Tykätyimmät matkakuvat TOP 20 ja tarinat kuvien takaa

Vuoden 2014 aikana nähtiin myös se ihme, että lähdin mukaan Instagramiin, jota vastaan kiukuttelin ensin oikein kunnolla. Turhaan auoin päätäni, Instagram on huikea. Mitä sitä kieltämään, vaikka olen kuinka jäärä.

Idean tykätyimpien matkakuvien lätkäisemiseen omaan postaukseen sain Keltaisesta keittiöstä. Kiitos vinkistä, tässä olisi nyt mun blogin 20 tykätyintä matkakuvaa Instagramissa tähän asti.

Jos et muuten vielä kuulu 480 seuraajani joukoon, klikkaa itsesi ihmeessä mukaan! Meanwhile in Longfield löytyy Instagramista nimellä @meanwhileinlongfield.

1. Indonesia, Bali: Pura Lempuyang -temppelin ”Door”

Tällä kuvalla on yhteensä 96 tykkäystä, ja se on blogini tykätyin kuva Instagramissa. Voisiko jotkut neljä ihanaa ihmistä käydä tykkäämässä tästä kuvasta, jotta saisin ekan kuvan, jolla on yhteensä 100 tykkääjää?! Se olisi tosi hienoa. Hah. Tässä vielä suora linkki kuvaan Instagramissa, jota kautta kuvaa voi käydä tykkäämässä.

Mutta hieman itse kuvasta. Sen on napannut tavattoman ihana nuori hindumies, joka opasti meidät huonokuntoiset länkkärit reippaat 1700 porrasta ylös aina Pura Lempuyang -temppelin huipulle. Matka oli unohtumaton, ja siitä tulee jossain välissä oma postaus bloginkin puolelle.

matkakuva1

2. Belgia, Ghent: Suloinen Ghentin kaupunki iltavalaistuksessa

Herra Longfield joutuu matkailemaan töidensä vuoksi noin 100 päivää vuodessa. Reissaisin aina välillä herran kanssa hurjan mieluusti työmatkoilla mukana, mutta herran työmatkat suuntaavat yleensä aika mystisiin paikkoihin.. Vuoden 2010 keväällä herra kuitenkin suunnisti Belgiaan, ja vieläpä ihka oikeaan kaupunkiin siellä! Matka sattui vielä sopivasti pääsiäisen tienoolle, joten niinpä minä lähdin herran mukaan Ghentiin!

Ghent on hurmaava pieni ja suloinen kaupunki Belgiassa. Herran työmesta sijaitsi aivan kaupungin laidalla, joten työmatkat eivät kestäneet kovinkaan kauan. Kun herra lähti aamulla hotellilta taksilla kohti työpaikkaa, suuntasin minä rauhallisen aamupalan jälkeen kiertelemään yksikseni kaupunkia – shoppailin kuin hullu, tutkin pieniä kivoja museoita ja söin lounasta Leie-joen varrella. Kun herra tuli töistä takaisin, näytin hänelle päivällä löytämiäni paikkoja, kävimme päivällisellä ja köpöttelimme pimenevissä illoissa melkein kahdestaan. Oli kivaa!

matkakuva2

3. Singapore: Marina Bay Sands -hotellin Infinity Pool

Ei kai tässä mitään selittelyjä enää tarvita. Marina Bay Sands -hotellin katolla oleva Infinity Pool on huikea. Pääsin kokemaan sen viime vuoden lokakuussa synttärimatkallani.

matkakuva3

4. Unkari, Budapest: Unkarin parlamenttitalo

Unkarissa kävimme Oxygenol-pariskunnan kanssa toukokuussa 2011. Unkarin parlamenttitalo on huikean kaunis kun sitä katsoo Tonavan suunnalta. Mutta kun köpöttelee parlamenttitalon toiselle puolelle, on julkisivu aivan toista maata kuin valkoiseksi hangattu pääjulkisivu. Parlamenttitalo on toiselta puolelta paikoittain jopa ihan musta.

