Sangria joka keräsi (hurjasti) kehuja

Pari viikkoa sitten juhlittiin mun kolmekymppisiä ystävien ja kavereiden kanssa salsateemalla meidän kotona. Kun juhlissa oli selkeä etukäteen mietitty teema, oli juhlien ruokia, juomia sekä koristeluja paljon helpompi miettiä. Tarjontaa on tänä päivänä niin valtavasti, että valintojen äärellä saattaa seota jos ei tiedä mitä hakee ja mitä haluaa. Salsasynttäreiden teeman ympärille keksittiin hyvin  nopeasti ns. punainen lanka – salsaa, värikkäitä koristeita, punaisia kukkia, sangriaa, tapaksia ja lisää salsaa. Helppoa kuin mikä!

best sangria (4)

Annoin Paikka elämässä -blogin Omenaiselle juhlia varten tehtävän. Omenaisen tehtävänä oli olla juhlien sangriamestari. Lopulta homma meni niin, että Omenainen huuteli ennen juhlia omalla facebook-sivullaan vinkkejä hyvään sangriareseptiin. Viestin nähtyäni, aloin tietenkin auttaa ystävää ja googletin hetken ennen kuin tajusin, että etsin respetiä omiin juhliini. Hah! Onneksi se hyvä resepti löytyi siltä istumalla suhteellisen vaatimattomilla hakusanoilla (world best sangria recipe).

best sangria (5)

Sangria tuli tunnetuksi vuonna 1964 New Yorkissa järjestetyssä World’s Fair -näyttelyssä. Sangriassa on käytetty aikojen alusta asti hedelmäistä ja kevyen tanniinista punaviiniä. Tähän tarkoitukseen oiva vaihtoehto on Tempranillo-rypäle, joka onkin hyvin suosittu sangrian raaka-aineena. Muita varteenotettavia vaihtoehtoja ovat mm. Merlot sekä Primitivo.

Me käytimme sangriaan Savia Viva Tempranillo -punaviiniä (Alkosta 8,40 € pullo), jotka Viikon viini valitsi ja tarjosi meille sangriaa varten. Savia Viva tarkoittaa elämän mahlaa, ja viinin nimen vuoksi pullon etiketissä on iso tippa kuvaamassa tätä mahlaa, tai kauniimmin sanottuna elämän nestettä (minä ajattelin ensin, että tippa kuvaa kyyneltä).

best sangria (7)best sangria (6)best sangria (3)

Jotta sangriasta saadaan mahdollisimman hyvää, on se syytä tehdä jo päivää ennen juhlia valmiiksi jääkaappiin. Juuri ennen tarjoilua sangrian sekaan sekoitetaan vielä (tuoretta) limemehua ja sen jälkeen juhlat voivat alkaa! Fiesta!

Sangria

Tässä perusresepti, me teimme nelinkertaisen määrän.

 • 1 pullo (halpaa) punaviiniä (kokeile ihmeessä Savia Viva Familia Tempranillo 2013 -punkkua)
 • 3 dl veriappelsiinimehua (mehussa ei saa olla lisättyä sokeria, se tekee juomasta liian makean)
 • ½ dl limemehua (me käytimme valmista mehua, sillä emme jaksaneet puristaa miljoonaa limeä)
 • ½ dl sokeria
 • appelsiineja
 • punaisia viinirypäleitä

1.  Yhdistä viini, verigreippi- ja limemehu sekä sokeri keskenään. Sekoita niin kauan, että sokeri on sulanut nesteiden sekaan (menee jonkin aikaa).

2. Viipaloi haluamasi määrä appelsiineja viipaleiksi. Pese punaiset viinirypäleet hyvin juoksevan veden alla. Lisää hedelmät sangrian joukkoon.

3. Nosta astia jääkaappiin muhimaan yön yli.

4. Lisää sangrian joukkoon juuri ennen tarjoilua jäitä sekä loraus limemehua.

Kurkkaa muuten samalla myös söpön roseesangrian sekä raikkaan alkoholittoman sangrian reseptit!

best sangria (1)best sangria (2)

15 Replies to “Sangria joka keräsi (hurjasti) kehuja”

 1. […] Pari viikkoa sitten juhlittiin mun kolmekymppisiä ystävien ja kavereiden kanssa salsateemalla meidän kotona. Kun juhlissa oli selkeä etukäteen mietitty Lue lisää » […]

 2. Kiitos reseptistä, pitää laittaa tulevaa varten korvan taa. 🙂

  1. Kiva, kannattaa laittaa korvan taakse! 🙂

 3. Jos käyttäisi sokeripitoista veriappelisiinimehua voisiko sillä korvata tuon 1/2 dl sokeria, mikä on ohjeessasi…Oletko testannut toimiiko niin, vai meneekö ”pilalle”?

  1. Voit toki kokeilla sokerista mehua! Maistele vain sekoitusvaiheessa miltä juoma sinusta maistuu. Jos maku on susta hyvä, niin anna mennä vaan! 🙂

 4. Hahaha!!! Paikkaelämässä on pikkusen jääny tauolle niin kirjoittamisesta kuin sangriavastaavanhommista! Ei kerkee ku Huli on niin saamarin tehokas 😀 Mut sen bloginkirjoittamise ajattelin taas joku päivä elvyttää 🙂

  1. Päivityksen alle vaan! Pieni tauko tekee aina välillä hyvää, silloin saa uusia ideoita blogiinkin. 🙂

 5. Sangria on niin hyvää! Kiitos myös vinkistä, en tiennyt että se kannattaa tehdä jo päivää ennen 🙂

  1. Tack! Ota ihmeessä resepti talteen, tämä on testattu isolla porukalla toimivaksi. 😛

 6. Rita Shwaik says: Vastaa

  Laitoitteko tohon booliastiian kaikki 4 pulloa viiniä ?
  Vai 2 erillistä boolia eli 2 pulloa per booli? 🙂

  1. Kaikki samaan astiaan. 🙂

 7. Ihan paskaa…

  1. Voi miten harmi kuulla, ettei sangria maistunut sinulle! Sitä on niin moni kehunut. No onneksi sangrian reseptejä on netti pullollaan, nyt vain kokeilemaan jotain muuta reseptiä!

 8. Ihania kuvia, ja pitää kokeilla tota reseptiä! Mutta ihastuin eniten sun booliastiaan ? Mistä se on hommattua tai mistä tollasta voisi lähteä etsimään? :3

  1. Jestas Emma olin kokonaan unohtanut vastata sinun kommenttiisi! Anteeksi!

   Booliastia on ostettu tosi edulliseen hintaan Finnmarilta. Sitä saa sieltä edelleen, itse asiassa kahta eri kokoa. Tässä linkit:
   Juoma-astia hanalla 6l (meillä on tämä): https://finnmari.mycashflow.fi/product/413/juoma-astia-hanalla-6l
   Juoma-astia hanalla 3,8 litraa: https://finnmari.mycashflow.fi/product/680/juoma-astia-hanalla-38-litraa.

   Mukavaa juhannusta!!

Vastaa