Vuoden luetuimmat ruokapostaukset

Vuosi on vaihtunut! Seuraavissa postauksissa palataan vielä hetkeksi vuoteen 2014, ja katsotaan mitä blogin puolelta jäi käteen viime vuodesta. Tässä postauksessa kerron teille vuoden 2014 luetuimmat ruokapostaukset. Viime vuonna tein samankaltaisen listan, tosin silloin mukana oli kaikki kategoriat. Tänä vuonna erottelen luetuimmat ruoka- ja matkapostaukset omiksi postauksikseen. Ja tänään siis vuorossa ne safkaan liittyvät luetuimmat tekstit vuonna 2014.

Night Market Teurastamo

1. Mehevä vanilja-suklaa(kuiva)kakku, yhteensä 10 965 lukukertaa

Blogin koko historian ehdottomasti luetuin postaus vuodesta toiseen. Eikä syyttä, kakku on hurjan helppo tehdä ja se on hyvää. Vaikka kakkupostaus on suosituin, sanon vielä kerran, että tämän kakun kohdalla kannattaa unohtaa ajatukset tylsistä kuivakakuista. Jos tätä kakkua tekee vaikkapa lasten myyjäisiin ym., menee kakku varmasti kaupaksi, ja sen lisäksi reseptiä tullaan pyytämään jälkikäteen. Sitä ei kyllä kannata ehkä paljastaa, vaan voi hyvin sanoa, että tekee lisää kakkuja pientä korvausta vastaan. Niin saa kerättyä muksujen leirikouluihin vielä enemmän rahaa. Hah.

mehevä vanilja-suklaakakku

2. Ultimate hampurilaiset & sipulirenkaat, yhteensä 3 512 lukukertaa

Tämän postauksen suosio yllätti minut hieman. Netti pursuaa maukkaita hampurilaisreseptejä, mutta yllättävän paljon on minunkin pikkuisen blogini hampparipostausta luettu. Mutta tämän postauksen reseptipuoli onkin taattua Sara La Fountain -laatua. Jos reseptin takana seisoo Sara, ei lopputulos voi olla kuin hyvä! Samaa mieltä on myös harmaa karvainen kaveri (kuten kuva kertoo kuolavanoineen päivineen).

hampurilainen ja chow chow

3. Detox-reseptejä, yhteensä 3 381 lukukertaa

Tämä postaus oli luetuimpien joukossa myös viime vuonna. Detox-kuurini kaikki postaukset ovat aina aika ajoin luetuimpien joukossa. Luulenpa, että ne nousevat suuremmalla prosentilla kärkipäähän taas heti tässä tammikuussa, kun jengi alkaa laittaa elämäntapoja uusiksi. Itse en tainnut täysin tiukkaa detox-kuuria pitää, mutta kyllä siitä silti hyvä fiilis tuli. Ei yhtään pöllömpi tapa aloittaa uutta vuotta.

detox

4. Tupariruokaa: Tapenade eli oliivitahna, yhteensä 3 173 lukukertaa

Nam! Mustista oliiveista tehtyä tapenadea on tullut tehtyä useasti tuparien jälkeen. Toimii vaan niin älyttömän hyvin esim. patongin kanssa. Salsasynttäreille tein viime syksynä myös tomaattista versiota, sekin oli hurjan hyvää, mutta postaus jäi tekemättä, sillä punaisen tapenaden kuvat olivat niin surkeita. Yritetään korjata tilanne tänä vuonna jossain välissä!

oliivitahna

5. Brunssiarvostelut, 3 146 lukukertaa

Brunssiarvostelut-sivulle ei vuonna 2014 saatu niin paljon uutta materiaalia kuin edellisinä vuosina. Brunsseilla käynti on vähentynyt aika tavalla, jonka lisäksi koen ravintolapostausten kirjoittamisen aika ajoin hieman tuskalliseksi. Tuntuu, että olen käyttänyt jo kaikki mahdolliset adjektiivit, jotka tiedän. Tälläkin hetkellä mulla on työn alla kaksi brunssipostausta, saa nähdä näkevätkö ne koskaan päivänvaloa.

Nykyisin ravintolapostauksia kirjoittaa pääsääntöisesti herra Longfield, hänellä on kirjoittaminen sen verran hyvin hallussa, että ravintolapostauksistakin saa hauskoja ja värikkäitä.

