Testissä Anton & Antonin 2 hengen 3 päivän ruokakassi

Anton & Anton ruokakassi

Päivä 1: Lautasella kasvissosekeittoa luomu fetajuustolla

Ruokakassi toimitettiin meille kotiovelle tiistaina hieman viiden jälkeen. Olimme ilmoittaneet toimitusajaksi 17-19, joten toimitus tapahtui täysin ajallaan. Olin itse toimituksen aikaan kotimatkalla tanssitunnilta ja sain herralta kuvaviestin purjoa pursuavasta ruokakassista. Tuli kova nälkä!

Keiton valmisti noin puolessa tunnissa. Ruokakassissa tulleiden ruoka-aineiden lisäksi omasta kaapista piti löytyä kasvislientä (6 dl), valkosipulia ja (kuivattuja) yrttejä. Harmittavasti olimme juuri vähän aikaa sitten käyttäneet viimeisen Puljongin kasvisliemen, joten teimme liemen kasvisfondista. Keitto tuli soseuttaa, joten myös sauvasekoitin piti olla omasta takaa.

Keittoa jäi yksi ylimääräinen annos seuraaville päiville. Lisäksi keittoon varatuista ainesosista jäi yli kolme porkkanaa.

Miltä maistui?

Keitto oli hurjan hyvää! Laitoimme keiton sekaan runsaasti basilikaa, oreganoa sekä pasta basilico -mausteseosta. Mausteet antoivat keittoon rutkasti lisämakua. Emme omista kovin tehokasta sauvasekoitinta, joten emme saaneet keitosta samettisen pehmeää, vaan se jäi hieman ”kokkareiseksi”. Makuun keiton koostumus ei toki vaikuttanut mitenkään.

Keiton sekaan soseutettiin fetaa, jota ripoteltiin myös keiton päälle. Fontanan luomu feta oli tajuttoman pehmeää ja maukasta. Sitä on saatava lisää.

Anton & Anton ruokakassi

Päivä 2: Lautasella Sitruunakanaa, Pikkalan kartanon maissia ja valkosipulikastiketta

Ruokakassi tuotiin meille tiistaina, ja samana iltana kokkasimme kasvissosekeiton. Seuraavan kerran kokkaushommiin päästiin vasta lauantaina muiden arki-iltakiireiden vuoksi. Lauantaina en osallistunut kokkailuun kyllä ollenkaan, sillä olin ylitöissä. Töitä on syksyn aikana enemmän kuin liikaa, eikä kovaa työurakkaa helpota yhtään tuloillaan olevat reissut syys- ja lokakuussa. Hommia paiskitaan nyt 6 päivän viikkotahdilla niin kauan kuin pääkoppa kestää.

Kun kotiuduin ylitöistä istuin suoraan valmiiseen pöytään! Herra Longfield oli kokannut sitruunakanaa ja tuoretta maissia Anton & Antonin ohjeella. Ruokakassi sisälsi neljä muhkeaa Naapurin maalaiskanan rintafileetä, ja vaikka aioimme syödä kaiken samalta istumalta, jäi kaksi rintafileetä seuraaville päiville.

Miltä maistui?

Tuore maissi maistui taivaalliselta! Herra keitti maissit ohjeiden mukaan, jonka lisäksi sivelimme niiden päälle juuri ennen haukkaamista Oivariinia, suolaa ja rouhittua mustapippuria. Aivan törkeän hyvää. Kana oli mehevää ja valkosipulikastikkeessa maistui valkosipuli.

Anton & Anton ruokakassi

Päivä 3: Lautasella Kylmäsavukirjolohilasagne purjosipulilla

Koko ruokakassin herkullisimmalta kuulostava ruoka jätettiin tarkoituksella sunnuntaille. Kävimme aamupäivällä neljän tunnin sieniretkellä ja kotimatkalla nälkä oli valtava. Aloitimme kokkaushommat ennen kuin teimme löytämillemme sienille yhtään mitään. Ruokakassin yksi upea ominaisuus piilee siinä, että kaikki reseptit on suunniteltu niin, ettei niiden tekoon mene tunteja. Lasagnen tekoon meni esimerkiksi suunnilleen tunti. Siis siitä hetkestä kun aloitimme, siihen hetkeen kun kävimme lasagneen haarukoilla käsiksi.

Lasagnea tuli yhden uunivuoan verran, joten siitäkin jäi ruokaa seuraaville päiville.

