Suppilovahverorisotto paahdetulla vuohenjuustolla

Instagramit ja naamakirjat pursuavat tällä hetkellä sienisaaliskuvia – on mahtipontisia jättisaaliita ja söpöjä yhden tatin löydöksiä. Kaikkia kuvia yhdistää tieto siitä, että syksy on auttamatta täällä.

suppilovahverorisotto

Ilma on ollut viimeisen viikon ajan älyttömän upea hirmuisen märän ja kylmän jakson jälkeen. Minä reippailin jo yksikseni sunnuntaina terassit talvikuntoon auringon porottaessa pilvettömältä taivaalta. Pesin grillin, savustimen sekä kaikki kalusteet huolellisesti ennen kuin kasasin ne rumaan kasaan katetun terassin alle. Ajattelin, että terassit on mukava laittaa talvilevolle vielä kun ilmat sallivat. Grillin hinkkaaminen on huomattavasti mukavempaa puuhaa + 18 asteessa kuin + 5 asteessa.

Talvi voi siis saapua! No ei sentään, näitä aurinkoisia kelejä saa kestää vaikka marraskuulle asti!

suppilovahverorisotto

Syksyisen suppilovahverorisoton tein eräänä päivänä vuoden takaisista appiukolta saaduista kuivatuista sienistä. Suppiksia emme ole vielä herran kanssa metsästä löytäneet, mutta tatteja, kanttarelleja sekä mustatorvisieniä pakkaseen on tämän syksyn aikana jo saatu mukava määrä.

Jouduin pakon edessä muokkaamaan alkuperäistä risottoreseptiä aika rankalla kädellä, mutta siitä tuli sekoiluistani huolimatta hitsin hyvää. Tarjoilin risoton kirppikseltä ostamistani astioista. Puinen lautanen on jo reilun vuoden vanha, savisen astian löysin kirpputorilta vain muutama viikko sitten. Savikulho oli kammottavan likainen, mutta ihastuin siihen siitä huolimatta. Pikkuisella kulholla oli hintaa vain 0,50 euroa, joten nappasin sen iloisena mukaani. Kuurasin kulhon kotona huolellisesti ja kaiken lian ja tomun alta paljastui oikein söpö savikippo.

Syksyinen risotto maistui rosoisista astioista varsin herkulliselta! Syksy on mukavaa aikaa.

suppilovahverorisotto

Suppilovahverorisotto

 • 10 dl (Puljongin) kasvislientä
 • 1½ dl kuivattuja suppilovahveroita (tai 5 dl tuoreita)
 • 3 dl riisiä (meillä oli Risella Trigrano riisisekoitusta *saatu blogin kautta)
 • 1 dl auringonkukansiemeniä paahdettuna
 • 1 rkl ruokaöljyä
 • 1 kpl sipuli
 • sitruunamehua
 • suolaa
 • mustapippuria
 • valkosipulijauhetta
 • paprikamaustetta

Lisäksi kunnon klöntti hyvää vuohenjuustoa (ja yksi pala paahtoleipää).

1. Keitä kasvisliemi ja pidä se kuumana. Pane kuivatut suppilovahverot likoamaan veteen noin puoleksi tunniksi.

2. Kuullota pilkottu sipuli.

3. Lisää kuuman kasvisliemen sekaan riisit. Kypsennä riisiä noin 30 minuuttia.

4. Käytä valutetut suppilovahverot pannulla. Lisää ne kypsymään riisin sekaan.

5. Mausta risotto sitruunamehulla, mustapippurilla, suolalla, valkosipulijauheella sekä paprikamausteella.

6. Paahda vuohenjuustoviipaletta uunin grillivastusten alla (lämpötila maksimissa) niin kauan, että juuston pinta saa kauniin ruskean värin. Minä pidin vuohenjuustoa paahtoleivän päällä, jotta se piti muotonsa kuumassa uunissa. Nosta paahdettu vuohenjuusto risoton päälle suoraan uunista.

suppilovahverorisotto

5 Replies to “Suppilovahverorisotto paahdetulla vuohenjuustolla”

 1. […] Instagramit ja naamakirjat pursuavat tällä hetkellä sienisaaliskuvia – on mahtipontisia jättisaaliita ja söpöjä yhden tatin löydöksiä. Kaikkia kuvia yhdistää tieto Lue lisää » […]

 2. EWihän tähän voi laittaa kuin että herkullista risottoa! Ihanat astiat ja kaiken kruununa ihana Leila- essu!

  1. Hahah, essu on kyllä kieltämättä aika ihana! Sen kaveriksi sopisi kyllä parhaiten joku ihana kesäinen kakku, syysrisotto on sen rinnalla niin syysmäinen. 🙂

 3. Risotto on ihanaa!

  Minulla on viimevuotisia suppiksia vielä pakkasessa ja kuivattuna yllin kyllin, ehkä ei tarvitse juosta niiden perässä metsässä niin paljoa tänä vuonna. Tatteja sen sijaan keräsin maalla viikonloppuna, niihin suorastaan kompuroi metsässä, niin paljon niitä oli. Kori oli hetkessä täynnä.

  1. Mun pitäisi jossain välissä tehdä ihan oikeaa risottoa, jota haudutellaan kaikessa rauhassa.

   Me aletaan jo vähitellen kyllästyä suppiksiin. Ollaan yritetty tänä syksynä etsiä kanttarelleja, mutta kovin vaikeaa niiden löytäminen näyttää olevan. 🙂 Tatteja on tosiaan runsaasti, välillä jo ajattelee, että onkohan nää kaikki nyt ihan varmasti tatteja eikä mitään myrkyllisiä tattien sukulaisia.

Vastaa