Iltapäiväteekutsut ystäville & ETS-teesetin arvonta

Tämä syksy on pitänyt sisällään hurjan paljon ihania juhlia. Eräitä juhlia vietettiin pimeänä marraskuisena iltana vihreässä Vihervaarassa.

afternoontea (3)

Kutsun luoksemme olivat saaneet Oxygenol-pariskunta, sillä pariskunnan rouva oli aiemmin syksyllä täyttänyt minun tapaani maagiset kolmekymmentä vuotta. Oxygenol-pariskunnalla ei ollut illan tapahtumista etukäteen muuta tietoa kuin se, että meille tuli saapua nälkäisenä. Ystävien saapuessa ulko-ovelle asettelin vielä viimeiset suklaat pöytään, ja sitten oli aika onnitella kolmekymppistä upeaa ystävää.

Illan teemana oli iltapäiväteekutsut, joihin sain idean eräänä päivänä, kun äitini kiikutti minulle isäni joskus hommaaman samovaarin (kuvan kauniista samovaarista voi kurkata blogin Instagramista). Samovaarihan on kotoisin Venäjältä, ja sana tarkoittaa suomeksi itsekeittäjää. Samovaarin sisällä ei ole tarkoitus keittää teetä, vaan vettä, jolla sitten laimennetaan vahvaa teetä, jota pidetään omassa posliinisessa teekannussaan samovaarin päällä. Meidän samovaarissa ei ole enää tallella posliinista teekannua, joten me keitimme samovaarissa veden, ja teenä toimi English Tea Shopin luomuteepussit (*saatu blogin kautta), jotka tupsahtivat mm. Sokoksen valikoimaan syyskuussa.

afternoontea (9)

afternoontea (10)

Iltapäiväteekutsuihin sisältyi toki muutakin kuin vain teetä. Pienet suolaiset ja makeat suupalat kuuluvat teehetkeen kuin Makuunin irtokarkit Hulin suuhun. Ähersimme osan suupaloista herra Longfieldin kanssa yhdessä, mutta pöytään nostettiin myös muutamia kaupan valmiita herkkuja

Mokkapalat leivoimme itse äitini salaisella reseptillä (oikeasti herra Longfield leipoi ne kokonaan, sillä mulla oli mukamas niin kiire töissä). Mokkapalat leikattiin sopivan kokoisiksi suupaloiksi pyöreällä piparkakkumuotilla. Myös rapu-, lohi- sekä kurkkuleivät teimme itse. Rapuleipiin ostimme Citymarketista valmista rapusalaattia, joka on hurjan hyvää. Nam. Lohileipiin tarvitsee vain kunnon saaristolaisleipää, voita, graavilohta sekä tilliä. Toimii! Kurkkuleivät teimme netistä löytämälläni reseptillä, ja leivät keräsivät paljon kehuja. Lisäsimme alkuperäiseen reseptiin vain suolaa, sillä kurkku ja suola sopivat hitsin hyvin yhteen. Herra Longfield teki mokkapalojen lisäksi myös skonssit itse. Skonssit maistuivat hyviltä kermavaahdon sekä hillojen kanssa, mutta jostain syystä ne eivät kohonneet juuri yhtään. Makuun hieman lättänä olemus ei kyllä vaikuttanut yhtään.

afternoontea (6)afternoontea (4)

afternoontea_c_perhejuhlat_.jpg

Kuten sanoin, pöytään nostettin myös kaupasta valmiina ostettuja herkkuja. Näitä olivat tummat viinirypäleet, juustot, suolakeksit, kuivatut taatelit, macaronit sekä Oxygenol-pariskunnan ”lempi”suklaat (Lindt-suklaat). Juustot, suolakeksit ja macaronit sain oikeasti itse viikkoa ennen synttärilahjaksi, mutta iltapäiväteekutsut oli hyvä syy kaivaa ne esille.

afternoontea (8)

