Lohta ja ravioleja Anton&Antonin tyyliin

Ihastuin alkusyksystä suuresti Anton & Antonin ruokakassiin. Ruokakassin reseptit olivat herkullisia, niiden valmistus kävi helposti ja arkiresepteihin saatiin ensimmäisellä kokeilukerralla heti kolme uutta tulokasta (kasvissosekeittoa, kylmäsavukirjolohilasagnea sekä sitruunakanaa).

Viime viikon tiistaina meille tuotiin kotiovelle toistamiseen Anton & Antonin kolmen päivän arkiruokakassi kahdelle. Tilauksen tein jo toistamiseen Kauppahalli24-sivujen kautta, sillä kyseisen sivuston kautta saa tilaukselleen ilmaisen kotiinkuljetuksen, kunhan tilaa uutiskirjeen sähköpostiin.

anton&anton (4)anton&anton (1)

Kyttäilin mahdollisimman herkullisen viikon menua muutaman viikon ajan, tarttuen lopulta viikon 49 menuun. Viime viikon keskiviikkona kokkailimme hyvää ja helppoa peruna-purjososekeittoa raejuustolla, jota söimme herra Longfieldin kanssa muutaman päivän ajan (en valitettavasti kaiken häsän keskellä muistanut napata keitosta kuvia, mutta lupaan kokkailla keittoa jossain välissä uudestaan, ja postata helpon arkikeiton reseptin blogissa sen jälkeen).

Sunnuntaina kävimme iltapäivällä Kamarikuoro Addiction Kadonneet joululaulut -konsertissa (hurjan upea ja hauska show!), jonka jälkeen kokkailimme kotona pinaatti- ja juustoravioleja sekä kirjolohta tomaattipestolla. Annos oli jälleen kerran helppo ja nopea tehdä, ja maistui myös maittavalta! Suolaa loheen kyllä kannattaa lisätä ennen kuin kaataa tomaattipeston kalan päälle, meistä lohi ainakin kaipasi vielä tujauksen suolaa kaverikseen.

anton&anton (5)anton&anton (2)

Pinaatti- ja juustoravioli & kirjolohta tomaattipestolla

2 annosta

  • 300 g kirjolohen fileetä
  • 60 g punaista pestoa (luomu)
  • ½ dl ruokakermaa (15 %)
  • 1 pkt pinaatti-juustoraviolia (luomu)
  • tuoretta persiljaa
  • suolaa

1. Laita uuni lämpenemään 200 asteelle.

2. Aseta kalafilee voideltuun uunivuokaan ja ripottele kalan pinnalle suolaa oman maun mukaan.

2. Sekoita pesto ja ruokakerma keskenään. Kaada seos kalan päälle.

4. Kypsennä kalaa uunissa noin 20 minuuttia.

5. Keitä ravioli pakkauksen ohjeen mukaan (3 minuuttia kiehuvassa ja suolatussa vedessä). Valuta vesi valmiista ravioleista.

6. Nosta lautaselle ravioleja, kunnon pala lohta ja koristele lopuksi tuoreella persiljalla. Meillä oli lautasella myös kirsikkatomaatteja, koska ne sopivat musta hurjan hyvin lohen kanssa.

anton&anton (3)

2 Replies to “Lohta ja ravioleja Anton&Antonin tyyliin”

  1. tämä päätyy testauslistalle :). Ja samalla rupesin kovasti miettimään tuota ruokakassin tilaamista. Taidanpa selvitellä tänään ensi viikon väkimäärää ja kenties laittaa kassin tilaukseen.

    1. Hyvä! 🙂 Kurki tosiaan mielekästä viikkoa etukäteen, joskus ruokakassin menut eivät ole meitä miellyttäneet (mm. allergioiden vuoksi). Huomenna kokkaillaan viimeinen ruoka tämän kerran ruokakassista. Mutta ei jäänyt varmaan tälläkään kertaa viimeiseksi kerraksi, kun ruokakassi tilattiin. 🙂

Vastaa