Mutta parempi näin päin, musta pääjulkisivu voisi olla jopa hieman pelottava. Kaunis rakennus joka tapauksessa!

matkakuva4

5. Singapore: Marina Bay Sands -hotellin lähettämä synttärikakku kolmekymppiselle Hulille

Mukava hotellin työntekijä pimpotti hotellihuoneemme ovikelloa ja nakkasi synttärikakun herra Longfieldin käteen. Mä en voinut mennä ovelle juuri sillä hetkellä, sillä itkeä vollotin hotellihuoneen vessassa julmetusti vertavuotavan varpaan kanssa. Olin vain hetkeä ennen lyönyt varpaani innostuksen vuoksi suihkuhuoneen (joo se oli huone, ei vain koppi) lasioveen ja se vuosi verta tooosi paljon.

Kyyneleet kyllä saatiin pyyhittyä poskilta kun herra paikkasi varpaani ja sitten ihasteltiin suklaista kakkua. Kakku popsittiin onnittelulaulun saattelemana vasta myöhemmin illallisen jälkeen. Spessu päivä, pakko sanoa.

matkakuva5

6. ja 7. Singapore: Marina Bay Sands -hotellin Infinity Pool

Yhdistetään seuraavaksi pari samasta paikasta napattua valokuvaa. TOP 20 -listalle osui jopa 4 kolme kuvaa Marina Bay Sands -hotellin uima-altaasta. Eikä se kyllä mikään ihme ole, paikka oli aika maaginen! En ikinä unohda sitä fiilistä kun hissin ovet avautuivat ja edessä avautui alla oleva näkymä – se oli aika makeeta. Hissit tosiaan tulivat aivan uima-altaan ”reunalle”, ja näkymä oli mieletön.

matkakuva6

matkakuva12

8. Unkari, Budapest: Näkymä Ketjusillalle sekä Budan linnalle

Keväällä 2011 kävimme tosiaan Oxygenol-pariskunnan kanssa Budapestissa. Eräänä iltana hyppäsimme jokiristeilijän kyytiin ihmettelmään öistä valaistua kaupunkia. Napsin jokiristeilyltä ihan kivoja kuvia, mutta olin pirun jäässä koko risteilyn ajan. Kääriydyin vaikka kuinka monen fleecen alle, mutta eivät ne peitot lämmittäneet juuri yhtään.

Risteilyn jälkeen juoksin yksikseni koko matkan aiemmin valitsemaamme italialaiseen ravintolaan, jossa söimme tosi mukavan illallisen. Muistan hyvin elävästi sen hetken kun istuin tunnelmallisessa ravintolassa ystävien ympärillä ja join ekat kulaukset punaviiniä. Viini virtasi sisuksiini ja lämmitti niin ihanasti koko kroppaa, ettei ole totta!

matkakuva11

9. Unkari, Budapest: Yksityiskohtia Kuninkaanlinnasta

Pidän hurjasti tästä kuvasta! Budan linnan alue on suuri ja kaunis. Erityisen paljon pidin juuri tästä portista. Se on minusta todella kaunis.

Sen kummempaa tarinaa ei tämän kuvan takaa löydy.

matkakuva7

10. Espanja, Barcelona: Sagrada Familian tornit

Olen käynyt Barcelonassa kaksi kertaa. Voisin matkustaa sinne vielä uudestaan ainakin kaksikymmentä kertaa. Barcelona on kaupunki, josta löytyy jokaiselle jotakin.

Sagrada Familia on huikea näky. Isoisästäni on kuva, jossa hän bostailee kirkon edessä joskus 60-luvulla. En koskaan ehtinyt tavata vaariani, mutta oli jotenkin nostalgista napata kuva samasta paikasta, jossa hän seisoskeli Barcelonassa. Tämä ei ole se kuva, nakkasin tämän kuvan Instagramiin siitä syystä, että se on onnistuneempi otos kuin se toinen.

matkakuva8

11. ja 12. Saksa, Berliini: Spreepark

Berliinissä kävin ystäväni kanssa viime vuoden syyskuussa. Ystäväni täytti tuolla reissulla kolmekymmentä vuotta, ja hänen synttäripäivänään kipitimme jännityksestä sekaisin hylättyyn huvipuistoon, joka kantaa nimeä Spreepark. Kaksi Spreeparkista nappaamaani kuvaa nousivat tykätyimpien kuvien joukkoon vuonna 2014, kivaa!

