Värikäs piparkakkutalo

Näin ihan joulun kynnyksellä voitaisiin kurkata minkälaisen piparkakkutalon saimme tänä vuonna herra Longfieldin kanssa kasaan.

piparkakkutalo (8)piparkakkutalo (3)piparkakkutalo (10)

Kyseessä on parin euron piparkakkutalo Ikeasta, joka oli alunperin tarkoitus koristella erään pikkuisen kolmevuotiaan leidin kanssa. Suunnitelmat kuitenkin muuttuivat, ja kolmevuotiaan kanssa koristeltiin eräänä tiistai-iltana pipareita piparkakkutalon sijasta.

Kävimme herra Longfieldin kanssa piparkakkutalon kimppuun vajaa viikko ennen jouluaattoa ostamalla ensin ison kasan irtokarkkeja sekä valkoisen piparikoristemömmön. En ole tehnyt piparkakkutaloa naismuistiin, joten mietin hetken tuleeko talo ensin koota vai koristella. Päädyin lopulta koristelemaan talon ensin, sillä ajattelin sen olevan kätevämpää. En ole vieläkään ihan varma teinkö homman väärinpäin, mutta ei kai tässä mitään oikeaa ja väärää tapaa oikeasti edes ole.

piparkakkutalo (5)piparkakkutalo (9)piparkakkutalo (4)piparkakkutalo (11)

Kun itse talo oli saatu koristeltua (irtokarkit meinasi kyllä loppua parin ahmatin takia) ja koottua sulalla sokerilla, oli aika asettaa piparkakkutalo alustalleen ja etsiä koristelaatikoiden perukoilta hieman rekvisiittaa.

Mökin asukkaiksi valitsin tyttö- sekä poikatontut. Tyttötonttu häärää suuren kirnun parissa, samalla kun poikatonttu tekee klapihommia talon kulmalla. Multa ei valitettavasti löytynyt poikatontulle kirvestä, joten jättimäinen veitsi ajaa nyt kirveksen virkaa. Mistään viikatemurhaajasta ei siis todellakaan ole kyse. Heh!

Kun aurinko laskee, sytytetään söpön värikkään piparkakkutalon sisään ledituikut ja aletaan rauhoittua jouluun.

piparkakkutalo (1)piparkakkutalo (6)piparkakkutalo (7)

Vastaa