Kasvissosekeitto luomu fetajuustolla Anton&Antonin tyyliin

Joku saattaa vielä muistaa, että testasimme jokunen aika sitten Anton & Antonin kolmen päivän ruokakassin. Ruokakassi osoittautui varsin hyväksi ja herkulliseksi keksinnöksi, joten eiköhän olisi aika paljastaa minkälaisia reseptejä ruokakassi piti sisällään!

Anton & Anton ruokakassi Anton & Anton ruokakassi

Ensimmäisenä päivänä kokkasimme kasvissosekeittoa luomu fetajuustolla. Pidimme molemmat keiton mausta hurjasti. Hyvän maun lisäksi keitto oli helppo ja nopea valmistaa. Tässä siis ehdottomasti kokeilemisen arvoinen ruoka arkipäiviin!

Kasvissosekeitto luomu fetajuustolla

3 annosta

 •  1 kpl sipuli
 • 1 kpl valkosipulinkynsi
 • 1 rkl oliiviöljyä
 • 6 dl kasvislientä
 • 300 g porkkanaa
 • 300 g kesäkurpitsaa
 • yrttejä oman maun mukaan (me käytimme basilikaa, oreganoa sekä pasta basilico -mausteseosta)
 • suolaa
 • rouhittua mustapippuria
 • Fontanan luomu fetajuustoa

1. Pese kasvikset, kuori ja kuutioi ne. Hienonna sipuli ja valkosipuli.

2. Lämmitä oliiviöljy kattilassa ja lisää sipulit. Kuullota sipuleita hetken ajan.

3. Lisää kasvikset ja liemi ja keitä kypsiksi noin 20 minuuttia.

4. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää puolet fetajuustosta sekaan. Soseuta uudestaan.

5. Mausta suolalla, pippurilla ja kuivilla yrteillä oman maun mukaan.

5. Kuutioi loput fetajuustosta ja laita ne keiton päälle. Ja sitten vain herkuttelemaan!

Anton & Anton ruokakassi Anton & Anton ruokakassi

11 Replies to “Kasvissosekeitto luomu fetajuustolla Anton&Antonin tyyliin”

 1. […] Joku saattaa vielä muistaa, että testasimme jokunen aika sitten Anton & Antonin kolmen päivän ruokakassin. Ruokakassi osoittautui varsin hyväksi Lue lisää » […]

 2. Juuri postasin myös kasvissosekeiton reseptin :). Taidanpa kokeilla myös tätä vaikkapa ensi viikolla.

  1. Kannattaa! Toi fetajuusto oli niiiin herkullista. 😛

 3. Huli! Extemporeelämää viettävä vakilukijasi päätti repäistä ja järkätä ensi su satokauden päätöksen kunniaksi brunssin laumalle ystäviä. Teemana on siis kauden ruoka-aineisiin perustuva menu… Täällä on jotain suunnitteilla, mutta mitä kuuluisi sinun unelmien syyskauden brunssiin? Tuhannen kiitollinen kysymykselle uhratusta ajasta 🙂

  1. Voi kuulostaa todella upealta idealta! 🙂

   Meillä oli viime viikolla töissä sadonkorjuujuhlat, tarjolla oli erilaisia marjapiirakoita, myslikeksejä, punajuuri-suklaakuppikakkuja, kaura-omenapaistosta, suolakeksejä ja omenahilloa, itse tehtyä omenamehua, puolukoita, luumu-kanelipiirakkaa ja pähkinäkakkua. Olisiko näissä aineksia myös teidän brunssiin? Suolaiselta puolelta varmasti jokin sienipiirakka toimisi hyvin. Värikäs ja tuhti juustosalaatti sopisi myös kivasti syskyiseen teemaan.

   Ihanan herkullista brunssia! 🙂

   1. Nimetön says: Vastaa

    Heissan 🙂 kiitos! Mahtavia vinkkejä. Meillä smothie&vohvelibaari, tätä kasvissosekeittoa, toista keittoa, punajuurisuklaa kakkua, compostelan kakkua, omppupiirakkaa & sienipannarirulla (kaveri suositteli, ei oo vielä reseptiäkään..) ja jotain muutakin kai vielä 🙂

    1. Nam! Kuulostaa hirmuisen hyvältä! Ihanaa brunssia. 😛

 4. kaurahiutale says: Vastaa

  Tämä ei nyt liity mitenkään tähän postaukseen, mutta missä teidän häitä juhlittiin?

  1. Olimme varanneet ensin erään kauniin ja romanttisen kartanon, mutta kartanosta löytyi yht’äkkiä kosteusvaurio, joten juhlapaikka piti vaihtaa. Nopealla aikataululla päädyimme Ravintola Keilarantaan (http://www.ravintolakeilaranta.fi/). Ravintolan tilat olivat tosi toimivat ja ruoka hyvää. Niin ja omat juomat sai viedä mukanaan. Meidän häitä tanssittiin talvella.

 5. Oi joi! koska Anton ja Anton ei toimita kassejaan Kuopioon saakka (miten tyhmää ;)) niin laita vaan reseptit jakoon aina kun otatte kassit. Tämä kasvissose keitto pääsi heittämällä meidän ruokalistoille.
  Hyvästi kaupan peruna-sipuli ja kasvissuikaleet -iäksi!
  Lisäsin ohjeeseen vielä pari omppua kun niitä sattu olemaan..

  1. Kiva kuulla! 🙂 Varmasti tässä parin viikon sisällä on tulossa seuraava resepti ruokakassista julki, luvassa olisi sitruunaista kanaa. 😛

Vastaa