Suunnittele oma Paulig Presidentti 3D -kahvirasia

Paulig avasi syyskuun alussa kuluttajille suunnatun sivuston, jossa voi suunnitella oman 3D-tulostettavan kahvirasian. Kahvirasian suunnittelu on ilmaista ja sitä varten ei tarvitse asennelle koneeseen mitään suunnittelutyökalua, kaikki tehdään Paulig Presidentti 3D -sivustolla.

Tutustuin itse ensimmäisen kerran 3D-tulostukseen tämän kesäisellä ylemmän ammattikorkeakoulun opintojaksolla. Hain kesäkurssia varten kirjoja kirjastosta, ja eräässä kirjassa oli monen sivun juttu 3D-tulostuksesta. Luin jutun ja olin aika ihmeissäni. Jotenkin homma kuulosti tosi simppeliltä, mutta silti en oikein tajunnut siitä mitään.

Unohdin koko 3D-tulostuksen kunnes sain loppukesästä sähköpostia Pauligilta. Minua kysyttiin mukaan suunnittelemaan meidän keittiöön sopiva kahvirasia uuden sivuston kautta. Lähdin toki mukaan, ja viime viikolla sitten ahersin varsin omaleimaisen ja komean kahvirasian meidän keittiöön. Saanko esitellä teille Moustache-nimisen luomukseni (muista painaa Play)!

Moustache on lempeä ja piilottaa sisälleen pehmeitä kahvimakuja. Ei tujuja ja vahvoja kahveja, vaan meidän makuun sopivia helppoja ja kepeitä makuja. Moustachen on tarkoitus hymyilyttää aamuin illoin kun sitä nappaa korvasta kiinni nostaakseen kannen ylös.

Sellainen on Moustache. Hassu viiksekäs kaveri.

Kahvirasian suunnittelu oli mukavaa hommaa. Alkuun pääsi helposti eikä sivustolla olevaa ”ohjelmaa” tarvinnut suuremmin opetella käyttämään. Sivustolle on koottu mm. erilaisia pintoja ja koristeita, joilla kahvirasiaan saa omaleimaisen ilmeen. Huomasin, että osa sivustolle ilmestyneistä kahvirasioista oli mustia ja ruskeita, ja olisin kovasti halunnut saada Moustachen pintaan ruskean värin, mutta en osannut vaihtaa väriä vaikka kuinka yritin etsiä oikeaa painiketta. Lopulta päädyin siihen, että valkoinen saa kelvata.

Sivuston kautta on mahdollista myös tilata oma luomus, se ei kyllä sitten ole enää ilmaista. Yhden kahvirasian hinta liikkuu noin 130-300 euron kieppeillä riippuen mm. sen ulkomuodosta.

Käy sinäkin nyt kuitenkin ainakin suunnittelemassa oma kahvirasia Paulig Presidentti 3D -sivustolla! Meneillään on kisa, jossa 25 parasta designia palkitaan kahvirasialla, jonka on itse suunnitellut. Suunnittele siis kahvirasia ja julkaise se galleriassa. Parhaita töitä voi äänestää galleriassa tykkäämällä aina 30.9.2014 asti.

Jos Moustache hurmasi sinutkin, voi sille antaa äänen tykkäämällä siitä kampanjasivustolla. Tällä hetkellä hienolla luomuksellani on yksi tykkääjä. Voin paljastaa, että äänen olen antanut itse itselleni. Hah!

moustache Paulig Presidentti 3d -kahvirasia

Vastaa