Spreepark oli todella jännittävä paikka! Kirjoitin siitä omasta mielestäni tosi kivan postauksen hyvien kuvien kera reissun jälkeen, ja olin varma, että postaukseen satelee useita kommentteja. Toisin kuitenkin kävi, kommentteja ei tullut yhden yhtä. Heh! En tiedä ovatko muut bloggarit huomanneet samaa, mutta aika ajoin omasta mielestä parhaat ja jännittävimmät postaukset eivät saa juuri mitään huomiota. Ja sitten taas joku aivan vähäpätöinen vartissa väsätty postaus nousee suosituksi. Outoa.

matkakuva9 matkakuva10

13. Espanja, Barcelona: Montserrat

Montserrat on vuori, joka sijaitsee noin 40 kilometrin päässä Barcelonasta. Vuoren liepeillä toimii luostari, jonne turistit pääsevät paikkoja ihmettelemään. Luostarilta lähtee useita patikointiretkiä, joiden aikana silmä lepää ja hiki lentää.

Me kävimme herra Longfieldin kanssa Montserratilla vuonna 2008. Luostarille matkattiin vaijerihissillä ja näkymät olivat todella upeat. Suosittelen käymään paikan päällä jos Barcelonaan joku suunnistaa.

matkakuva13

14. Singapore: Iltanäkymä Marina Bay Sands -hotellin Infinity Poolilta

Jaksaako kukaan enää katsoa yhtään kuvaa Singaporesta? Tämä kuva on napattu jo tutuksi tulleelta Singaporen reissulta viime vuoden lokakuussa. Koska olimme Marina Bay Sandsissa vain yhden yön, kävimme heidän kuuluisalla uima-altaalla yhden päivän aikana kolme kertaa. Viimeinen pulahduskerta tehtiin ilta-aikaan, sillä halusimme ehdottomasti nähdä Singaporen upeat valaistut talot vielä viimeisen kerran ennen seuraavana päivänä kohti Balia jatkuvaa matkaa.

Ja olihan se upea! Altaalla oli ehdottomasti eniten ihmisiä juuri ilta-aikaan, mutta onhan se vähän hassua olla uikkareissa kymmenen jälkeen illalla kun lämpötila on edelleen melkein kolmekymmentä astetta.

matkakuva15

15. Espanja, Barcelona: Montserrat

Tämä kuva on napattu kaapelihissistä, josta kerroin hieman aiemmin. Kaapelihissi vie porukat vuoren juurelta Montserratin luostarille. Minä en omaa suuremmin mitään kammoja, mutta herra Longfield oli hissin kyydissä vähän tutisten, ainakin siinä vaiheessa kun alapuolella vilisevät autot näyttivät muurahaisilta ja ihmisiä ei voinut enää erottaa. Just kivaa!

matkakuva14

16. Unkari, Budapest: Ketjusilta

Sitten mennään takaisin Budapestiin. Alla oleva kuva on otettu taas siltä jokiristeilyltä, jolla olin aivan jäässä. Ei siitä sen enempää, kerroin jo sen tarinan.

matkakuva19

17. Indonesia, Bali, Ubud: Jatiluwihin riisiterassit

Ubudissa ja Ubudin laitamilla näkee esimerkiksi auton kyydissä istuessaan hurjan paljon kauniita riisiterasseja. Upeimmat ja suurimmat voi ainakin meidän mielestä nähdä Jatiluwihin alueella, jossa saa vapaasti kävellä riisipeltojen keskellä.

