Lahja- ja kakkuvinkkejä isänpäivään

Ajetaan autoilla,
tehdään rata,
legoista rakennetaan
torneja sata.
Mut isi, muistathan sen tärkeimmän?
Et susta mä aina välitän.

Kukka

Mun iskä rakastaa pelata pelejä, kisata ja löydä vetoa. Tiedän tasan tarkkaan mistä olen perinyt järjettömän kilpailuviettini. Pienenä pelasimme yhdessä shakkia, pelikortteja, Unoa, lautapelejä ja myöhemmin mukaan tulivat myös Nintendot ja Pleikkarit.

Hakkasimme yhdessä yömyöhään Tetristä ja Colin McRae -rallipeliä. Colin McRae oli meidän suosikki. Päästiin koko peli läpi, jonka jälkeen hakattiin rata radalta ennätysaikoja vuorotellen – jos toinen veti paremman ajan, toinen treenasi niin kauan, että pääsi uuteen ennätysaikaan. Isä-tytär aikaa parhaimmillaan.

Tänä isänpäivänä pääsen yllättämään isäni tosi kivalla isänpäivälahjalla. Isäni saa Elämyslahjojen lahjakortin, joka oikeuttaa Rallycross-tutustumisajoon. Saa nähdä, kääntyykö ratti ja onko kaasujalka yhtä herkässä kuin 20 vuotta sitten olohuoneen sohvalla! Hah.

Jos isänpäivälahja on jollakulla vielä hakusessa, kannattaa kurkata Elämyslahjojen vinkit isille – elämyksiä on laidasta laitaan.

kukkakimppu

Olen viime vuosina leiponut isälleni lahjan lisäksi aina jotain hyvää. Tänä vuonna herkuttelemme jo lauantaina sukulaisten kanssa mun kolmekymppisten kunniaksi, ja taidetaan siinä samassa kilistellä myös iskälle. Häsän ja kiireen keskellä on ihan fiksua yhdistää kahdet juhlat. Mutta jos joku haluaa helliä iskää leipomuksilla, olisi tässä aika suklainen kakkukimara, josta löytynee ainakin suklaasta pitäville miehille jotain mieleistä!

Kaksikerroksinen marjajuustokakku

Kesältä maistuva kaksikerroksinen marjajuustokakku tuo ihanasti väriä pimeään syksyyn! Pakastetun kakun kaveriksi tarvitaan ehdottomasti kuppi kuumaa kahvia.

marjajuustokakku

Suklainen browniekakku

Suklaista browniekakkua tein viime jouluna naapureillemme glögi-iltaan. Kakussa maistuu ihana suklaa, ja se on mukavan tuhtia tuomaan hieman lämpöä kylmiin iltoihin.

browniekakku

Suklaajuustokakku

Juustokakkuja on helppo tehdä, ja ne eivät melkein koskaan epäonnistu. Suklaajuustokakun koristelin viime vuonna pikkujouluihin vaaleanpunaisella joulukuusella. Isänpäivänä kakun päälle voi koota karkeista jotain, joka on lähellä oman isän sydäntä.

suklaajuustokakku

Appelsiini-suklaakakku

Appelsiini-suklaakakku on ollut vuosia sitten yksi vakioreseptejäni. Pari kesää sitten kaivoin vanhan reseptin uudestaan esiin ja tein sitä tupareihimme, jossa se keräsi kehuja. Suklaan ja appelsiinin liitto vain toimii!

appelsiini-suklaakakku

New Yorkin juustokakku

Leila Lindholmin laatima resepti New Yorkin juustokakkua varten on taivaallinen. Yksikään kakkupala ei päässyt Nykissä lähellekään tätä. Taivaallisen hyvää!

New Yorkin juustokakku

Tiramisu-rahkakakku

Kirpsakka puolukkakastike sopii mukavasti makean tiramisu-rahkakakun kaveriksi. Punainen kastike sopii myös ihanasti tuloillaan olevaan jouluun. Saako jo laittaa jouluvalot ja tontut ikkunaan?!

"tiramisu-rahkakakku/

Jauhoton persikkasuklaamutakakku

Nappaa tästä talteen kakkuresepti, josta nauttivat myös keliaakikot. Jauhoton persikkamutakakku oli pehmeää ja ihanan makeaa. Persikka piristi tuhtia kakkua, jota söimme joskus herra Longfieldin kanssa kotibrunssilla. Namia oli.

mutakakku

Shakkikakku

Shakkikakkua tein eräänä vuonna isäni syntymäpäiville. Kakku onnistui upeasti! Sen idea sopi pelejä rakastavalle isälleni hurjan hyvin, ja olin kovin onnellinen tästä upeasta ja hauskasta kakusta. Pitääkö sinunkin isäsi shakista?

shakkikakku

 

One Reply to “Lahja- ja kakkuvinkkejä isänpäivään”

  1. […] Mun iskä rakastaa pelata pelejä, kisata ja löydä Lue lisää » […]

Vastaa