Linnanmäki ja ravintola Ilona

Linnanmäellä järjestetään tuttuun tapaan valokarnevaali nyt lokakuussa. 11.-19.10. kannattaa siis suunnata Lintsille kameroiden ja jalustojen kanssa, sillä valokarnevaalin aikaan saa napattua helposti upeita kuvia!

Alla olevat kuvat olen ottanut valokarnevaaleilta pari vuotta sitten. Lisää kuvia löytyy pari vuotta sitten julkaistusta postauksesta.

valokarnevaali valokarnevaali valokarnevaali

Meiltä valokarnevaali jää tänä vuonna väliin, sillä lomailemme Aasiassa samaan aikaan synttäreitäni juhlien. Kävimme Lintsillä kyllä jo kesällä. Hurjistelimme tuolloin herra Longfieldin kanssa läpi lähes kaikki laitteet (mukaan lukien kaikki hurjimmat vekottimet) niin, että mahassa kiersi kolmen tunnin pyörityksen jälkeen oikein kunnolla.

Lempparilaitteisiini aina kuulunut Mustekala oli edelleen hurjan ihana! Mutta kyllä Ukko ja Kingikin sai tämän leidin hymyilemään. Kingi oli jopa niin hauska, että menimme siihen kaksi kertaa peräkkäin. Jihuu!!

Nykyisin Kehrä-nimellä kulkeva laite oli lapsuudessani äitini suosikkini. Hän sai sinne joskus aikoinaan jotenkin mystisesti houkuteltua myös isäni. Legendan mukaan isäni oli huutanut apua pää äitini kainalossa, kun silloin Enterprise-nimellä kulkenut laite meni kovaa ympäriämpäri. Heh, iskä on kovin!

linnanmäki (2) linnanmäki (5) linnanmäki (8) linnanmäki (14) linnanmäki (17) linnanmäki (24) linnanmäki (28) linnanmäki (30) linnanmäki (32)

Kolmen tunnin kieputuksen jälkeen meille tuli tietenkin nälkä. Linnanmäellä saa nykyisin muutakin safkaa kuin 10 euron makkaraperunoita, joten niinpä me talsimme ravintolamaailma Kattilaan katsomaan mitä tarjolla oli.

Päädyimme lopulta suomalaiseen Ilona-ravintolaan, jossa söimme poronkäristystä (18,90 €) ja kanttarelliohrattoa (18,50 €). Herran poronkäristys oli herkullista, mutta perunamuussi oli herran mielestä tavallista mummonmuusia. Miinusta siis siitä. Oma paahdetulla vuohenjuustolla kruunattu kanttarelliohrattoni vei kielen mennessään, todella herkullista.

Ilonan annoksen syötyäni innoistuin tekemään vastaavaa sienirisottoa myös kotona. En onnistunut kuitenkaan ihan yhtä hyvin, vaikka tekemäni suppilovahverorisotto olikin oikein maistuvaa.

linnanmäki (38) linnanmäki (40)

2 Replies to “Linnanmäki ja ravintola Ilona”

  1. Lintsin ex-työntekijän pakollinen päteminen: kehrä ei oo sama laite, ku menneisyyden Enterprise. Enterprise on edelleen olemassa ja sijaitsee Tykkimäellä. Eipä muuta. Kiitos hyvästä blogista!

    1. Eihän tässä ollut mitään pätemistä! Kiitos tiedosta. 🙂 Täytyy varmaan viedä iskä ensi kesänä Tykkimäelle!! Hah. Lintsille muuten iso hatunnosto kun käänsi kaikki laittaat suomeksi, musta se oli loistava keksintö!

Vastaa