Teehetki sujui hurjan mukavasti. Saimme vaihdettua kunnolla kuulumisia, sillä jälleen kerran Oxygenol-pariskunnalle oli tapahtunut vaikka mitä, samalla kun me olimme olleet vain töissä. Vajaan parin tunnin teehetkeilyn jälkeen osasta talosta sammahti kuitenkin yht’kkiä valot. Vähän siinä ihmeteltiin mitä tapahtui, kunnes syypää vikavirtasuojan päälle menemiseen selvisi – meidän hieno samovaari!! Hah! En tiedä onko isäni tehnyt siihen jotain omia virityksiä, vai onko samovaari vain niin vanha, että se tekee kummallisia piikkejä virtajuttuihin. En tiedä.

Onneksi takka oli päällä ja kämpässä paloi useita kynttilöitä. Herra Longfield meni osaavan näköisenä tekniseen tilaan ja sitten valot olivat taas päällä ja samovaari alkoi keittää lisää vettä. Päätimme kuitenkin irrottaa samovaarin seinästä ja jatkaa iltaa ilman sitä.

afternoontea (11)

Kun masut oli saatu täyteen ja teekiintiö oli täynnä, siirryimme möllöttämään sohvalle. Mä menin kyllä pötköttämään lattialle, sillä maha oli liian täynnä sohvalla istumiseen. Jossain välissä iltaa annoimme synttärisankarille vielä loputkin lahjat. Lahja piti sisällään upean ison orkideaoksan (sellaisen valtavan) ja lahjakortin kahdelle Selloon juuri avattuun sushimestaan. En tähän hätään nyt yhtään muista uuden sushiravintolan nimeä, mutta ei sillä niin väliä. Mestan nimi kyllä selviää, sillä kutsuimme itsemme mukaan ravintolailtaan.

Semmoinen oli meidän iltapäiväteehetki.

afternoontea (1)

Postaus ei kuitenkaan lopu tähän! Sugar Helsinki suostui pyyntööni, ja saan arpoa teidän kesken yhden English Tea Shopin 72 teepussin peltisen teerasian. Kyseessä on sama rasia, joka vilahtaa postauksen kuvissa (tai siis ei toki sama, arvottava pakkaus on uusi ja siellä on kaikki 72 teepussia vielä tallella).

Teerasia on kiva joululahja teefanille, mutta sen voi yhtä hyvin pitää itsellään. Jos haluat osallistua teerasian arvontaan, jätä kommentti tähän postaukseen kertomalla vaikkapa oma lempijuomasi kylmillä keleillä. Saa kommentoida jotain ihan muutakin, kaikki kommentin jättäjät osallistuvat arvontaan. Jätä kommenttisi sähköpostiosoitteen kera viimeistään keskiviikkona 3.12.2014. Otan yhteyttä voittajaan torstaina 4.12.

afternoontea (12)

59 Replies to “Iltapäiväteekutsut ystäville & ETS-teesetin arvonta”

 1. mukana arvonnassa.

 2. Oih, just ostin laatikollisen Muumiteetä ja Appelsiini-teetäkin tuli kahmittua. Parasta on kumminkin ihan vaan kunnon skottilainen mustatee 🙂

 3. tämä teefriikki on ehdottomasti mukana arvonnassa :). Tosin näin joulun alla normiteekulutuksen lisäksi vetelen myös glögiä (kaupan halppisversiota).