Sunn brunssi

6. Halloumisalaatti, yhteensä 2 633 lukukertaa

Vuonna 2013 järjestettiin vihreässä Vihervaarassa useita tupareita. Leidien tupareihin kokkasin halloumisalaattia, joka oli oikein onnistunut salaattituttavuus. Värikäs salaatti oli ihanan suolainen tuhdin juuston ansiosta, tätä täytyy taas jossain välissä tehdä uudestaan.

halloumsalaatti

7. Raclette-bileet, 2 160 lukukertaa

Raclette-bileitä vietettiin jo vuonna 2011 ystäväni luona Lahden seudulla, mutta tämä kohtuullisen vanha postaus nousi luetuimpien listoille vasta loppuvuoden aikana. En tiedä onko raclette-grillin käyttö tullut uudestaan muotiin, mutta postaus on tosiaan viime kuukausina saavuttanut paljon kiinnostusta.

Raclette-bileet on oiva tapa kerätä ystävät saman pöydän ääreen herkuttelemaan kaikessa rauhassa. Kantsii kokeilla!

raclette1

8. Hummerin valmistus kotikonstein, yhteensä 1 980 lukukertaa

Herra Longfieldin kirjoittama ruokapostaus ylsi tänä vuonna sijalle 8. Hyvä herra Longfield!! Hummeria on valmistettu meillä pari kertaa tämän postauksen ohjeilla. Saimme hummereita aikoinaan kaupan päälle, kun ostimme meille ja vanhemmilleni paljon naudanlihaa. Vanhempani antoivat lisäksi oman hummerinsa meille, sillä he eivät saksiniekasta ja sen valmistamisesta innostuneet.

hummeri

9. Nachos Supreme, 1 802 lukukertaa

Tässä postauksessa on ehkä mun blogiurani huonoin kuva.. Melkein hävettää jakaa koko linkkiä (tai laittaa sitä kuvaa tähän postaukseen). Mutta itse safka on aivan törkeän hyvää. Nachos supreme toimii enemmän kuin hyvin kaveriporukalla illanistujaisissa. Kannattaa ehdottomasti kokeilla, jos tämä suolainen herkku on vielä uusi tuttavuus.

Tämän vuoden aikana voisin kokkailla herkkua uudestaan ja napsia siinä sivussa hieman paremmat kuvat. Heh!

nachos supreme

10. Savustettua kuhaa voi-kevätsipulikastikkeella, yhteensä 1 518 lukukertaa

Muurikan sähkösavustinpönttö oli oikein hyvä ostos. Olemme savustaneet sillä kalaa niin kesäisin kuin talvisin. Savustettu kuha oli hurjan hyvää ja sitä tehtiin kesällä, kesään ei oo enää muuten pitkä aika!

Kesästä on pakko sanoa sen verran, että kun tulimme tässä yksi päivä kotiin, alkoi mun kädet syyhytä ihan hurjasti! Haluaisin niin paljon jo alkaa tehdä pihahommia, jotta Vihervaaran piha pääsisi taas edistymään. Ensi kesänä on hommia tiedossa aika paljon, enkä malttaisi millään olla jo aloittamatta!

savukuha

Oma suosikkini koko vuodelta

Bonarina tähän loppuun on pakko vielä jakaa mun oma suosikkini viime vuoden ruokapostauksista. Oikeastaan niitä on kyllä kaksi, sillä en osannut millään valita näistä kahdesta suosikkiani.

Ensimmäisenä on postaus nimeltään Pitsaa, pastaa ja minigolfia Murnaussa. Tämä ruokamuisto on jäänyt hurjan positiivisena mieleeni kevään Münchenin matkaltamme. Ihana päivä, ihana seura, ihana ruoka, ihana paikka ja hyvä minigolf-kierros.

trattoria italiana murnau

Toisena on ehkä koko vuoden onnistunein resepti. Törkeen hyvät hodarit olivat törkeen hyviä. Niin hyviä, että niitä on tehty meillä jo ainakin kolme kertaa. Näitä hodareita varten tulee käydä Stockan herkussa ostamassa Harjun makkaratehtaan seitsemän chilin raakamakkaroita, aivan sairaan hyviä.

hot dog

Vastaa