin?

1. Wienin TOP 5 nähtävyydet, yhteensä 4 204 lukukertaa

Wienissä joimme viiniä reissattumme samalla matkalla pitkin ja poikin Tsekkiä. Tsekin tavattoman upeat maisemat ja rakennukset olivat saaneet meidät niin sekaisin, että petyimme aluksi hieman rohjoiseen ja tylsähköön Wieniin. Annoimme kuitenkin vähän rumalle Wienille mahdollisuuden, ja koimme siellä muutamia tosi kivoja hetkiä. Yksi niistä oli ilta Praterin huvipuistossa, muista kivoista jutuista voi lukea Wienin TOP 5 nähtävyydet -postauksesta, joka nousi viime vuoden luetuimmaksi matkapostaukseksi.

prater

2. Prahan TOP 4 nähtävyydet, yhteensä 3 265 lukukertaa

Praha, oi Praha. Niin tavattoman kaunis ja upea kaupunki! Prahaan pitäisi päästä takaisin. Saattaa itseasiassa olla, että seuraava reissu Prahaan tapahtuu kevään tai kesän aikana. Mun yksi ystävä on muuttamassa sinne asumaan, ja pakkohan sinne on ystävää mennä moikkamaan. Taidan napata pari muutakin ystävää mukaan ja lähteä viettämään tyttöjen reissua shoppailun ja hurjan halvan bissen merkeissä (mä en tosin juo bisseä, viini kyllä maistuu).

Prahan TOP 4 nähtävyydet -jutussa käydään Vituksen kappelissa, juutalaisella hautausmaalla, ihastellaan maisemia Petrinin kukkuloilla sekä Strahovin luostarin valtavia kirjastohuoneita, ja syödään olutjuustoa.

Pyhän Vituksen katedraali

3. Prahan TOP 3 ravintolat, yhteensä 3 030 lukukertaa

Prahassa on törkeän halpaa syödä ja juoda. Yhtään kunnollista viiniä en reissulla kuitenkaan juonut, mutta eipä se mitään haittaa. Pärjään ilmankin ihan hyvin (bisse kun ei mene alas).

Mlejnice-ravintolan leipägulassista meille vinkkasi työkaverini, jonka mies on kotoisin Tsekeistä. Me tykkäsimme hauskasta leivän sisään tungetusta gulassista tosi paljon, mutta postaukseen tuli hieman eriäväkin kommentti. Heh! Se kommentti kannattaa kuitenkin unohtaa, ja mennä herkuttelemaan gulassilla jos Prahaan on suuntaamassa.

Mlejnice

4. Krakovan TOP 3 nähtävyydet, yhteensä 1 767 lukukertaa

Krakovakin oli ihana paikka! Jos suuntaa Puolaan, kannattaa Varsova ehkä jättää väliin, ja suunnistaa mieluummin vaikka Krakovaan. Varsova tuhottiin sen verran pahasti maailmansodissa, ettei kaupunki ole vieläkään päässyt kunnolla jaloilleen. Krakova on kuitenkin kaunis ja sen verran pieni, että sen ottaa haltuun ihan vain kävellenkin.

Me kävimme Krakovassa mm. muutaman tunnin ilmaisella opastetulla kävelyretkellä, jota piti mukava nuori mies, jolla oli oma sanottavansa venäläisistä.

krakova13

5. Halpa, halvempi, Puola – osa 1, yhteensä 605 lukukertaa

Tämä postaus ei ole kovin kummoinen, mutta sen verran siitä on pakko sanoa, että Puolassa on toden totta halpaa! Jossain välissä suunnittelimme parin kaverin kanssa ihan vain shoppailureissua Gdanskiin, mutta homma jäi jostain syystä vain keskustelun taholle. Täytyypä ottaa asia uudestaan puheeksi!