Lasagnen kaveriksi teimme ohjeiden mukaan nektariini-rucolasalaattia. Eikö kuulosta aika oudolta salaatilta lasagnen kylkeen? Olin aluksi aika skeptinen salaatin suhteen, mutta se osoittautui tosi herkulliseksi. Salaattia varten omasta kuivakaapista tuli löytyä oliiviöljyä, balsamicoviinietikkaa sekä suolaa ja pippuria.

Miltä maistui?

Kuten jo sanoin, salaatti oli tosi hyvää ja se sopi kuin sopikin tuhdin lasagnen kaveriksi. Kylmäsavulohilasagnelta odotin paljon, ja se ei pettänyt. Ehdottomasti koko ruokakassin herkullisin annos! Kävin napsimassa haarukalla pitkin iltaa uunivuoasta lasagnea, mutta onneksi sitä jäi siitäkin huolimatta kahden (pienen) annoksen verran seuraaville päiville.

Anton & Anton ruokakassi

Yleisesti ottaen olimme Anton & Antonin ruokakassiin todella tyytyväisiä. Kaikki kolme reseptiä osoittautuivat maukkaiksi, ja jokaista ruokaa voisimme hyvin kokata herran kanssa myös uudestaan. Sitruunakanaa ajattelimme jopa tehdä vieraille ja lasagnesta herra innostuin niin paljon, että alkoi jo syödessään miettiä mitä kaikkea muuta lasagnessa voisi savulohen kaverina käyttää.

Ruokakassi toimi siis hienosti, mutta pari miinustakin löysimme. Ensimmäisenä on ruoka-ainelista niistä tuotteista, joita pitäisi löytyä omasta kaapista valmiina. Lista koostuu pääsääntöisesti hyvin tavallisista aineksista (esim. suola, paprikajauhe, voi, öljy, pasta, maito, kananmuna sekä korppujauho), mutta listalta löytyy myös muutama hieman ”eksoottisempi” ainesosa, joita ei varmasti ihan jokaisesta peruskeittiöstä löydy (esim. kurkuma, dijonsinappi, tomaattisose ja spelttijauho). Koko ruoka-ainelistan voi kurkata ennen ruokakassin tilausta Kauppahalli24-sivuilta.

Toinen miinus tulee leivän puuttumisesta. Ruokakassi sisältää joka viikko yhden keiton, yhden liha- ja yhden kalaruoan. Ainakin keiton kanssa olisi ihanaa saada kunnon pala rapeaa maalaisleipää.

Me päätimme herran kanssa tilata ruokakassin vielä uudemmankin kerran syksyn aikana (2 hengen 3 päivän ruokakassi maksaa 45 euroa). Kurkimme kuitenkin seuraavan viikon menua etukäteen ennen tilauksen tekoa, sillä menut vaihtelevat hurjasti – kaikki eivät voi tykätä kaikesta, joten kannattaa tutkia seuraavan viikon ruokalista etukäteen.

Jos ruokakassi alkoi kiinnostaa, voi tilauksen tehdä helposti ja turvallisesti Kauppahalli24-sivujen kautta.

Tässä postauksessa esitettyjen ruokien reseptit ilmestyvät blogiin syksyn aikana.

Anton & Anton ruokakassi

Yhteistyössä Kauppahalli24

3 Replies to “Testissä Anton & Antonin 2 hengen 3 päivän ruokakassi”

  1. […] Päivä 1: Lautasella kasvissosekeittoa luomu fetajuustolla Ruokakassi toimitettiin meille kotiovelle tiistaina hieman viiden jälkeen. Olimme ilmoittaneet toimitusajaksi 17-19, joten toimitus tapahtui Lue lisää » […]

  2. Laitan usein erilaisia hedelmiä salaattiin, ne toimivat monen ruoan kanssa yhdessä todella hyvin, joten osaan hyvinkin kuvitella nektariinisalaatin ja lasagnen yhdessä!

    Tuore maissi on ihanaa. Sitä vain myydään loppujen lopuksi aika harvassa paikassa. Pari nappasin kauppakoriin Tallinnassa ruokakaupassa käydessäni viime viikolla. Superhyvää!

    1. Mun pitäisi kyllä olla rohkeampi kokki ja kokeilla uusia juttuja ilman reseptejä! 🙂

      Meidän piti mennä tänä syksynä poimimaan itse maissia, mutta saa nähdä ehdimmekö! Pitää yrittää kaivaa tilaa kalenterista, ei se oikeasti niin täynnä edes ole.

Vastaa