Fettuccine Alfredo

Herra Longfield palaili pari viikkoa sitten työmatkalta Alabamasta. Yleensä herra tulee kotiin työmatkoilta ihan mystisiin aikoihin, mutta kerrankin kotiinpaluu tapahtui mukavasti sunnuntaina kello viiden aikaan iltapäivällä.

Kokkasin herralle runsaan kermaisen kotiinpaluuaterian, johon kuului Fettuccine Alfredo sekä jälkkäriksi tiramisu. Namia!

Fettuccine Alfredo

Fettuccine Alfredo voidaan kääntää suomeksi vaikka nauhapastaa Alfredon tapaan. Tämä vain pari hassua raaka-ainetta sisältävä ruokalaji syntyi vuonna 1914, kun Alfredo de Lelio yritti saada raskaana olevan vaimonsa syömään edes jotain. Alfredon vaimo oli menettänyt raskautensa aikana ruokahalun, ja koska Alfredo oli hyvä mies, kokkaili hän eräänä päivänä vaimollensa leveää nauhapastaa (fettuccinea), jonka sekaan hän sekoitti parmesaania, voita ja kermaa. Kävi onni, vaimo rakastui ruokaan ja siitä alkoi tämän klassikkoannoksen taival.

Roomassa on Alfredo de Lelion perustama ravintola Alfredo di Roma, jossa tämä ruokalaji on edelleen paikan erityisannos.

Fettuccine Alfredo Fettuccine Alfredo

Fettuccine Alfredo

4 annosta

 • 400 g pastaa (fettuccinea tai muuta leveää nauhapastaa, meillä oli pappardellea)
 • 50 g voita
 • 3 dl vastaraastettua parmesaania
 • 2 ½ dl kermaa
 • ½ dl hienonnettua (lehti)persiljaa
 • suolaa
 • rouhittua mustapippuria

1. Keitä pasta al dente -pisteeseen isossa kattilassa, runsaassa suolalla maustetussa vedessä. Valuta pasta hyvin ja kaada takaisin kuumaan kattilaan.

2. Valmista kastike pastan vielä kiehuessa. Sulata voi kattilassa miedolla lämmöllä. Lisää joukkoon parmesaani ja kerma ja keitä kastiketta koko ajan sekoittaen, kunnes se sakenee hiukan. Mausta kastike suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.

3. Kaada kastike lämpimän pastan päälle ja lisää persilja. Sekoita hyvin ja nauti!

Fettuccine Alfredo

6 Replies to “Fettuccine Alfredo”

 1. […] Herra Longfield palaili pari viikkoa sitten työmatkalta Alabamasta. Yleensä herra tulee kotiin työmatkoilta ihan mystisiin aikoihin, mutta kerrankin kotiinpaluu tapahtui Lue lisää » […]

 2. Kyllä pasta on vaan parasta 🙂 juuri suunnittelin lounaaksi pastaa.. mmm..!

  1. Pasta on kyllä törkeän hyvää! 🙂 Ja vielä nopeaa ja helppoa tehdä, useimmiten ainakin.

 3. Söin au pair-aikoinani ekan kerran Alfredoa ja ihastuin ikihyviksi. Aika harvoin sitä on missään tarjolla ja itsekin olen tainnut tehdä vain kerran. Täytyykin tehdä pian uudestaan.

  1. Suosittelen tekemään! Niin helppoa ja hyvää. 😛

 4. HISTORY OF ALFREDO DI LELIO CREATOR IN 1908 OF “FETTUCCINE ALL’ALFREDO” (“FETTUCCINE ALFREDO”), NOW SERVED BY HIS NEPHEW INES DI LELIO, AT THE RESTAURANT “IL VERO ALFREDO” – “ALFREDO DI ROMA” IN ROME, PIAZZA AUGUSTO IMPERATORE 30

  With reference of your article (for which I thank you), I have the pleasure to tell you the history of my grandfather Alfredo Di Lelio, who is the creator of “Fettuccine all’Alfredo” (“Fettuccine Alfredo”) in 1908 in the “trattoria” run by his mother Angelina in Rome, Piazza Rosa (Piazza disappeared in 1910 following the construction of the Galleria Colonna / Sordi). This “trattoria” of Piazza Rosa has become the “birthplace of fettuccine all’Alfredo”.
  More specifically, as is well known to many people who love the “fettuccine all’Alfredo”, this famous dish in the world was invented by Alfredo Di Lelio concerned about the lack of appetite of his wife Ines, who was pregnant with my father Armando (born February 26, 1908).
  Alfredo di Lelio opened his restaurant “Alfredo” in 1914 in Rome and in 1943, during the war, he sold the restaurant to others outside his family.
  In 1950 Alfredo Di Lelio decided to reopen with his son Armando his restaurant in Piazza Augusto Imperatore n.30 ”Il Vero Alfredo” (“Alfredo di Roma”), whose fame in the world has been strengthened by his nephew Alfredo and that now managed by me, with the famous “gold cutlery” (fork and spoon gold) donated in 1927 by two well-known American actors Mary Pickford and Douglas Fairbanks (in gratitude for the hospitality).
  See also the website of “Il Vero Alfredo”.(with news also about franchising).

  I must clarify that other restaurants ”Alfredo” in Rome do not belong to the family tradition of ”Il Vero Alfredo – Alfredo di Roma”.
  I inform you that the restaurant “Il Vero Alfredo –Alfredo di Roma” is in the registry of “Historic Shops of Excellence” of the City of Rome Capitale.
  Best regards Ines Di Lelio

Vastaa