 4. Osallistun aivan ihanan palkinnon arvontaan 🙂

 5. Kaunis kattaus. Olen mukana arvonnassa :).

 6. Syötävän hyvännäköistä tarjottavaa. Teen ystävänä ilmoittaudun arvontaan.

 7. Ihania kuvia! Lempiteetäni ovat erilaiset makuteet, esim. Nordqvistin teet ovat hyviä =). Mukaan kivaan arvontaan!

 8. Ihanat teeKutsut ja voi miten kiva idea, Ihan kuin Englannissa konsanaan!

  1. Ai niin, en huomannut mainita omaa lempparidrinkkiäni ja sehän on Roibos!

 9. Hui, ihana! Rasia sekä valikoima. Olen siis mieluusti mukana arvonnassa.. Lempiteeni on tylsästi (ja vaihtelevasti) joko Earl Grey ja sitruunatee.
  -ahle-

 10. Kyllä olisi ihana paketti teenjuojalle! Kyllä se tee lämmittää mukavasti kylmillä keleillä. Mukana arvonnassa.

 11. Teefriikkinä osallistun ehdottomasti arvontaan 🙂

 12. Kaakao on parasta, teetä tulee juotua kylminä iltoina iltaisin.

 13. Mukana arvonnassa 🙂

 14. Tykkään kyllä juoda teetä, vaikka kahviakin juon.Vihreä tee on suosikkini, mutta mustakin menee ihan yhtä lailla. 🙂 Ihana rasia ja valikoima.

 15. Ihana teerasia!!! Tykkään tällä hetkellä Liptonin strawberry-cupcake- teestä 🙂

 16. Osallistun arvontaan – Tällä hetkellä hittijuomaksi on muodostunut appelsiini-mandariinitee hunajan ja maidon kera, vaikkakin ennen olen ollut hunaja-vihaaja 😛

 17. Olisipa kiva saada kutsu tuollaisille teekutsuille, tarjoilut näyttävät tosi hyviltä! Näin joulun alla teen sijaan tulee juotua enemmän glögiä. Osallistun arvontaan!

 18. Aivan ihanan näköiset iltapäiväteekutsut. <3

  Vaikka olen suuri kahvin ystävä niin teetä kuluu myös paljon. Itseasiassa kupeissa laskettuna enemmän kuin kahvia päivässä. Mun talvi-illan kuumajuoma herkku on kyllä belgialainen kaakao, sitä tosin nautitaan hartaasti vain yksi kupillinen. 😉

 19. Tuo boksihan on ihan joululahja-ainesta! Hienot kutsut ollut kyllä, en itse jaksaisi noin montaa sorttia pöytään tehdä…

 20. Mukana arvonnassa! Itse olen enemmänkin kahvinjuoja, mutta joskus on ihana keittää teetä etenkin iltaisin herkkuleipien pariksi 🙂

 21. Voi miten ihana palkinto! Rakastan teetä ja peltirasioita, ja tuossa on molemmat yhdessä 😀

 22. Glögi on tietty näin joulun alla lemppari kuuma juoma, mutta teetäkin tulee litkittyä 🙂

 23. Talvi-iltaisin kotona kuluu teetä; perheessä jokaisella on oma lempimakunsa ja uusia etsitään aina! Oma sesonkiherkkuni juuri nyt ovat lakritsitee ja Ranskasta raahattu minttutee. Lisäksi etenkin lapset ihastuivat tuohon kauniiseen pakkaukseen.

 24. Tee. Monta kuppia päivässä. Mieluuten valkoista tai vihreä mutta kaikenlaiset mausteiset mustat teesekoituksetkin käyvät. Lempparini vihreä tee joka maustettu inkiväärillä. Ihanaa!

 25. Ooh, mitkä tarjoilut! Ihastelin jo instagramissa teekutsu kuvaa ja tuli niin kauhea hinku itsellänikin leipoa skonsseja 🙂 Rakastan kunnon teekutsuja ja silloin juon mielelläni Darjeeling teetä, vaikka yleensä juon pelkästään vihreää teetä. Mielelläni osallistun myös arvontaan!

 26. Kylmällä kelillä kuuma kaakao on parasta, mutta teetäkin kuluu. Mukana arvonnassa

 27. Hukkakukka says: Vastaa

  Ehdottomasti lempijuomani on lemppariteeni nimeltä Sadepäivän ilo. 🙂 Mukana arvonnassa!