Tämä kuva pääsi jopa Mondo-lehteen, ja se muuten ilahdutti meitä suuresti! Jatiluwihin alueella kävellessämme oli aivan törkeän kuuma, mutta maisemat vetivät kyllä hiljaiseksi. Ei ihme, että alue on UNESCOn maailmanperintökohteiden listoilla.

matkakuva16

18. Indonesia, Bali, Ubud: Maisema La View -ravintolasta

La view -ravintolan näkymiä on kehuttu useammassakin paikassa. Illastimme ravintolassa päivää (tai kahta) ennen varsinaista syntymäpäivääni, sillä synttäripäivänä istuimme lähes koko päivän autossa siirtyen seuraavaan matkakohteeseen. Illallinen oli tosi mukava, vaikka ruoka ei yltänyt ihan niin korkealle tasolle kuin odotimme.

Meidän reissun aikana Balilla odotettiin kovasti sateita, ja useassa kaupungissa oli hurjan kuivaa. Ubudissa (sekä Mundukissa) saimme kuitenkin ihailla kauniin vihreitä maisemia, vaikka vieläkin upeammat ne ovat sadekauden jälkeen.

matkakuva18

19. Turkki, Alanya: Auringonlasku Kleopatra-rannalla

Vuoden 2011 syyskuussa suuntasin äitini kanssa Turkkiin. Kyseessä oli seniorimatka, jolle minäkin sain tulla mukaan. Viikko oli mukava, ja kolusimme matkan aikana hurjan monta retkeä senioriporukan kanssa. Viikko äidin kanssa samassa huoneessa sai mut kyllä aina välillä myös äkäiseksi.. Mutta kaiken kaikkiaan tosi kiva reissu!

Kleopatra-rannalla kävelimme, uimme, otimme aurinkoa ja ihastelimme auringonlaskuja. Äiti-tytär aikaa parhaimmillaan!

matkakuva17

20. Indonesia, Bali: Pura Lempuyang -temppelin ”Door”

Jopas sattui hauskasti! Kuvasarja päätetään lähes samaan kuvaan millä se aloitettiinkin. Ainoa ero on, että kuvassa olen vain minä.

Balilta on muuten vielä usea postaus julkaisematta (ja kirjoittamatta). Sen verran voin paljastaa, että Pura Lempuyangin vaelluksesta kirjoittaa herra Longfield. Tiedossa on ainakin tietoa hinduismista (olihan meidän oppaana tosi suloinen ja puhelias hindupoika, jolta kyselimme vaikka mitä hinduismista).

Tulkaa ihmeessä seuraamaan blogia myös Instagramin puolelle. Pian olisi menossa 500 seuraajan raja rikki. Aivan huikeaa!!
matkakuva20

8 Replies to “Tykätyimmät matkakuvat TOP 20 ja tarinat kuvien takaa”

 1. Huli. minä kommentoin spreeparkkipostausta. Olisin siitä aivan innoissani. Jostain syystä kommenttini eivät tule perille?

  1. Voi hitto, mihin ne oikein katoaa..? Tosi tylsää! Saan roskapostia ihan julmetusti, joten niiden seasta on ihan mahdotonta enää jälkikäteen alkaa etsiä oikeita kommentteja.

 2. Huli, minä olen kommentoinut spreeparkkia aivan innoissani, jostain syystä se, eivätkä muutkaan kommenttini näy pääsevän perille. Koitan nyt tätä fb-osastoa

  1. FB toimii ainakin hienosti! Kiitos muuten kuitenkin Spreepark-kommentista. 🙂

 3. Instagram kyllä koukuttaa ja pahasti, nimim. addikti 😀

  Ja hei, tosi kiva tämä uusi ulkoasu blogissa. Uusi vuosi ja uudet kujeet!

  1. Kiitokset! Ulkoasuun alan itse pikkuhiljaa tottua. Kovin ylpeä olen söpöistä SOME-pastellipalloista. 😉

 4. Loistavia kuvia! Etenkin nuo Infinity Pool -kuvat veivät huomioni.

  1. Kiitos!! Infinity pool oli huikea, ei ihme että se varastaa huomion. 🙂

Vastaa