6. Sapadere-kanjoni – keidas keskellä Taurus-vuorta, yhteensä 597 lukukertaa

Taisinkin jo viime postauksessa kertoa, että kävimme äitini kanssa Turkin Alanyassa jokunen vuosi sitten. Teimme matkan aikana paljon retkiä, ja paras niistä suuntasi kauniille Sapaderen kanjonille. Bussimatka kanjonille oli aika hurja, kiemuraiset vuoristotiet pienenivät pienenemistään, ja välillä olimme ihan varmoja, että bussi tipahtaa vuorenrinteeltä alas.

Reissun aikana mulle tarjottiin myös töitä matkaoppaana! Olisiko pitänyt tarttua tarjoukseen? Heh.

sapadere

7. Puolan halki 9 päivässä, yhteensä 572 lukukertaa

Yhdeksässä päivässä ehtii nähdä ja kokea vaikka mitä! Auto alle ja menoksi. Puolassa myös auton vuokraus on edukasta ja tiet ovat varsin hyvässä kunnossa. Minä ainakin nautin suuresti ajamisesta pienemmillä teillä, joiden vieressä nökötti lehmiä ja suuria peltoja. Puolan päätiet ovat suuria tietulliteitä, niiden avulla pääsee toki etenemään nopeammin, mutta fiilis ja näkymät ovat aika tylsiä. Pikkutiet on pop.

puola_kartta

8. Tafelspitz – Itävallan todellinen klassikkoruoka, yhteensä 416 lukukertaa

Monelle saattaa tulla yllätyksenä, ettei wienerschnitzel olekaan Itävallan todellinen klassikkoruoka (se on kyllä tunnetuin ruoka, muttei klassikkojen klassikko).

Itävallan ruokaklassikko kulkee nimellä tafelspitz, ja se pitää sisällään keitettyä häränpaistia, jota tarjoillaan perunahöystön, pinaatin, piparjuurella maustetun omenasoseen sekä ruohosipulikastikkeen kanssa. Me söimme omat annoksemme Plachutta nimisessä ravintolassa, jossa palvelu toimi ja sapuska oli hyvää! Nam.

tafelspitz

9. 100 valtiota, yhteensä 324 lukukertaa

Meillä on herra Longfieldin kanssa tavoitteena saada käytyä yhdessä yhteensä 100 valtiossa. Tällä hetkellä kasassa on 30 maata. Herralla maita on plakkarissa hieman enemmän työmatkojen takia, mutta niitä ei lasketa, sillä emme ole olleet niissä yhdessä.

Matkailu on yhteinen harrastuksemme ja on mukavaa kun siihen liittyy myös yhteinen haave! Let’s go!

kartta

10. Herra Longfield työmatkailee: Pakistan 1/2, yhteensä 306 lukukertaa

Olin hieman yllättynyt, kun TOP 10 -listalle mahtui vain yksi herra Longfieldin kirjoittama matkakertomus, sillä herran tekeleet ovat ehdottomasti blogin matkapostausten parhaimmistoa. Tai ehkä ne ovat koko blogin parhaimmistoa, mutta sitä on hankala myöntää, kun tämä on kuitenkin mun blogi. Heh!

No oli miten oli, herra Longfieldin sepustuksia tullaan kuulemaan myös jatkossa. Ensi viikolla herra suuntaa pariksi viikoksi Kiinaan, ja tarinaa on siltäkin reissulta tulossa aivan varmasti!

pakistan lahore

2 Replies to “Vuoden luetuimmat matkapostaukset ulkomailta”

  1. Hyvin näkee tästä listasta, että listamuotoinen postaus toimii hyvin ja kerää paljon suosiota. Etenkin ulkomaalaiset matkablogit tuntuvat olevan täynnä noita top 5 -tyyppisiä postauksia. Puola-postaustesi suosio ilahdutti!

    1. Totta! Huomaa myös, että euroopasta kirjoitettuja postauksia luetaan ja etsitään huomattavasti enemmän kuin esim. Aasian maita. Euroopassa me suomalaiset toki eniten matkustetaan. 🙂

Vastaa