 28. Tämä lähtisi lahjaksi isälleni, joka juo teetä ja paljon. Varmasti teen ystävänä osaisi arvostaa tätä lahjaa.

 29. Kahvi on ihan ykkönen, mutta teetäkin tulee juotua.

 30. Osallistun. 🙂 Ja kahvi, tee ja glögi on kaikki suosikkeja..

 31. Cherrycloud says: Vastaa

  Ihana tuo teerasia, olen sellaisesta haaveillut 🙂 Teetä tulee joutua ihan päivittäin, etenkin nyt talvella.

 32. Taidan tykätä eniten kaakaosta 🙂

  Mukana arvonassa!

 33. Mukana arvonnassa. Kiitos tästä ihanasta blogista!

 34. Satu Hakulinen says: Vastaa

  Lempijuoma kylmällä on kunnollinen vanakohvi. Eli Vana Tallin likööriä, kahvia ja kermavaahtoa. Tosin alkoholittomina menee aina kunnollinen mustaherukkamehu, tai jotain teetä, useimmiten vihreää.
  Kiitos Huli hyvästä blogista, joka on pelastanut minut usein emännöidessäni ystäviä ja sukulaisia.
  Suosittelen teen ystävänä käymään Jyväskylässä teeleidin teehuoneella. Siellä on torstaisin englantilainen teetarjoilu, tilattuna ja tiettyinä päivinä teen maistelua ja mikä teevalikoima ja tuotevalikoima teehen liittyen!!!

 35. sikkuralla says: Vastaa

  Mukana arvonnassa. Pidän Rooibos-juomasta 🙂

 36. Ihanat kutsut, kaunis kattaus ja ihana palkinto. Haluan osallistua arvontaan.

 37. Mukana, kaakao on suosikkini kylmiin talvipäiviin!

 38. Ihana teerasia! Lempijuomani on vihreä tee:)

 39. Tee pienen maitotilkan kanssa 🙂

 40. kaurahiutale says: Vastaa

  Oi mahtavaa, kelpaisi pieni täydennys mun teevarastoihin! 😀

 41. Mukana, antaisin tämän lahjaksi ystävälle 🙂

 42. Oii mukana arvonnassa!!:)

 43. Nimetön says: Vastaa

  Iltatee oman kullan kanssa lämmittää talvi-iltoina! Mukava blogi, raclette alkoi kiinnostaa.. Ei kun illanviettoa järjestämään 🙂 Kiitos, osallistun arvontaan!

 44. Oi jee, mä oon niin mukana arvonnassa. 🙂

 45. wonderwhy@netti.fi says: Vastaa

  Oikein suklainen kaakao on lempparini 🙂

 46. Ihana palkinto!
  Juurikin tee on suosikkijuomaani, aina löytyy uusia makuja kokeiltavaksi.

 47. Vautsi, mukana arvonnassa! 🙂

 48. Onpa kaunis rasia, tuollainen olisi kiva laittaa joulun jälkkäripöytään!

 49. Suurena teen ystävänä mukana arvonnassa!

 50. Minttukaakao on suosikkijuoma talvella, kesällä sitten jääkahvia 🙂

 51. Nimetön says: Vastaa

  Mukana arvonnassa.

 52. Mukana! Rakastan teetä <3 🙂

 53. Mukana, emäntä ois teenjuojana onnessaan 🙂 Hälle lahjaks, jos tuuri käy.

 54. Kahvi on suosikkini, tee hyvänä kakkosena 🙂

  1. Onnea Pk, sinä voitit! 🙂

 55. Lämmin teejuomani kylmällä on naapurimaan Irish Clipper Tea Companyn ”Irish Breakfast Tea”. Tuhtia teetä, 40 teepussia vihreässä peltirasiassa. Toivoisin löytäväni samaa teetä Suomestakin, ettei tarvitsisi matkustaa Irlantiin sitä hakemaan.

 56. Vielä ehdin mukaan arvontaan 🙂

Vastaa